Vuran vurana

Mikro Step

Kıdemli Üye
Haberlerde izliyorum adam belinden silahi cekiyor tartistigi adami ayagindan vuruyor arabasina binip kaciyor.

Sonra yakalanip hakim karsisina cikartildigi fakat hakiminin serbest biraktigi anlatiliyor.

Nedir bu olaylarin asli?

Kendimizi bu tip olaylarin icinde bulursak biz de mi belimizde silah tasiyalim?

Havalar çok sıcak.
Sıcaktan tozutuyorlar.
Kimseye bulaşmayacaksın?

Bulasmasan da niye baktin diyenler oluyor gene mermiyi basiyormus.

Mermini ye otur diyorsun.

Bunlarin donunun icine pimi cekilmis elbombasini koyup kacacaksin.

aslında o haber "yargılaması tutuksuz devam ediyor" olacak ama algı kasmak için yarısını yazmıyorlar.
işin garibi iktidar ve muhalefet kanallarının tümü bu yönde yayın yapıyor

Birçok suçun infaz kanunu gereği hapis cezası yok . O yüzden mahkemeler serbest bırakıyor. Ama tekrar benzer bir suç işlenirse iki cezayı da çekiyorlar diye biliyorum. İnfaz kanunu karışık ve suçluları koruyor gibi bir durum var. Hapishaneler de yetersiz olunca sık sık adı infaz düzenlemesi olan af çıkarılıyor.
Ceza kanunu yeterli gibi, okusanız başkasına yan bakmaya korkarsınız.

silahsızlanma teşfik ediliyor, ruhsat alımı vs. zorlaşıyor, büyük bir kesim de bunu destekliyor ama ateşli silahlarla işlenen suçların çoğu, %75 %80 i ruhsatsız silahlarla gerçekleşiyor. belki de magandaların bu kadar kadar fütursuzca silah çekme ve kullanmalarındaki ana sebep karşısındaki kişinin çok büyük ihtimalle silahsız oluşudur.
bunu bi düşünmek lazım.

Adami vurdun, hem de yasak olmasina ragmen ruhsatsiz silah kullandin.

Bunlara haddini bildirmemek, cozum uretmemek devletin buyuk bir ayibi.

Hapishane yetersizmis vs herhangi bir devletin arkasina siginacagi bahane olamaz.

Kaz devasa bir cukur betonla siva. ustu de acik olsun. Doldur hepsini icine, yukaridan hortumla sula, ekmek falan at. Ne bok yiyiyorlarsa yesinler orda.

Yer kalmayinca yanina bir cukur daha ac.

Kimse insan haklari vs demesin.

Diger butun meslekl sahiplerinin meslegiyle ilgili yaptigi hatalardan dolayi hapse girme durumu var.
Yanlis karar verdigi icin hapse giren hakim duydunuz mu?

bu olayların büyük çoğunluğu aşşağı yukarı benim yaşıtlarım tarafından yapılıyor yaptıran kimdir bilemem ama benim yaşıtlarıma çok kolay saf değiştirtebilirsin.
Para, araba, konfor içinde yaşam vaadi ile yaş grubumun çok büyük çoğunluğuna saf değiştirtilebilir, bir amaç edindirilip ona hizmet ettirilebilir eğitim çok önemli hatta çekirdekten daha 1 yaşına gelmeden almaya başlaması lazım bu eğitimi.
Belli başlı vaadler ile birilerini öldürmeye teşebbüs ediyorlar, haraç kesmeye çalışıyorlar insanları tehdit ediyorlar bunlara binlerce örnek var malesef.

Konunu açılmasına sebep olan olayla ilgili, buna teşebbüs edebiliyorlar çünkü hiç birşey olmayacağını biliyorlar/farkındalar.

Adami vurdun, hem de yasak olmasina ragmen ruhsatsiz silah kullandin.

Bunlara haddini bildirmemek, cozum uretmemek devletin buyuk bir ayibi.
Aslında bu cevap yanlış anlaşılmaya çok müsait ama asrı Saadet zamanındaki şeriat gelse bu sıkıntıların çoğu yaşanmaz.

Hırsızlık sabit mi görüldü elini bilekten, tecavüz sabit mi görüldü kökünden keseceksin. Bak bakalım bir daha yapabiliyor mu?

Zengine dayak, fakire para cezası uygulanırmış eskiden. İkisi de zor. Fakir dayak yese acısı geçer ama kesilen cezayı ödemek zoruna gidecek. Zenginin parası işe yaramayıp dayak yiyecek.

Geçende haber vardı. Zengin evladı(!) alkollü araç kullanırken motosikletli birine çarpıyor. Araçtan inip adama 14 tane mermi sıkıyor. Allah'tan yedek şarjör yokmuş. 3 tane mermi karşı tarafa isabet ediyor. Motosikletteki adam kaza yaptığına mı yansın, 12~13 ameliyat geçirdiğine mi yansın, engelli kaldığına mı yansın.
Alkollü zengin evladı(!) mı o dışarda. İstediği gibi geziyor. Adli kontrol yada tutuksuz yargılama. Adı her ne ise. Sonuçta dışarda.

Kısasa kısas olsa. O alkollü kişiye de kendi yaptığının yarısı yapılsa bak bakalım cesaret edebiliyor mu bir daha.
Haber videosunu bulamadım. Bulursam eklerim.

Seriata gerek yokki. Bu durumu sorun olarak gorup cozum aramayanlar var.

Dedigim gibi koguslari falan olan ustleri catili cezaevlerine gerek yok. Ac cukuru doldur icine. Yer yuzunde 4 koseye de silahli nobetci koy. Bitti gitti.

Avustralya'ya kacak yollarla girenler problem cikaranlar yakalanip bir adaya goturluyor. Bir ay gecmeden artik ne yapiyorlarsa bizi birakin memleketimize donelim diye yalvariyorlarmis.

Son düzenleme:
Maalesef cezasızlık algısı çoğaldı. Bu konuda kimse haksız değil. Bireysel olarak yaşanan olaylar sonrası mağdurun / masumun mahkemede hakkını alma ümidi azaldı.

Aynı suç, adamına göre farklı ceza olursa olmaz.
Yargılama süreçleri hızlı olmalı
Cezalandırma sistemi ve kuralları basit olmalı.

Söylenecek çok şey var ama.....

Günümüz dünyasında kesme asma gibi geri dönüşü olmayan cezaların olması kabul edilemez.İdamın olduğu Amerikada bile infaz hemen gerçekleşmez örneğin.. yıllar geçer..Hapishane için para var, infaz kanunu değişikliği için meclis var.. Daha ne olsun..

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,160
Üyeler
3,251
Son üye
Bence Emerik

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back