Wampserver Kurulumunda Hata

Omega

Kıdemli Üye
Katılım
24 Kasım 2018
Mesajlar
2,063
Opencart ile ticari site yapmak istiyorum.Bunun için önce Wampserver ı kurarak daha sonra Opencart ' ı kurayım dedim.Birkaç video izledim .
Localhost u kurabildim (Enazından sol alttaki ikonu yeşil ve üzerine gelince "All services Running" yazıyor.
Ama chorome da localhost yazdığımda eklediğim ekran geliyor ancak alttaki ok ile gösterdiğim "Your Project" altındaki "localhost "linkine tıklanamıyor, aktif değil.

Videolarda bu linke tıklayarak Opencart ı kuruyorlar .
Ben bu aşamaya gelemiyorum sorun neden kaynaklanıyor olabilir ?


wampserver ekran.png
 
Hiç kullanmadım ama okla gösterilen yerin altında virtual host ekle diyor. En sol altta da Add a Virtual Host butonu var.
 
Videolarda benim istediğim kurulumun aynısında bu kısım direkt enable geliyordui .Dediğiniz yere tıkladığımda 3 -4 satırlık bilgi istiyor (Proje adı path gibi)
Acaba bu arada mysql de database mi oluşturmam lazım
 
Valla ben olsam hiç bununla uğraşmam. Docker kurarım (tercihen Linux, ama Windows'ta da kör topal çalışır), sonra bir docker-compose dosyası bulup tek satırlık komutla sunucuyu ayağa kaldırırım.
 
Bu konularda hiçbir bilgim yok.Amacım opencart ın düzgün çalışması.Bunun için denenmiş hangisi iyiyse onu kurayım .link verirseniz kurarım
 
Önce database oluşturmalısınız. Sonra istediğiniz screept'i kurabilirsiniz.
Database kurduktan sonra c:\wamp\www klasörü içine yeni bir klasör halinde screept'inizi atın. Misal "openchart"
Sonra tarayıcıdan "localhost/openchart" yazdığınızda içinde install dosyası var ise kurulum başlar. Yada localhost/openchart/install.php olabilir.
Openchartı bilmediğimden tam yolunu söyleyemiyorum.
Eğer wampserver düzngün çalışmıyorsa "xampp" programını da deneyebilirsiniz. aynı wampserver mantığında çalışır.
 
Ticari siteyi evdeki bilgisayara kurup sitenin yayınını evdeki internet bağlantısı üzerinden mi yapmak istiyorsun? Bu hem çok maliyetli olur (elektrik sarfiyatı, statik IP, DNS hizmeti), hem elektrik kesintisi ve bilgisayar sorunları yüzünden ara sıra hizmet kesintileri olur, hem de tipik olarak çok düşük olan internet upload hızı yüzünden müşterilerde memnuniyetsizlik yaratır.

Aşağıda opencart'ın sistem gereksinimleri var:


Bunları sağlayan bir hosting hizmeti satın alırsan işi çok daha ucuza ve çok daha kaliteli halledebilirsin. Eğer bu sistem gereksinimlerini sağlayan hosting hizmeti bulamıyorsan, VPS veya VDS kiralayıp komple Linux kurabilir ve gereksiminleri tam olarak kendin sağlayabilirsin.
 
Tabiki hosting ve domaini satın alacağım ancak tüm ürün güncellemelerini yaptıktan sonra .Localhost u kurmama sebep benzeri siteyi isteyenler için şimdilik bir demo gösterebilmek.
Bu arada kaliteli hosting firması tavsiyesinede ihtiyacım var.Yıllar önce Jimdo ile çok güzel ticari site kurmuştm.Sorduğum sorularada 24 saat içinde türkçe cevap da veriyorlardı.Ama şimdi Türkiye ye destekleri yok.
Web sitesi kurmak için Wix gibi sitelerde herşeyi parayla satıyor.
Godaddy yi tavsiye edermisiniz?

Bu devirde genç yazılımcılar için o kadar güzel yapılabilecek işler varki.Örneğin web siteleri için online olmuş kişiye yardımcı olmak için sağ altta çıkan chat box veya adına ne diyorlarsa işte onu yaz.Daha sonra geliştir bir bakmışsın Voocommerce gibi birşey yazmışsın .PHP mi öğrenmen lazım Java mı öğrenmen lazım öğren.Çok bilgili kişilerin Udemy de saatlerce o konuyu anlatan videoları 50 TL .Daha sonra bir üst seviye kursu satın al.Zaten hocanın anlatım ve kursun içeriği hakkında videolarda var. Öğreneceklerinin yanında paramı ?

Cevaplar için teşekkürler .
 
Son düzenleme:
Bu sohbeti yaptğımız forum için de ben de 1 yıl yurtdışında bulunan kiralık sunuc kullanmıştım. Yurtdışında fiyatlar tabi daha uygun. Ama yaptığım araştırmalara göre google, arama sonuçlarını listelerken, o ülkede bulunan sunuculara öncelik veriyor. Örneğin şu anda "LCR metre nedir" diye aratınca google'da, bu forum ilk sırada çıkıyor. Daha önce yurtdışında iken ilk sırada çıkmıyordu.

O yüzden eğer Türkiye'ye hizmet verecek bir site ise, sunucunun Türkiye'de olması SEO açısından önemli. Ben bu forum için Turhost kullanıyorum. Şimdiye kadar desteğe ihtiyacım olmadı. Ama kadrolarının yetkin ve bilgili olduğunu söyleyebilirim. Kiraladığım sunucuda özel bir RAID yapılandırması istemiştim. Başka birçok hosting hizmeti benim neyden bahsettiğimi bile anlamazken, turhost sunucuyu tam benim istediğim gibi yapılandırdı ve devreye aldı.
 
Windows kullanıyorsan bunun gibi lokal tekli çalışmalar için xampp öneririm. Kullanımı çok kolay. Temelde tüm hepsi aynı işi yapıyor. Hangisini kullandığının bir önemi yok. Bazılarında wordpress, opencard gibi kurulumları otomatik gerçekleştirenleri de var ama indirip kurmanı tavsiye ederim. Gerçekte kullanacağın sunucu ile uyumlu olması için php, mysql sürümüne dikkat etmeni tavsiye ederim. Sürüm farkları olduğunda uyarı ya da hata alma ihtimalin yüksek, boşu boşuna zaman kaybı.

Ne zamandır aklımda vakit bulabilirsem kullanılmayan eski bilgisayarları ev tipi sunucuya çevirmeyle ilgili ufak bir sunucunun nasıl kurulacağına dair bir yazı hazırlayacağım... :cheeky5:
 
@uyesercan XAMPP kurulum videolarını seyrettim.Ben win7 (32 bit) kullanıyorum eski youtube videolarında 32 bit için xampp linki direkt görünüyor ama aynı adreste ki
https://www.apachefriends.org/tr/download.html
bu adreste 32 bit için linki ben bulamadım.Ayrıca sayfanın altında bitnami diye birşeyler var tam anlamadım.Direkt bu aşşağıdaki linkleremı tıklayacağız?
Gerçekten eski programların kurulumda kullanıcıya yardım etmesi süperdi. Koca Corel Draw 'ı kurarken bu kadar zorlanmamıştım.Adamlar 32 bit versiyonunu bile görünen bir yere koymayı akıl edemiyorlar yada ben körüm :oops:
 
Bu tarz sistemler artık kullandığımız işletim sistemini tanıyıp en uygun olan sürümü gösteriyorlar download sayfalarında.
Benim işletim sistemim 64 bit olduğu için karşıma 64 bit sürümü çıktı direk. aşağıdaki resimde altını kırmızı ile çizdiğim yerde Windows XP ve 2003 için desteklenmediğini yazıyor. Bu da demek oluyor ki Windows 7 dahil geri kalan bütün sürümlerde çalışıyor.
Siz eğer 64 bit yüklü bir pc den girip 32 bit yüklü başka bir pc için indirmek istiyorsanız bu iş biraz sıkıntılı. Çünkü bende bir süre kurcaladıktan sonra ancak şu linki bulabildim.

xampp.png
 
@Gokrtl verdiğin linkten 32 bitliğini kurdum.Kurulduktan sonra çıkan windowsa mySQL ve diğer 3 tool un karşısındaki "Start" butonlarına tıkladım ve güvenlik duvarınada bu 3 program için izin verdim.Teşekkürler.
Sanırım artık opencart ı kurabilirim
 
3-4 gün uğraştıktan sonra
sonunda
opencart.png


Şimdi anlamadığım ben opencartı kurduktan sonra bilgisayarım ve XAMPP açıkken uzaktaki herhangi bir kişinin yaptığım web sayfaları görmesi için bir IP numarasınımı link olarak vereceğim?
 
3-4 gün uğraştıktan sonra
sonunda
3179 eklentisine bak

Şimdi anlamadığım ben opencartı kurduktan sonra bilgisayarım ve XAMPP açıkken uzaktaki herhangi bir kişinin yaptığım web sayfaları görmesi için bir IP numarasınımı link olarak vereceğim?
Karışık iş.
Modemden port açıp ip'yi link vermek lazım.
Eğer sürekli ulaşılabilir olmasını istiyorsanız pc nizin 7/24 açık kalması ve statik ip ye sahip olması gerekli.
Bence en basitinden netteki ücretsiz sunuculardan birine kurabilirsiniz. Ancak sonu com, net yada org gibi uzantılar ile bitmeyen domainler bende hep ciddiyetsiz bir intiba bırakmıştır. En iyisi bu işten para kazanmak amacında iseniz biraz sermaye yatırıp domain ve hosting kiralamalısınız. Yıllık ortalama 100tl gibi bir gider sizin işinizi görecektir.
 
IP numaranı vereceksin. 2 adet IP'den bahsediyoruz. Birisi iç IP, diğeri dış IP.
İç IP modemin bilgisayarına verdiği IP adresi. Genellikle şöyle görünür: 192.168.1.2 ya da 192.168.0.2 gibi.
Dış IP servis sağlayıcının sana vermiş olduğu 135.164.1.153 gibi çok değişken ve çok farklı bir IP adresidir.
İç IP için modemden yönetildiği için bilgisayarının MAC adresine sabit bir IP tanımlayıp bilgisayarın her bağlandığında aynı IP adresini almasını sağlayabilirsin. Aynı şekilde bu IP adresine web (80, 8080) portlarını kendi bilgisayarına yönlendirmen gerekiyor.
Paylaşman gereken dış IP adresin.
İç IP adresini bilgisayarındaki Komut Sistemi (CMD) ipconfig yazarak öğrenebilirsin. Dış IP adresini ise what is my IP diye google üzerinde arama yaptığında görebileceğin bir sürü site mevcut.
Benim iç IP (192.168.0.10) örneğim şu şekilde:
1583668795133.png
 
Parası sorun değilde ben bu sayfaları onlara kendi bilgiyarlarında gösterebileceğimi zannediyordum .Firmalarda "tamam alalım dediğinde domainini satın almayı düşünüyordum.
Eğer çok karmaşıksa bir video capture programı ile noteookta gösteririm artık

Yardımların için teşekkürler @Gokrtl
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,653
Mesajlar
97,278
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top