mehmetaliözdemir
Aktif Üye
root@bonsai:/home/ta# dd if=/dev/nvme0n1p1 of=/dev/null bs=1M count=1000
1000+0 records in
1000+0 records out
1048576000 bytes (1.0 GB, 1000 MiB) copied, 0.169215 s, 6.2 GB/s
root@bonsai:/home/ta#
Benim linuxda ölçme şansım yok. Samsungun kutu üstüne yazdığı değerlere güveniyor musunuz?
Neyse ben bir format filan atayım da bizim programdan bir ekran görüntüsü koyarım.Üstünde yazanı karıştırma şimdi yav ... Okuyoruz bu hız çıkıyor işte
Saatlerdir çuvallamamı bekliyordun değil mi?Şunu buraya koyayımda... Yoksa kıyaslayamıyorum
26915 eklentisine bak
Zamanın da Timur abiye uyarıda bulunmuşum. Ama kendim alırken hiç dikkat etmeden aldım ve şuan diski yarım hızında kullanıyorum.Ayrıca alacağın kartın da teknik verilerine bak. Sonra disk 3mb/s okuma yazma yapar ama aldığın çevirici kart bu hızı desteklemiyorsa boşa para vermiş olursun. Hatta anakartın pci-ex soketinin de teknik verilerine bak.
Haline sukret. Ben SATA SSD'yi bile yarim hizinda kullaniyorum. SATA II destekli anakart, 250 M/B hizinda calisiyor.Zamanın da Timur abiye uyarıda bulunmuşum. Ama kendim alırken hiç dikkat etmeden aldım ve şuan diski yarım hızında kullanıyorum.
Bendeki beyin böyle işte. İşe yarayacağı zaman bilgileri geri getirmiyor.
dakika / byte mı bu kısmı anlamadım bir yerde s lazım ama sende o bile mi yokM/B hizinda calisiyor.