Windows 10 makinada SSD ye geçiş

Ohoo bizim windows makina ölmüş de ağlayanı yok :)
 
Ama olsun, güncellemeyi düşünmüyorum. SSD ile bu makina en az 5 sene daha gider. Sağ olursak 5 sene sonra tekrar değerlendiririz :)
 
Benim makinede eskidi. 6-7 yıldır kullanıyorum. Tekrar masaüstü pc kullanımına geçmeyi düşünüyorum. Ama donanım seçmek vs. Zor geliyor. Durakoysun bakalım...
 
Birincisi C diskim 512MB, İkincisi D diskim 1GB
Bilgisayarım kırmızı çizgimdir. :D

disk_1.png



disk_2.png
 
Tamam pc toplarken kime danışacağımı buldum.
Sana bir liste atayım, o listedekilerin güncel olanlarını al. Mesela benim anakart msi z390. Şuanda ya z490 var yada z590. Bu seride AC yazan versiyonu almak akıllıca olur. Çünkü diğer modellerde işlemciyi 9 tane mosfet beslerken bunda 11 tane mosfet besliyor. Birazcık ince eleyip sık dokuyarak güzel bir makine toplanabilir. Ama işin kötüsü 2 yılda eskiyor. Öyle eskisi gibi 10 sene gitmesi hikaye. İşlemciyi aldığımda en yüksek 9600k vardı. Daha iki sene geçmedi, yanılmıyorsam şuanda 12000k var.
 
Hızlı koşan atın boku seyrek düşer :mad:
 
Konuyu nedense yeni gördüm. Tamamını okumadım ama WD blue SSD 250gb bilgisayarım üzerinde var. Hem linux hem de win 10 kullandım. Genel olarak memnunum. Hatta ikinci SSD takıp birinde win10 diğerinde linux olarak ayrık ssdlerde iki işletim sistemi düşünüyorum.
 
Buradaki sorun diskte degil, islemcide. Bendede i5 2500K varken SATA 3 moduna gecmiyordu SSD, 250 MB/s'te kaliyordu. Sonra bir tane i7 3770K buldum ucuza. Disk 550MB/s'te calisabiliyor bu islemci ile. NVMe BIOS yamasinin calismamasida muhtemelen Sandy Bridge CPU yuzunden olabilir, emin degilim ama. Ivy Bridge'lerde oluyordu hatirladigim. NVMe diskim yok, o yuzden uygulamadim yamayi. Anakart uzerinde takili olan portuda kontrol edin, SATA3 oldugundan emin olun. Bizim eski anakartlarda SATA 2 ve SATA3 portlar karisik cunku.
 
Aslında mevcut anakart soketine uyan daha iyi bir işlemci bulsam alabilirim. Bu bilgisayarda daha baya bir ömür var :)
 
Aslında mevcut anakart soketine uyan daha iyi bir işlemci bulsam alabilirim. Bu bilgisayarda daha baya bir ömür var :)
Sizdeki anakarta en fazla i7 3770K takilabiliyor. Daha ustu olmuyor. Onlarinda fiyati ucmus bu aralar. 1.200 TL veya ustu rakamlar istiyorlar, sifir islemci fiyatina gelmis nerede ise. Ancak tanidiktan bulunursa uygun fiyata alinabilir. Yoksa gerek yok o paralari vermeye 12 yillik islemciye.

Su anki nesillerde i3'ler 4 cekirdek artik. Ornegin 10. nesil i3 islemci i5 3570'le ayni cekirdek sayisina sahip ama IPC'si cok daha yuksek. Sizdeki islemci yerine i7 3770K'ya ornegin 1300 TL para vermek yerine eldekileri satip i3'lu ikinci el 10. nesil bir anakart islemci ram guncellemesi asagi yukari ayni paraya gelir. Guncellemem gerekirse oyle yapardim ben olsam. .
 

Çevrimiçi üyeler

Çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
5,789
Mesajlar
99,024
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top