Xilinx FPGA Hakkında

yavuzaslan17

Yeni Üye
Katılım
16 Eylül 2023
Mesajlar
2
Öncelikle herkese selamlar,

Hem ticari hemde akademik bir projem için bir PCB tasarlayacağım bu pcb de SoC ( FPGA ) olarak Xilinx 7000 XC7Z020 FPGA kullanmaya karar verdim.
kullanacağım FPGA daha önce PYNQ Z serisi kartlardada birebir gördüğüm XC7Z020-1CLG400C. Siparişini vermek için araştırdığımda önce internettende satış yapan https://fevaris.com/soc-system-on-chip/27-xc7z020-1clg400c-xilinx-soc-entegre bu sitede buldum sanırsam e-ticarete yeni başlamış bir site sonrasında biraz daha araştırdığımda https://www.mouser.com.tr/ProductDetail/Xilinx/XC7Z020-L1CLG400I?qs=rrS6PyfT74ccHHxG%2BilnwA== mouserde 7000 serisine ait bu versiyonunu buldum sorum şu ki

1694872297644.png

Xilinx 7000 serisi datasheette ürün kodları açıklanmış mouserdaki üründe sonunda I yazıyor türkiyede bulduğum bu sitede C yazıyor buradaki fark birisinin ticari diğerinin endüstriyel sıcaklık değerlerine sahip olması bunu öğrendim ama XC7Z020-L1CLG400I ve XC7Z020-1CLG400C arasında L1CLG ile 1CLG arasında ne fark olduğunu bulamadım bu konuda yardımcı olabilecek biri var mıdır ?
Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler, iyi günler dilerim.
 
Orada hız seviyesinden bahsediyor. Bence L1 ve 1 aynı değere tekabul ediyordur. Bu kanıya şuradan vardım: Piyasadan LM7812 regülatör almak istediğimde kimi zaman LM7812, kimi zaman L7812 ve bazende sadece 7812 yazdığını görüyorum. Yani kesin olmamakla beraber böyle bir durum olabilir.
 
mouser de bakınca iki ürün arasında teknik olarak hiçbir fark görünmüyor. Büyük ihtimalle satış modelinde bir farklılık vardır. Mesela birisi toptan alım için diğeri perakende alım için olabilir. mouser ile temasa geçip netleştirilebilir.
 
Merhabalar herkese iyi akşamlar, hem mouser ile hemde ülkemizdeki fevaris ile görüştüm iki firmanında yetkilileri 1 den önce gelen L nin low power anlamına geldiğini 1 den sonra gelen L nin ise speed grade ( fpga'lardaki hız derecesi ) ni ifade ettiğini söylediler, mouserdeki ürün low power olan fevaristeki ise low power olmayan versiyonu. Tabi birde şimdi tasarımda farklılık gerektirecek mi onu öğrenmemiz lazım. İlgilenen herkese saygılarımla teşekkürlerimi iletiyorum. Hayırlı akşamlar
 

Forum istatistikleri

Konular
5,880
Mesajlar
100,261
Üyeler
2,491
Son üye
djkop

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top