Yapay zekaya gicik oldum

Mikro Step

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eylül 2022
Mesajlar
3,945
Bir soru soruyorum. MEsela taylor serisini 0 noktasinda mi yoksa pi/2 noktasinda mi acmak daha avantajlidir?

Guzel bir aciklama ile mesela pi/2 nin avantajini anlatiyor.

Eminmisin pi/2 mi pi/4 mu diye yokluyorum sadece. (Giciklik yapiyorum)

Ozur dilerim pi/4 daha avantajlidir diyip bir onceki aciklamada pi/2 gecen yerlere pi/4 yazip cevabi yineliyor.

Eminmisin pi/8 olmasin diye bir giciklik daha yapiyorum.

Gene ozur dilerim pi/8 daha avantajlidir diye basliyor anlatmaya.

Kes lan. pi/2 dedik ya diyemiyor.
 
Son düzenleme:
hocam birde baska isimle sor bakali soruyu belki tamamen ufuruyo bu zekasiz. mesela E series olarak.
 
Baska isimle derken?

Gene de and or inverter devrelerinin benimle sohbet edebilmesine inanamiyorum.
 
Yarin bir gun robotlar cikacak. Yillar yillar sonra bir sey olacak ve insan irki yok olup gidecek tum dunya bu robotlara kalacak. Bizim misyonumuzu onlar ustlenip bilimi gelistirmeye devam edecekler.

Bu evren nasil olmus, ilk robot nasil yaratildi? Sorulari and or inverter devrelerini yormaya baslayacak.
 
Chat GPT LLM(large language model) tabanlı olduğu için soru sorarken bunu göz önünde bulundurmalısınız. Bu tür dil tabanlı modeller matemetiksel hesap yapmaya uygun değillerdir. Mesela siz 2+2 kaç yapar diye sorarsanız, sonucu hesaplayarak söylemez. Bunun yerine daha önceki eğitim setini dikkate alarak bir çıkarımda bulunur. Bu yüzden Chat GPT'ye girdiğiniz promt, doğrudan denklem çözdürmek veya sayısal tabanlı matematiksel çıkarımda bulunmasından ziyade doğal dil tabanlı ve mantıksal olursa daha iyi verim alırsınız.
 
Bazen interrnette görüyordum; kimi diyor ki bir haftalık rapor işimi yapay zeka ile ik saatte hallettim, kimi diyor üç günde hazırladığım üretim planını yapay zeka ile yarım saatte yaptım vs. Herkes yapay zekayla yaptığı harikalardan bahsediyordu.

Ben de kendi kendime diyordum, ulan bi ben mi özürlüyüm? Ben niye bu kadar efektif kullanamıyorum. Millet şöyle uçuyor böyle kaçıyor dedikçe kendi kendime hayıflanıyordum.
Ama sonradan şunu farkettim: ChatGPT sayesinde bir haftalık işi yarım saate indirgedim diye övünen adamlar zaten boş ayak işleri yapıyormuş. İki satır script yazmaktan aciz oldukları için ofis ameleleği yapıyorlar ama farkında değiller.

Mesela ben ne zaman niş bir konuyu yapay zekaya danışmaya karar versem, "yav buna laf anlatana kadar oturup kendim çözerim daha iyi" deyip vaz geçtiğim çok olmuştur.

O yüzden kısa zamanda yapay zekanın bizim yerimizi alacağını düşünmüyorum. En azından bi 5 bilemedin 10 senesi daha var.
 
Ben chat gpt yi hatırlatıcı olarak kullanıyorum. Şu iş hangi komut ile nasıl yapılıyordu diye sorduğumda faydalı cevaplar alıyorum. Tek sorun bir komutun nasıl yazıldığını unuttuğumda bunu chat gpt ye sormak aklıma gelmiyor :)
 
Screenshot 2024-02-26 at 11-23-18 ChatGPT.png


:katil1:
 

Forum istatistikleri

Konular
5,938
Mesajlar
101,428
Üyeler
2,507
Son üye
30agustos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top