5 Eksen Projesi

Bir firma özgün bir elektronik devre tasarımı yapmışsa, üzerindeki yazılımın tasarımını da Türk mühendisler özgün olarak yapmışsa, bunu %100 yerli olarak lanse etmesi kimi, nasıl engelliyor anlamadım. Bence iyi birşey bu, benzer birşey yapma niyetinde olup da o aşamada cesaret edemeyenlere gaz verir :)

Şemasını ve PCB yi yerli olmayan Altium Designer'da çizdi diye, programlama dili olarak yerli olmayan C dili kullandı diye, derleyici olarak yerli olmayan GNU GCC kullandı diye, işletim sistemi olarak da yerli olmayan GNU/Linux kullandı diye, komponentleri ithal etti diye, bigisayar olarak da yerli olmayan İntel, HDD olarak yerli olmayan Samsung, anakart olarak da yerli olmayan ASUS kullandı, PCB yi Çin'e yaptırdı diye bu firmayı %100 yerli diyor diye eleştirirsek, o zaman bizim her zaman önceliğimiz eleştirmek olmuş oluyor. Teşvik ve destek de olmak gerekmiyor mu?

Gönül ister kelimenin TAM ANLAMIYLA %100 yerli üretimimiz olsun, ama en azından bizim ülke için bu imkansız. En azından şu dönemde bazı mineralleri, madenleri ve petrolü ve birçok başka ürünü ithal etmek zorundayız. Bu durumda da saf, katıksız %100 yerli anlayışı yerine, birçok alternatiften tedarik edilebilen ürün kullanmak, yani ambargo ile sana ulaşması engellenemeyecek malzemeler kullanarak, donanım ve yazılımın tasarımı sana ait bir ürün geliştirdiysen, buna %100 yerli deyiverelim yav, ne olacak yani?
 

Forum istatistikleri

Konular
6,623
Mesajlar
112,481
Üyeler
2,719
Son üye
oatmealcrazycake

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top