Eyvallah başkan çok yardımcı oldun kendimi işlemci yerine koyarak cevabı buldum
İyi forumlar
Hangi dil bu?Main fonksiyonunda kullanıcıya 10 adet sayı girdirip bu sayıların MinBul() fonksiyonu kullanarak minimumunu MaxBul() fonksiyonu kullanarak maksimumunu bulup ekrana yazdırınız.
Bana yardım edermisiniz?
/*
* Author: Hakan Ceran
* Date: 25.12.2018
* Content: Problem: Kullanıcının girdiği n adet pozitif tam sayıdan en küçük olanı bulunuz.
*/
#include <iostream> // cin, cout vs.
#include <clocale> // Türkçe karakterler
#include <windows.h> // Arkaplan ve yazı rengi
using namespace std; // std::
int main(){ //Fonksiyonun başlangıcı burası. ve adı "main" sen bunu "minbul" olarak değiştireceksin.
setlocale(LC_ALL, "turkish"); // Türkçe Karakterleri Ekliyoruz
system("color f9"); // Arkaplan ve yazı rengi
int n;
int sayi;
int en_kucuk=999999;
cout << "Kaç adet sayı gireceksiniz: ";
cin >> n;
cout << endl << "Sayıları giriniz: " << endl;
for(int i=1; i<=n; i++){
cout << i << ". sayıyı giriniz: ";
cin >> sayi;
if (sayi<en_kucuk){
en_kucuk=sayi;
}
}
cout << endl;
cout << "Girilen " << n << " sayıdan en küçüğü: " << en_kucuk << endl;
system("PAUSE");
return 0;
}
Ben C++ bilmiyorum. aslında tam olarak hiç bir dili bilmiyorum. Sizin ödevi nette araştırınca aşağıdaki kod bloğnu buldum.
Burada girilen sayıların en küçüğü bulunmuş. dolayısıyla senin yapman gereken "main" olan fonksiyon ismini "minbul" olarak değiştirmek.
Sonrasında Bu fonksiyonu kopyalayıp ve tersine çevirip en büyük sayıyı bulabilirsin ve fonksiyon ismini de "maxbul" olarak düzelttin mi tamamdır.
Kod:/* * Author: Hakan Ceran * Date: 25.12.2018 * Content: Problem: Kullanıcının girdiği n adet pozitif tam sayıdan en küçük olanı bulunuz. */ #include <iostream> // cin, cout vs. #include <clocale> // Türkçe karakterler #include <windows.h> // Arkaplan ve yazı rengi using namespace std; // std:: int main(){ //Fonksiyonun başlangıcı burası. ve adı "main" sen bunu "minbul" olarak değiştireceksin. setlocale(LC_ALL, "turkish"); // Türkçe Karakterleri Ekliyoruz system("color f9"); // Arkaplan ve yazı rengi int n; int sayi; int en_kucuk=999999; cout << "Kaç adet sayı gireceksiniz: "; cin >> n; cout << endl << "Sayıları giriniz: " << endl; for(int i=1; i<=n; i++){ cout << i << ". sayıyı giriniz: "; cin >> sayi; if (sayi<en_kucuk){ en_kucuk=sayi; } } cout << endl; cout << "Girilen " << n << " sayıdan en küçüğü: " << en_kucuk << endl; system("PAUSE"); return 0; }
Hakan Ceran'a teşekkür etmek lazım. Ben sadece araştırdım.Çok teşekkür ederim emeğiniz ve yardımınız için.