kocamanusta
Aktif Üye
vfd'nin ürettiği 50Hz şebekeden daha kötü durumda
Bundan ne anlamaliyim ustadim?
vfd'nin ürettiği 50Hz şebekeden daha kötü durumda
Şebekenin dahili sinüsüne baktığımız kusuru daha az bir sinüs görürken.Bundan ne anlamaliyim ustadim?
Şebekenin dahili sinüsüne baktığımız kusuru daha az bir sinüs görürken.
VFD'nin ürettiği R2R ve türevleriyle üretildiği için daha köşeleri olan daha kesik bir yapıda sinüs görüyoruz.
dipnot:elektrikçi değilim sadece biraz anlarım
Abi biraz ironik olacak ama.Özetle paypal kapatıldığı için başarısız oldum diyor videoda. Paypal neden kapatıldı? Türkiye'ye vergi vermek istemedi, Türk kanunlarını tanımak istemedi, sunucularının Türkiye'de bulunmasını kabul etmedi, Türk yargısı olası organize suçlarla ilgili mali araştırma yapıp bilgi istediğinde vermek istemedi.
Benim düşüncem, ülkemize karşı tavrı böyle olan bir şirket benim ülkemde faaliyet göstermesin. O yüzden ticari anlamda ülke olarak kaybımız mı oluyor? Olsun varsın. Japonya dünyanın üçüncü büyük ekonomisi, ama ikinci dünya savaşında yenilince ABD'nin kölesi durumda. İngiltere ve Fransa dev ekonomiler, ama ikinci dünya savaşında bu iki ülkeyi Almanyanın eliinden kurtardı ABD ve gereken tüm vesayet kurumlarını ta o günlerde oluşturdu, artık ABD ne derse onu yapıyorlar. Almanya gene ikinci dünya savaşında ABD ye yenildi, gene bütün vesayet kurumları orada oluşturuldu. Adamların ordu kurmasına bile izin verilmedi. Hatta yakın zaman dışişleri bakanları ne dedi? "Halkımız ne derse desin, bedeli bize ne olursa olsun önemli değil, biz Ukrayna'ya her türlü destekleyeceğiz." Güney kore, teknoloji dev, ABD'nin kölesi. Taiwan, chip devi, ABD'nin kölesi. İşte, güçlü ekonomi olup köle olmak var, bir de gerçek anlamda BAĞIMSIZ bir ülke olmak, ama köleliği kabul etmediğin için de her türlü fitne fesada tabi tutulmak var.
Abi biraz ironik olacak ama.
Türkiyede 15-35 yaş arasında 10 kişiden 8i şuan herşeyi bırakıp ABD'de yaşamak ister misin sorusuna evet cevabı verecektir.
Biz kölesi değilmişiz(?) halimiz ortada.
1 denetleyici, 1 ölçü aleti, 1 havya almaya kalksan eli yüzü düzgün 5 haneli sayıların sonuna dayanıyorsun.
kamerası tost makinesinden hallice telefona nerdeyse 1 asgari ücret bırakıyoruz.
Ama kölesi olanlar asgari ücretle 10 tane tost makinesinden çok daha iyi telefon alabiliyor.
bizim için servet olan ürünler kölesi olanlar için normal fiyata alınabiliyor.
Elektronik suruculer motor sargilarina yuksek frekansli dortgen darbeler uyguladigi icin emayeler kapasitorun dielektrik malzemesi gibi davranacagindan 50hz e kiyasla daha cok stres altinda olur.Klasik tip uc fazli asenkron motorlari VFD ile 50 Hz'de calistirildiginda omrunun daha kisa, kendi sebeke gerilimi ve frekansinda calistirildiginda ise omrunun daha uzun oldugu tespitinin yapildigi bi yazi okumustum. O yuzden spindle motorda mantik hatasina dustum. Yani asenkron motorlar sebekeyi seviyor...
Abi öyle anlatıyorsun ki bu vfdye çoklu motor bağlamanın zormuş gibi olduğunu anlıyoruz.Spindle motorunu genel amaçlı değil sadece o işi için bağlayıp kullanırsın, ama sürücüyü panoyu üzgün yapabilrsen anahtarlamalı yapıp 2 motor için ayrı ayrı kullanabilirsin. Otomasyonda bu tarz işler için hep bu spindlellar kullanılıyor artık. Kullanımı kolay.
Haklısınız üstat. Vergi ödemek istemiyorlar diye lanse edildi. Ancak, beni bildiğim kadarıyla PayPal tarafında asıl problem BDDK'nın bütün işlemleri Türkiye sınırlarındaki sunucularda yapılmasını istemesi vebu sonucularda kişilere ait tüm işlem kayıtlarının talep edildiğinde BDDK'nın erişimine açılmasıydı. Bu PayPal'in altyapısına ve gizlilik politikasına uymuyor. Yoksa hiçbir ticari bir işletme bir kısmını vergi olarak ödemeyeyim diye bir pazardaki karından komple vazgeçmez.Özetle paypal kapatıldığı için başarısız oldum diyor videoda. Paypal neden kapatıldı? Türkiye'ye vergi vermek istemedi, Türk kanunlarını tanımak istemedi, sunucularının Türkiye'de bulunmasını kabul etmedi, Türk yargısı olası organize suçlarla ilgili mali araştırma yapıp bilgi istediğinde vermek istemedi.
Benim düşüncem, ülkemize karşı tavrı böyle olan bir şirket benim ülkemde faaliyet göstermesin. O yüzden ticari anlamda ülke olarak kaybımız mı oluyor? Olsun varsın. Japonya dünyanın üçüncü büyük ekonomisi, ama ikinci dünya savaşında yenilince ABD'nin kölesi durumda. İngiltere ve Fransa dev ekonomiler, ama ikinci dünya savaşında bu iki ülkeyi Almanyanın eliinden kurtardı ABD ve gereken tüm vesayet kurumlarını ta o günlerde oluşturdu, artık ABD ne derse onu yapıyorlar. Almanya gene ikinci dünya savaşında ABD ye yenildi, gene bütün vesayet kurumları orada oluşturuldu. Adamların ordu kurmasına bile izin verilmedi. Hatta yakın zaman dışişleri bakanları ne dedi? "Halkımız ne derse desin, bedeli bize ne olursa olsun önemli değil, biz Ukrayna'yı her türlü destekleyeceğiz." Güney kore, teknoloji devi, ABD'nin kölesi. Taiwan, chip devi, ABD'nin kölesi. İşte, güçlü ekonomi olup köle olmak var, bir de gerçek anlamda BAĞIMSIZ bir ülke olmak, ama köleliği kabul etmediğin için de her türlü fitne fesada tabi tutulmak var.