0xyit
Aktif Üye
bence de kişisel website konusunda yanlış anlaşılma olmuş, sitenin dönem estetiğini yansıtması için bilerek böyle tasarlandığını, eski bir site olmadığını bazı kişilerin anlamaması normal, çünkü 2026 yılında hala tonla böyle şirket sitesi var, bir de bence kişisel yapıldığı için insanlarda güven problemi oluşuyor, eminim burda "hedehödöpcb" diye hesap açılıp forum konusu açılsa insanlar çok daha az irdeleyecektiAbi haklısın, belgeledikleri takdirde yaparım zaten. Bir de verilen siparişten firma mı gerçekten öğrenci mi anlaşılır diye düşünüyorum.
Site konusundaki ben bu tepkiyi anlamadım açıkçası. 29 yaşındayım, 8 yaşından beri bilgisayar kullanıyorum, internetin girmediğim deliği kalmamıştır, 13-14 yaşımdan beridir internetten ve yurtdışından alışveriş yapıyorum, daha bir kere bile birinin e-posta adresindeki alan adına web sitesi var mı varsa nasıl diye girip bakmadım. Kaldı ki bu benim kişisel eğlence maksadıyla yaptığım bir web sitesi yani ben sizin işinizi çözecek olduktan sonra sitede teletabiler oynasa ne, önemli olan sonuç değil mi ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum. Bu forumda kimsenin de kalkıp 50-100 bin dolar bantlarında sipariş vereceğini de sanmıyorum. Ben de o hacimde bir ticaret yapamam zaten, kendim daha önce denemediğim bir şeyi başkasının parasıyla risk alıp denemem. Yani yardımcı olmak adına %20 komisyonla getireyim dedim hata mı ettim bilmiyorum.
Bir tane genç arkadaş yazdı sağolsun o da daha ucuz bir teklif almış bir yerden oradan halletti işini. Başkaları gibi doğrudan sıfır detay, şeffaf olmadan direkt fiyat mı söylemek lazımdı ne yapmak lazımdı anlamadım valla. Site açacağım da kendi perakende ürünlerimi listelemek için açacağım. Bir de firmamın diğer faaliyet alanı ile ilgili açacağım. Yani kendi web sitemi de kapatmayı düşünmüyorum o benim kişisel web sitem. Firma adı falan diyen de olmuş, şahıs firmaları zaten kişinin kendi adı ile kuruluyor, yani adımı soyadımı da değiştirecek halim yokSanırım bunlar bazı şeyleri bilmemekten kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Oda sicil kaydındaki adım Necdet Şanlı Elektronik Donanım Yazılım Hizmetleri. Hani bu daha havalı geldiyse kulağa bunu da yazmış olayım.
Bilmiyorum bana enteresan geldi açıkçası. Güven konusunu da anlamadım. Ben de ticaretle uğraşıyorum aktif olarak, ben ticaret yaptığım adamlarla aynı ülkede bile değilim. Güvenmiyorsan ilk başta küçük bir miktar numune olarak sipariş edersin. Sonra birkaç tane daha eğer hala güvenmiyorsan numune alırsın. Güven ilişkisi oluştuktan sonra daha fazla sipariş verirsin. Yani kendimi karşıdaki kişinin yerine koyuyorum, LinkedIn'ime bakabilirsiniz dedim, 3 yıl savunma sanayinde çalışmışım, kritik projelerde, güvenlik araştırmalarından geçmişim. Hadi ona da güvenmedin, Hepsiburada mağazamı atmışım, Sahibinden mağazamı atmışım. Oradaki yorumlara da bakmadın, sipariş sayısına bakmadın, foruma adım soyadım ile kaydolmuşum. Ne yapacağım Allah aşkına 50-100 dolar para çarpıp kaçacak mıyımSipariş verdiğiniz firmaların kurucularını, geçmişlerini benimki kadar biliyor musunuz acaba? Benim için buradan sipariş alıp almamak da sorun değil, sadece aldığım tepki hayal kırıklığı oldu. Neyse Allah hayırlısını versin, nasipte varsa olur.
+ olarak kişisel görüşüm, konu pcb ve komponent tedariğinden uzaklaşıp başka konulara gitmiş, op zaten yeni bir site kuracağını, websitesinin kişisel websitesi olduğunu ve bunun yaptığı işle alakası olmadığını belirtmiş