Endorfin35+
Kayıtsız Üye
Yasa yürürlüktemi? Ne kadar süre var bilen varmı
Var o sistem. Insanlar oyle yapiyor zaten. Estonya sagolsun. Vatandaslikta verse de beni kurtarsa. Eger biraz daha imkanin varsa Delaware'de kur. En azindan guvenilir bir hukuk sistemi var.Şirket olmak zaten başka bir zorluk, açıkçası insanları daha çok özendirmek ve süreci basitleştirmek gerektiğini düşünüyorum.
Bir örnek vereyim. Bir şirket kurdunuz. İşlem yapmasanız bile KDV beyannamesi veriyorsunuz her ay. Beyannameyi verme ücreti 308.30, geçici vergi beyanı yılda 3 kere, sgk aylık 365.12, sonra kar ediyoruz vergi vermek için beyan ediyoruz beyan ücreti 1156.10. Yıllık toplam 11k yapıyor.
Bakın henüz bir iş yapmadan ödediğimiz rakam. Kira var ise 3 ayda bir kira bedeli stopaj. Aylık 3-10k arası muhasebe ücreti.
Yani, ben işimi düzgün yapayım, yasal olsun diyecekseniz yıllık 100k altına başlamak bile mümkün değil. Kanımca, belirli bir işlem hacmine ulaşana kadar e-devletten kurdum deyince kurulan, işlemlerin e-devlet üzerinden yapıldığı, muhasebeci gerektirmeyen, faturayı e-devlet üzerinden kesebildiğimiz, masrafları oraya işleyebildiğimiz ve sadece yılın sonunda kazancımız üzerinden tek kalemde vergimizi ödeyebildiğimiz bir sistem olmalı. Şirket büyüdükçe oranlar, masraflar artabilir kabul edilebilir. Ama bu durum başlamak isteyen insanların kayıt dışı çalışmasına neden oluyor.
Sen en son Aliexpress'i download ediyordun. Indirdiklerin arasinda PCB yapma makinesi yok muydu ki?Bu işe benim el atma zamanım geldi gibi duruyor
Bu işe benim el atma zamanım geldi gibi duruyor
@DrFreeman hocam sizin setup nasil ?Sen en son Aliexpress'i download ediyordun. Indirdiklerin arasinda PCB yapma makinesi yok muydu ki?
Sen en son Aliexpress'i download ediyordun. Indirdiklerin arasinda PCB yapma makinesi yok muydu ki?
Sizin işler fazla estetik görünüyor. Sanat icra ediyorsunuz. 5bin tane pcb istesek, gözyaşlarıyla reddedebilirsiniz
"Sanatımı anlamadılar"
Tam olarak demek istediğiniz kısmı anlayamadım hocam.@DrFreeman hocam sizin setup nasil ?
Amacım zaten o talebe hizmet vermek.
Elimde CTP cihazı bile var.
Bu işi pratik hale getirmek istiyorum lakin asıl mesleğim biraz bu işleri yapmama engel oluyor.