Zaman Rölesi ile bu motoru nasıl çalıştırırım? (Çözüldü).

denizari82

Yeni Üye
5 saniye çalışıp, 5 saniye durarak, açık olduğu sürece sürekli devam edecek. Motordan gelen kablo uçlarını hangi yuvalara takmalıyım?

Not: Adaptör, motorun kendi adaptörüdür. Zaman rölesi sorunsuz çalışmaktadır fakat çıkışı motora nasıl vereceğimi bilmiyorum.
20210512_124419.jpg
20210512_124355.jpg

Ekler

• 20210512_124338.jpg
    20210512_124338.jpg
    151.5 KB · Görüntüleme: 157
Teşekkür ederim ama bana pek yardımcı olmadı. Elektrik ve elektronik bilgim çok az ve bağlantıyı nasıl yapacağımı hala bilmiyorum.
Ben devreyi daha önce kullanmadığım için bilmiyorum. Programlamasını yaptıysan, yani devre çalışırken 5sn de bir röleyi açıp kapatıyorsa çıkış bağlantısı kolay. Attığım en son resimdeki gibi bağlayacaksınız. Bu resimde load yazan yere sizin motorunuz gelecek.
Adaptörün kırmızı + kablosunu cihazdaki input + yazan yere takın,
Adaptörün siyah kablosunu cihazdaki input - yazan yere takın,
Cihazdaki input + yazan yerden röle tarafında NO(Normalde Açık) yazan yere bir kablo çekin.
Hemen yanındaki Com (Common - Ortak) yazan yere motorun kırmızı kablosunu bağlayın.
Böylece röle tetiklendiğinde Com yazan yer NO yazan yer ile birleşecek ve motora + Voltaj gitmiş olacak.
Motorun siyah kablosunu da input - yazan yere bağladın mı röle tetiklenince motor çalışır.
Yalnız adaptörün ve motorun artı ve eksi kablolarını iyi tespit et. Renkler farklılık gösterebilir.

Ben devreyi daha önce kullanmadığım için bilmiyorum. Programlamasını yaptıysan, yani devre çalışırken 5sn de bir röleyi açıp kapatıyorsa çıkış bağlantısı kolay. Attığım en son resimdeki gibi bağlayacaksınız. Bu resimde load yazan yere sizin motorunuz gelecek.
Adaptörün kırmızı + kablosunu cihazdaki input + yazan yere takın,
Adaptörün siyah kablosunu cihazdaki input - yazan yere takın,
Cihazdaki input + yazan yerden röle tarafında NO(Normalde Açık) yazan yere bir kablo çekin.
Hemen yanındaki Com (Common - Ortak) yazan yere motorun kırmızı kablosunu bağlayın.
Böylece röle tetiklendiğinde Com yazan yer NO yazan yer ile birleşecek ve motora + Voltaj gitmiş olacak.
Motorun siyah kablosunu da input - yazan yere bağladın mı röle tetiklenince motor çalışır.
Yalnız adaptörün ve motorun artı ve eksi kablolarını iyi tespit et. Renkler farklılık gösterebilir.
Çok teşekkür ederim. Sayenizde sorunsuz çalıştırdım. P3.2 modunda, tetik gerekmeden sorunsuz çalışıyor. Devreyi de, 18650 pil kutusunun içine yerleştirdim. İyi bayramlar ayrıca.
20210514_194047.jpg

İşe yaradığıma sevindim.

Forum istatistikleri

Konular
8,003
Üyeler
3,191
Son üye
iclal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back