Şu an kullanıyorum.Orada şöyle bir sorun olabilir, tetiğe az bastığında led sönük yanabilir.
Şu an kullanıyorum.Orada şöyle bir sorun olabilir, tetiğe az bastığında led sönük yanabilir.
10k trimpot yerine, 6R8 1/2 wattlik direnç takın. Ortalama 180-190mA akım geçer.
Devreyi yaptım.küçük bir yer oldugundan basit olmalıydı.Konu şu an sıcaklığını yitirmiş olsa da, buraya çeşitli zamanlarda uğrayacak arkadaşların kafası karışmasın düşüncesiyle bir hatırlatma yapayım istedim.
@İsmail16 arkadaşımız 10K Trimpot derken, sıradan ledlerin V=IR şeklinde hesaplanmış akım sınırlayıcı direncinden söz etmiyor.
Power LED'in sağlıklı çalışması için ilk sayfadaki videoda LM317T ile yapılmış "akım sabitleyici" LED sürücü devresindeki ayar trimpotunu söylüyor. Üstelik, oradaki devre LM317T'nin alışılmış kullanımından farklı olarak; Power LED'e akımı kendi çıkış (output) pininden değil, ayar (adjust) pini üzerinden veriyor. (Devreyi bizzat yapmış değilim, videoya bakarak söylüyorum.)
Kısaca ifade edersek; sıradan LED'in akım sınırlayıcı direnci ile, Power LED'in akım sabitleyici devresi birbirinin yerini tutabilecek şeyler değil.
Siz 6R8 'lik direnci önerirken, bu durumu atlamış olabilirsiniz.
Tabii eğer siz farklı bir şeyi kastettiniz ve ben yanlış anladıysam, o zaman bunu cümlenizi açıklığa kavuşturma fırsatı olarak da görebiliriz.
Güzel fikirleriniz için teşekkürler.Bunun icin en uygun cozum minik buck converterlerden eklemek. Cikisi 3V civarina ayarlayin. Sonra LED'i, akim limitleme direncini baglayip akimi 200mA i gecmeyecek sekilde ayarlayin. Sogutucuya bagli olmadigi icin tam gucte, yani 300mA le surerseniz asiri isinir. Bunun yerine kafa lambasi cok daha kullanisli ama. Isigi baktiginiz acidan verdigi icin cok daha iyi goruyorsunuz.
![]()
REVOPRO Kafa Feneri Şarjlı Mıknatıslı Lityum Lion Pilli 1200 Lümen Cob Led Kafa Lambası Çalışma Lambası - Fiyatı, Yorumları
REVOPRO Kafa Feneri Şarjlı Mıknatıslı Lityum Lion Pilli 1200 Lümen Cob Led Kafa Lambası Çalışma Lambası yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.bitl.to