Dizel partikül filtresi (dpf) iptali

mehmetaliözdemir

Aktif Üye
dizel partikül filtresi iptali yaptıran var mı? neden ve işlem sonrası neler yaşadı. hali hazırda bu sorunu yaşamaktayım , tecrübelerini yazasa sevirinim.

dizel partikül filtresi iptali yaptıran var mı? neden ve işlem sonrası neler yaşadı. hali hazırda bu sorunu yaşamaktayım , tecrübelerini yazasa sevirinim.
Arabalarda onu bunu iptal ederek süreci devam ettirmek kısa süreli mutluluklar yaşatsa da uzun vadede motor ömrüne zarar veren işlerdir. Kat iptali, dpf iptali, egr iptali vs vs. Arabanızı seviyorsanız paraya kıyıp gerekli işlemi yaptırın.

Arabalarda onu bunu iptal ederek süreci devam ettirmek kısa süreli mutluluklar yaşatsa da uzun vadede motor ömrüne zarar veren işlerdir. Kat iptali, dpf iptali, egr iptali vs vs. Arabanızı seviyorsanız paraya kıyıp gerekli işlemi yaptırın.
dpf tamamen egzoz emisyonuyla alakalı diye biliyorum. aslında ben de iptal ettirme taraftarı değilim ama kime götürdüysem iptal etmeye çalışıyor. servis ise değiştirmek istiyor. yeni fiyatı 100 bin üzeri sanırım.

düşük devirde çekiş sorunu yaşarsın. araçların egzos sisremi belli bir rezonansta egzosu tahliye edecke şekilde çalışır yani sadece motor basıncı ile gazlar atılmaz. ayrıca emisyon yüksek çıkar muayneden geçemezsin. içi parçalanmadıysa filtreyi söküp temizliyorlar.

Ben iptal ettirdim. Başında değildim ama bildiğim kadarı ile filtrenin içini boşaltıp geri taktılar.

Benim araçta hararet 90 ı hiç geçmezdi ertesi gün 95 görünce başta bir korktum ama bir daha olmadı. Filtreye Ulaşmak için su hortumlarını söküp takıyorlarmış. Ertesi gün soğutma sistemindeki hava anca çıkıyormuş...

Öncesinde ve sonrasında ne çekişte nede yakıtta bir fark olmadı. Arıza ışığı yaktığı için yaptırmıştım. İptal sonrası 40bin km daha aracı kullandım. İptal hali ile vize ve egzostan sorunsuz geçti...

Bence bir sorun olmuyor ama usta önemli...

Hiçbir sorun olmaz egr ile iptal ederseniz net 1 litre yakıttan düşüş görürsünüz egzozla atılacak pislik bu 2 parça tarafından tutuluyor üretilirken ne hedeflendi çok bilmiyorum ama bu parçalarda biriken kurum/pislik nereye gidecek hiç hesap edilmedi.

Egr ve dpf tıkanmadab yani hala hava geçişi mümkünken yarım saat kadar devirli kullanım ile bu kurum dışarı atılabilir ama şehir içi kullanıcı için bu durum kabustur yarım saat devir çevirip atılan kurum 100km sonra yerine gelecek.

İptalinde hiçbir sorun yaşanmaz vizdeden geçer eğer araba turbodan veya sekmandan içeri yağ basmıyorsa.
Tek zararı uzun vadede dpfde biriken kurum artık orta susturucuda birikecek

bende dpf uyarı ışığı yanmadı ve tıkanma belirtileri yok. bende motor yağına bir miktar mazot karışması ve bu sebepten yağ seviyesi yükselmesi oldu. zaten araç arıza lambası da yakmadı, sadece servis ışığı yandı. aracı her gün kullanıyorum. iş ile ev arası 5 km civarı yolda markete falan da uğruyorum. bu rutinde araba sürekli başarısız rejenerasyon yapıyor. yağa mazot katıştırması da bu sebepten diye düşünüyorum. sanayide kime götürdüysem daha arabaya bile bakmadan peşinen patirtikül iptali istedi. söktür kurtul bunlarda kronik vs. diyorlar ama hiç güven vermediler.

İptal isteme nedenleri platini geri dönüşümcülere satılması olmasın. Bir ara Amerika'da çekilmiş egzoz çalma videoları basında baya dolaşıyordu.

Daha önce KIA marka ikinci el bir araç alacaktık. Tanıdık, güvenilir bir ustaya götürdüğümüzde malum kısımların iptal edildiğini farkedince direk bu arabayı almamamızı tavsiye etmişti. Bizde vazgeçtik.

İnsanlar genelde iptal edip rahatladıklarını zannediyorlar ama yanılıyorlar. Otobana veya uygun bir yola çıkıp bir süre (araç manuelse) olması gerektiğinden düşük viteste yüksek devirde bir süre giderseniz, zaten DPF teki kurumlar temizlenecektir. Genelde DPF tıkanıklıkları arabayı düşük devirde ve kısa mesafede kullananlarda oluyor.

İptal isteme nedenleri platini geri dönüşümcülere satılması olmasın. Bir ara Amerika'da çekilmiş egzoz çalma videoları basında baya dolaşıyordu.
bana da biraz öyle gibi geldi açıkçası. arabaya hiç bakmadan direk iptal istiyorlar. belki de arabanın enjektörü bazuk, belki de yağa su karıştığı için yükseldi yağ seviyesi.

bende dpf uyarı ışığı yanmadı ve tıkanma belirtileri yok. bende motor yağına bir miktar mazot karışması ve bu sebepten yağ seviyesi yükselmesi oldu. zaten araç arıza lambası da yakmadı, sadece servis ışığı yandı. aracı her gün kullanıyorum. iş ile ev arası 5 km civarı yolda markete falan da uğruyorum. bu rutinde araba sürekli başarısız rejenerasyon yapıyor. yağa mazot katıştırması da bu sebepten diye düşünüyorum. sanayide kime götürdüysem daha arabaya bile bakmadan peşinen patirtikül iptali istedi. söktür kurtul bunlarda kronik vs. diyorlar ama hiç güven vermediler.
yağa mazot karışması iyi değil hemen önüne geçmen lazım abi dizel runaway dediğimiz durum başına gelebilir

yağa mazot karışması iyi değil hemen önüne geçmen lazım abi dizel runaway dediğimiz durum başına gelebilir
doğru söylüyorsun. partikül temizlemeciye gittim. %50-%60 civarı bir doluluk var dedi. sürekli kısa mesafe kullandığın için rejenerasyon yapamamış dedi. sökmeden oksijen sensörünün oradan sıvı basıp temizledi. şimdi yağını ve filtrelerini değiştireceğim.

Birşeyleri iptal ederken maddi karşılıklarını ve muayeneden geçebilmeyi düşünmek ile birlikte doğaya ve insanlara yapacapımız etkiyi de vicdanı olarak gözden geçirmeliyiz. Yoksa bacasına filtre takmıyor diye kınanan ve protesto edilen fabrikatörün mikro versiyonu oluruz.

Son düzenleme:
Çok anlamam ama senin arabada ki sorun başka sanki...

Çok anlamam ama senin arabada ki sorun başka sanki...
yapma bunu :yerlereyat1: iki gündür sanayilerde ürkek bir tavşan gibi geziyorum.
bu arada başka sorunlar da olabilir. mesela enjektör işemesi segmandan sızma gibi ama bunların belirtileri bende yok. toyota gurubunda rejenerasyon probleminde sıkça karşılaşılan bir şeymiş yağa mazot karışması.

Forum istatistikleri

Konular
7,887
Üyeler
3,164
Son üye
aeneso

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back