mehmetaliözdemir
Aktif Üye
dizel partikül filtresi iptali yaptıran var mı? neden ve işlem sonrası neler yaşadı. hali hazırda bu sorunu yaşamaktayım , tecrübelerini yazasa sevirinim.
Arabalarda onu bunu iptal ederek süreci devam ettirmek kısa süreli mutluluklar yaşatsa da uzun vadede motor ömrüne zarar veren işlerdir. Kat iptali, dpf iptali, egr iptali vs vs. Arabanızı seviyorsanız paraya kıyıp gerekli işlemi yaptırın.dizel partikül filtresi iptali yaptıran var mı? neden ve işlem sonrası neler yaşadı. hali hazırda bu sorunu yaşamaktayım , tecrübelerini yazasa sevirinim.
dpf tamamen egzoz emisyonuyla alakalı diye biliyorum. aslında ben de iptal ettirme taraftarı değilim ama kime götürdüysem iptal etmeye çalışıyor. servis ise değiştirmek istiyor. yeni fiyatı 100 bin üzeri sanırım.Arabalarda onu bunu iptal ederek süreci devam ettirmek kısa süreli mutluluklar yaşatsa da uzun vadede motor ömrüne zarar veren işlerdir. Kat iptali, dpf iptali, egr iptali vs vs. Arabanızı seviyorsanız paraya kıyıp gerekli işlemi yaptırın.
Ben iptal ettirdim. Başında değildim ama bildiğim kadarı ile filtrenin içini boşaltıp geri taktılar.dizel partikül filtresi iptali yaptıran var mı? neden ve işlem sonrası neler yaşadı. hali hazırda bu sorunu yaşamaktayım , tecrübelerini yazasa sevirinim.
bana da biraz öyle gibi geldi açıkçası. arabaya hiç bakmadan direk iptal istiyorlar. belki de arabanın enjektörü bazuk, belki de yağa su karıştığı için yükseldi yağ seviyesi.İptal isteme nedenleri platini geri dönüşümcülere satılması olmasın. Bir ara Amerika'da çekilmiş egzoz çalma videoları basında baya dolaşıyordu.
yağa mazot karışması iyi değil hemen önüne geçmen lazım abi dizel runaway dediğimiz durum başına gelebilirbende dpf uyarı ışığı yanmadı ve tıkanma belirtileri yok. bende motor yağına bir miktar mazot karışması ve bu sebepten yağ seviyesi yükselmesi oldu. zaten araç arıza lambası da yakmadı, sadece servis ışığı yandı. aracı her gün kullanıyorum. iş ile ev arası 5 km civarı yolda markete falan da uğruyorum. bu rutinde araba sürekli başarısız rejenerasyon yapıyor. yağa mazot katıştırması da bu sebepten diye düşünüyorum. sanayide kime götürdüysem daha arabaya bile bakmadan peşinen patirtikül iptali istedi. söktür kurtul bunlarda kronik vs. diyorlar ama hiç güven vermediler.
doğru söylüyorsun. partikül temizlemeciye gittim. %50-%60 civarı bir doluluk var dedi. sürekli kısa mesafe kullandığın için rejenerasyon yapamamış dedi. sökmeden oksijen sensörünün oradan sıvı basıp temizledi. şimdi yağını ve filtrelerini değiştireceğim.yağa mazot karışması iyi değil hemen önüne geçmen lazım abi dizel runaway dediğimiz durum başına gelebilir
Çok anlamam ama senin arabada ki sorun başka sanki...bende dpf uyarı ışığı yanmadı ve tıkanma belirtileri yok. bende motor yağına bir miktar mazot karışması ve bu sebepten yağ seviyesi yükselmesi oldu. zaten araç arıza lambası da yakmadı, sadece servis ışığı yandı. aracı her gün kullanıyorum. iş ile ev arası 5 km civarı yolda markete falan da uğruyorum. bu rutinde araba sürekli başarısız rejenerasyon yapıyor. yağa mazot katıştırması da bu sebepten diye düşünüyorum. sanayide kime götürdüysem daha arabaya bile bakmadan peşinen patirtikül iptali istedi. söktür kurtul bunlarda kronik vs. diyorlar ama hiç güven vermediler.
yapma bunuÇok anlamam ama senin arabada ki sorun başka sanki...