TunahanC
SbX
3 kişi belirli bir iş yapmayı planlıyoruz. Ürünü piyasaya verebilmemiz için ise EMI testine girmemiz gerekiyor. Daha önce bir çok pcb tasarladım ama hepsi belirli alanlarda iş çözmek içindi bu yüzden hiç EMI'ye göndermedim. Bir çok araştırma yaptım bir çok kez yapay zeka ile konuştum ama malum hiç birisi emi testine girmiş birisinin bilgisi kadar zihinde canlanmıyor. "Buck convertorların girişlerine pi filtresi çıkışlarına ise ferrit bead ya da başka bir pi filtre koyarsan EMI azalır" tarzı kolay rastlanabilecek bilgilerden ziyade daha tecrübeye yönelik bir şeyler paylaşabilir misiniz?
Bir wi-fi'ye sahip cihazlarda EMI ve EMC testleri 2.4Ghz için istenilen RF olduğu için sorun yok. Ama hazır modüllerde (ESP32 vs.) bunun harmonikleri nasıl azaltılabilir? Ya da modül olduğu için EMI ve EMC'sine bakıp tavsiye edilen şemaya uymak yeterli midir?
Bir wi-fi'ye sahip cihazlarda EMI ve EMC testleri 2.4Ghz için istenilen RF olduğu için sorun yok. Ama hazır modüllerde (ESP32 vs.) bunun harmonikleri nasıl azaltılabilir? Ya da modül olduğu için EMI ve EMC'sine bakıp tavsiye edilen şemaya uymak yeterli midir?