Öncelik vermem gereken bölge neresi olmalı Herkese teşekkürler ßimdiden
En küçük transistörü kontrol ettin mi?42685 eklentisine bakMerhaba Arkadaşlar kolay gelsin konu biraz eskide kalmiş biraz sanırım.Elektronik ile Amatörce ilgileniyorum .Bu kart çalışıyorya ya kısa devreden yada başka birşeyden dolayı çi kiştan voltaj alamıyorum Devrede çoğu yerde 24 volt okuyabiliyorum fakat çikışta bir şey yok entegreleri ve çoğu meteryalı değiştim ve kontrol ettim Aynı sorun devam ediyor
Öncelik vermem gereken bölge neresi olmalı Herkese teşekkürler ßimdiden
Evet bir sıkıntı yok yok onda. Belirli Voltaj görmem gereken olması gereken noktalar nelerdir. Yada nasıl bir yol izleyebilirim tşklerEn küçük transistörü kontrol ettin mi?
Entegre Yuvasına oturmuştu fakat sizin gözleminiz üzerine biraz daha baskı ile sokete iyicene yerleştirdim lehimleride tekrardan bazı yerlerini gözden geçirdim. Durum yine aynı çıkışta sadece 0,6v gibi birşey görünüyor sadece tşkler@Bllacksea Sol alttaki entegre yuvasına düzgün oturmamış. Baya sıkıntılı bir duruşu var.
Sonradan eklenen lehimlerde çok kötü olmuş.
Merhaba Ac Voltajda sıkıntı Yok elimde şu elimde 20v luk vardı onu test için kullanıyorum i devre içinde çoğu yerde 25 volt civarı volt okuyorum Mesala D1047 c sinde 25 volt okuyuyorum, fan soketine yine aynı voltaj var.şöyle bir durumda var D882 tarnsistörün c sine eksi prop bağlayınca çıkıştaki + ve - dende25-26 volt geliyor. Belirtiğiniz noktalardan olması gereken voltajlar varsa onlarıda okuyup söyleyebilirim tşklerSistematik ölçümler yapman lazım. Öncelikle trafo sekonderinde doğru AC voltaj olduğunu teyit et. Sonra doğrultucu çıkışındaki büyük filtre kondansatörünün uçlarında doğru DC voltajın olduğunu teyit et. Devre şeması okuyabiliyorsun şema üzerinde belirli yerlerdeki voltajları ölçüp yazmanı isteriz. O sonuçlara göre problemin nerede olduğunu bulabiliriz.
Merhaba teşekkürler ilginize zamanla ilgili sorun yok müsayit olduğunuzda değerlendirsiniz .Burada bir arkadaşlada beraber baktık fakat için işinden çıkamadık buda bize dert oldu diyebilirizForumda bu güç kaynağı ile ilgili sayfalar dolusu mesaj var. Biraz boşluğum olsa birlikte mıncıklardık ama feci yoğunum. 3 tane opam'ın artı ve eksi voltajlarını kontrol et. Büyük transistörün b c e bacaklarını ölç. C de bağladığın trafoya göre bir tık fazla voltaj okuman lazım. B de gördüğün voltajın aynısını E de de görmen lazım. Eğer B de voltaj yoksa aynı ölçümleri Büyük tr yi süren bir küçük tr de yapman lazım. D881 miydi neydi o.
Dosya linki paylaşımı için tşkler Mesala bu resimdeki voltajları alamadım.sadece a noktası ve yanında en baştaki bacaklarda sabit 26 v civarında voltaj alabildim.birde entegrenina dan sonrası yane 4 bacakta 1 volt civarında var onuda potonsiyemetre konrol edebiliyorMerhaba, aşağıdaki linkte cihazın servis manueli var kısım kısım cihazı tanıtıyor ve referans değerleri veriyor, buradan adım adım ilerleyerek sorunu çözebilirsiniz.
Manual
O zaman d882 nin cbe sine bak1047 yi o sürüyor.D1047 c sinde 25 volt okuyuyorum, b ve e sindede 1 v yakın volt var sadace
D882 ninde c sinde aynı voltaj var b ve e sindede 1 v altı baya düşük bir voltaj görünüyorO zaman d882 nin cbe sine bak1047 yi o sürüyor.
Merhaba Teşekkürler Arkadaşım Zaten girişte Ac Yazıyor girişte sıkıtı yokBu devre girişi sadece AC voltaj kabul eder. Siz Bu devre kartını normal bir trafo AC Çıkışına bağlamadıysanız (yani test için dc güç kaynağı kullanıyorsanız ) devre çıkışında Ve bu devre Üzerinde herhangi bir Voltaj ölçemezsiniz. Eğer durum böyleyse;
Girişe Verdiğiniz artı eksi Uçlarını yer değiştirin.
Teşekkürler Değerlendireceğimİkinci olarak bu devredeki transistorlerde (Eğer yanmamışsa Büyük Transistor hariç ) bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Devredeki opAmp ları besleyen, Sol alt kısımdaki zener diyotlu Bölgede Arıza vardır. Çünkü bu opAmp çipleri simetrik besleme isterler.
Teşekkürler 9014 yane c331 tarnsistörde voltaj okuyamadım.Bu arada - voltajı outta olanı referans olarak alıyorum öyle ölçüyorumŞimdi bir de sağdaki opamp'ın hemen üstündeki transistörün CBE sine bak.
Ölçmeye devam...Teşekkürler 9014 yane c331 tarnsistörde voltaj okuyamadım.Bu arada - voltajı outta olanı referans olarak alıyorum öyle ölçüyorum