Philips 50PUS7303/12 Ses var Görüntü Yok

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
50PUS7303/12 Philips marka televizyonum arızalandı.
Ses var görüntü yok.
Besleme üzerindeki aydınlatma ledlerinin çıkışını kontrol ettim voltaj yok.
Kartın Modeli: 715G9309-P01-000-003H
Pdf'ini de ekliyorum.

Aydınlatma ledlerini süren entegre PF7909S
Boost Vin girişini takip ettim. Q8601 girişine gidiyor. Onun girişi ile GND arasında ölçüm yaptım -9V dan başlayıp yavaş yavaş sürekli düşen bir voltaj var.
Entegrein VCC girişinde 10V var.
Out ve FeedBack pinlerinde -1.4V var.

Acaba Entegreye "Çıkışı aç" komutu mu gelmiyor sizce?

Ekran görüntüsü 2025-09-15 112849.png

Ekler

Entegrenin DIMOUT pini'nin Q8602 yi sürmesi gerekiyor ama -2v okuyorum.

Gerçi voltaj değerleri verilmemiş devre şemasında ama, Boost_Vin varsa, BL_ONOFF ve DIM sinyallerini kontrol et. Datasheet'te normal çalışma şartlarında ne olması gerektiği açıklanıyordur. Eğer bunlar da uygun ise MOSFET gate'inde şaseye göre bir PWM sinyali görmen lazım. Veya entegre OUT çıkışına bak, MOSFET üzerinde yanlış yere bağlarsan osiloskobun front end'i havaya uçabilir.

LED yanmasa da ekranda görüntü var mı? Bu gibi durumlarda dikkatli bakınca ekranda görüntü belli oluyor. Eğer öyle ise sadece aydınlatma sorunudur.

LED yanmasa da ekranda görüntü var mı? Bu gibi durumlarda dikkatli bakınca ekranda görüntü belli oluyor. Eğer öyle ise sadece aydınlatma sorunudur.
Ona bakmayı sökmeden önce akıl edemedim. Ama ledlerin güç çıkış soketinde voltaj olmaması da bir problem. Eve geçince devam edicem kurcalamaya.

Forum istatistikleri

Konular
8,272
Üyeler
3,287
Son üye
Leon74

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back