Philips 50PUS7303/12 Ses var Görüntü Yok

Haa pardon şimdi gördüm zaten senin enable sinyalin ve dimm sinyalin entegreye ulaşıyormuş yani anakart gerekli sinyalleri gönderiyor sanırım sorun sürücüden sonraki kısımda eğer dimmout vermiyor ise entegre, büyük ihtimal LED bar tarafında bir sorun vardır mesela feedback ve ovp girişleri entegreyi safe moda alabilir buda LED barlarda bir sorun olduğunu düşündürüyor.

Genelde zaten arıza çoğunlukla LED barlarda kaynaklanıyor istersen LED bar bağlantısını karttan ayırıp güç kaynağının akımını kisitlayip LED barları bir test et derim.
Evet şimdi söylediğin gibi bir test yapmaya çalıştım.

Güç katını montajlayıp tv yi kaldırdım. Gücü verip açtığım anda 1 sanileğine philips logosu göründü ve gitti.
Sonra kumandadan menü tuşuna basıp girdim ve oradaki beyaz bir alanı tespit ettim.
Kısacası TV çalışıyor LED'ler yok.
Baştaki açıklamamdan da anlayacağın üzerine LED'ler de bir yerde sıkıntı var. Açılışta komutu alıyor, 1sn yanıyor ve devre korumaya geçiyor.

Buradan devamı hep korkutmuştur beni. LED lere ulaşmak için ikinci kapağı açarsam cof lara zarar vermekten korkuyorum, içine toz dolmasından korkuyorum. Ekran katmanlarına zarar vermekten korkuyorum. Kendim değiştirsem ucuza patlayacak biliyorum ama en iyisi servise göndermek sanırım.

Korkulacak bir şey yok dikkat emen gereken tek şey coflara zarar vermemek bunun için coflari panele bantlayabilirsin soketlerinden çıkarırken nazik davran sorun olmaz paneli de bir masanın üstüne battaniye serip üstüne yatır toz olayinida toplarken panelin arkasını siler öyle takarsın bir diger dikkat etmen gereken husus da paneli kaldırınca altından polarizasyon filtreleri cikacak beyaz renkte, bunları tek seferde çıkar aralarını açma acarsanda sıralamaya dikkat et.

Zaten bunları çıkardıktan sonra led bar kismina ulasacaksin ledlerin üstünde beyaz renkte yüzeyi parlak ince bir kartonumsu bir şey olacak onuda yirtmamaya özen göster onu da çıkarınca LED barlara ulasacaksin istersen hiç test yapma marka modele göre LED bar siparislerini internetten ver göndersinler. Tamir etmeye uğraşma çünkü bir kaç ay sonra aynı barda farklı ledler bozuluyor komple LED barlari değiştirmek daha iyi sonuç verir.

Sipariş edersende edeceğin yeri önceden arayıp " ben bu marka model TV bin backlight setini alicam fakat çıkma veya ikinci el istemiyorum sıfır ürün almak istiyorum " diye söyle çoğunlukla başka TV den sökme LED bar yollayanlar oluyor.

Korkulacak bir şey yok dikkat emen gereken tek şey coflara zarar vermemek bunun için coflari panele bantlayabilirsin soketlerinden çıkarırken nazik davran sorun olmaz paneli de bir masanın üstüne battaniye serip üstüne yatır toz olayinida toplarken panelin arkasını siler öyle takarsın bir diger dikkat etmen gereken husus da paneli kaldırınca altından polarizasyon filtreleri cikacak beyaz renkte, bunları tek seferde çıkar aralarını açma acarsanda sıralamaya dikkat et.

Zaten bunları çıkardıktan sonra led bar kismina ulasacaksin ledlerin üstünde beyaz renkte yüzeyi parlak ince bir kartonumsu bir şey olacak onuda yirtmamaya özen göster onu da çıkarınca LED barlara ulasacaksin istersen hiç test yapma marka modele göre LED bar siparislerini internetten ver göndersinler. Tamir etmeye uğraşma çünkü bir kaç ay sonra aynı barda farklı ledler bozuluyor komple LED barlari değiştirmek daha iyi sonuç verir.

Sipariş edersende edeceğin yeri önceden arayıp " ben bu marka model TV bin backlight setini alicam fakat çıkma veya ikinci el istemiyorum sıfır ürün almak istiyorum " diye söyle çoğunlukla başka TV den sökme LED bar yollayanlar oluyor.
Ben bir yetkili servisten fiyat alayım da gözden çıkarabileceğim bir rakamsa hiç bulaşmayayım. Hem bu sayede netteki fiyatlarıda kıyaslamış olurum. Bakalım servis kaç para iteliyor arada.

Forum istatistikleri

Konular
8,282
Üyeler
3,288
Son üye
aliserbas

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back