Bitmiş pil ile batarya şarjı yapan devre

1km'de 1000V değil 100.000V var. Kafana göre uyduruk hesaplar yapıyorsun. 100 adet birim devreyi paralel bağlayınca alıyorsunuz işte bu size neden garip geliyor? Ben internette bir çok proje gördüm. Bakın bu projede de 100kW enerji alıyor? Havadaki + iyonları sargılara taşımanın bir yolunu bularak topraktan enerji çekiyor. Bu projenin arkasında Tarial Kapanadze var. Kendisi oldukça ünlü biridir. Biraz araştırırsanız bulursunuz. Kendisi bir Tesla fanı olmakla birlikte yaptığı projenin bir Tesla projesi olduğunu iddia etmektedir ve dünya genelinde bu projenin replikasını binlerce kişiye yaptırmıştır. Videonun sonunda spiker sunum yapacak, dikkatle sonuna kadar izleyin ve sonra size devreleri paylaşayım.

Bunu sen yazmadin mi? Bunun anlami metre basina 1v artis demek degil mi?
Pardon yanlış yazmışım sonra düzelttim. Videoya baksan zaten hatayı fark ederdin. Her yardda 100V artış var. Bir yard (0.9144 metre) yaklaşık olarak 1 metredir.
Her metrede 100V demek istedim ve bu videoda da açıkça anlatılıyor. Ben videoyu referans alacağınızı umuyordum ama paylaştıklarımı izlemiyorsunuz. Tıpkı yukarıdaki paylaştığımı da izlemediğiniz gibi...

Zaten öyle olsa her metrede 1V derdim fakat her metrede 100V. Cümlede yazıyla yüz fazlalık onu cümleden çıkar. Kafa karışıklığı olmuş, pardon.

Son düzenleme:
1km'de 1000V değil 100.000V var. Kafana göre uyduruk hesaplar yapıyorsun. 100 adet birim devreyi paralel bağlayınca alıyorsunuz işte bu size neden garip geliyor? Ben internette bir çok proje gördüm. Bakın bu projede de 100kW enerji alıyor? Havadaki + iyonları sargılara taşımanın bir yolunu bularak topraktan enerji çekiyor. Bu projenin arkasında Tarial Kapanadze var. Kendisi oldukça ünlü biridir. Biraz araştırırsanız bulursunuz. Kendisi bir Tesla fanı olmakla birlikte yaptığı projenin bir Tesla projesi olduğunu iddia etmektedir ve dünya genelinde bu projenin replikasını binlerce kişiye yaptırmıştır. Videonun sonunda spiker sunum yapacak, dikkatle sonuna kadar izleyin ve sonra size devreleri paylaşayım.

Devreyi paylaş videodan birşey anlaşılmıyor.
Seyredenlerin dikkatini ölçü aletlerine veriyor. Arka planda ne yaptıkları belli değil. :)

1) Teknik konularda degersiz videolari izlemedigim icin verdigin videolari genelde acmiyorum cunku senin kafada isi bilmeyen adamlarin zirvalari.

2) Diyelim ki mesajinda yanlis yazdin ve 1Km yukarida aptalca bir rakam olan 100.000 Volt var.

Dubai'deki bina 800m yukseklikte. Bu durumda cati katindaki nesneler 80 bin volta yakin potansiyele cok yakinlar.

Bak teras katina cikmislar. Bina statik elektrik acisindan iletken bir nesne oldugu icin esasen cati kati da toprak patansiyelinde sayilir. Bu durumda etraftan surekli simsekler cekmesi yildirimlar dusmesi gerekir. 80 kV nerden bakarsan 8 cmden voltaj atlamasi yapar.

1761938719385.png

Multimetremin problarından birini yere koyup diğerini 1 metee havada tutunca neden 100V okuyamıyorum? Uzunluğu 3-5 metre olan, bir ucu toprağa bağlı olan ve alüminyum benzeri iletken malzemeden yapılmış elektrik direkleri iki ucu arasında 300-500V potansiyeli neredeyse kısa devre ettiğinde akan akımdan dolayı neden yok olmuyor?

1) Teknik konularda degersiz videolari izlemedigim icin verdigin videolari genelde acmiyorum cunku senin kafada isi bilmeyen adamlarin zirvalari.

2) Diyelim ki mesajinda yanlis yazdin ve 1Km yukarida aptalca bir rakam olan 100.000 Volt var.

Dubai'deki bina 800m yukseklikte. Bu durumda cati katindaki nesneler 80 bin volta yakin potansiyele cok yakinlar.

Bak teras katina cikmislar. Bina statik elektrik acisindan iletken bir nesne oldugu icin esasen cati kati da toprak patansiyelinde sayilir. Bu durumda etraftan surekli simsekler cekmesi yildirimlar dusmesi gerekir. 80 kV nerden bakarsan 8 cmden voltaj atlamasi yapar.
Akım çok düşük olduğundan zarar vermiyor. Tıpkı Tesla bobininin yakınında havada binlerce volt ölçüyorsunuz ama bunu hiç bir şekilde hissedemiyorsunuz. İşte sizler Tesla projelerine o kadar uzaksınız ki cevabı kendi içerisinde olan açıklamaları bile anlayamıyorsunuz. Açıklıyorum akım çok düşük ancak bunu artırmanın yolları var.

Multimetremin problarından birini yere koyup diğerini 1 metee havada tutunca neden 100V okuyamıyorum? Uzunluğu 3-5 metre olan, bir ucu toprağa bağlı olan ve alüminyum benzeri iletken malzemeden yapılmış elektrik direkleri iki ucu arasında 300-500V potansiyeli neredeyse kısa devre ettiğinde akan akımdan dolayı neden yok olmuyor?
Ona bakarsan bu başlığın projesinde 0.5V ile bir ledi yaktık voltajın pik yaptığını söylüyorlar ancak bunu voltmetre ile ölçemiyoruz. Bakıyoruz led yanıyor ama ledi yakan voltajı ölçemiyoruz. Bu böyle soğuk elektriğin yani statik elektriğin karakteristiği itibariyle bunu ölçü aletlerinizle ölçemiyorsunuz ayrıca ölçebilseniz bile akım çok düşük olduğundan bu insana zarar vermiyor. 800m yukarıda da olsanız bu elektriği vücudunuz ile hissedemiyorsunuz.

Hangi alet ölçer? Osiloskop ile denedim yine gözükmüyor. Neyle bakacağım? Akım düşük, gerilim yüksek, o zaman direnç de yüksek olmak zorunda. Ben 1 metre alüminyum çubuk alıyorum iki ucuna 100V verdiğimde binlerce amper akması gerekiyor çünkü direnci düşük. Senin durumda akmıyor neden?

Hah anlat iste. Hissedilemecek kadar cok zayif akimi nasil artiriyorsun? Anlat anlayalim.
Sürekli bunu anlatıyorum ya, ya paralel devreler kullanacaksın ya da rezonans trafosu kullanacaksın. Bunlardan birini uyguladığında projenin ölçeğine göre 100kW ve hatta daha fazlasını elde etmek mümkün oluyor. Tabi o kadar basit değil, örneğin verdiğim 96W'lık projede açıkta kablo olmayacak her şey levha dahil yalıtımlı olacak. Bunu proje sahibi açıkça söylüyor. Okumuyorsunuz ki...

.. bu elektriği vücudunuz ile hissedemiyorsunuz.
Ceyranı hissetmek için 10mA kadar akım yeterlidir. Minimum değil ortalama bir akım değeridir. Belki hissetmek için 1..3mA yeterlidir. Kafa bölgesine yakın olursa tükürük bezleri salgılama yapıyor. Gözünden şimşekler çakıyor.

Vücuttan 25mA üzeri akım geçerse tehlike.

İnsanın direnci 2kOhm olarak kabul edebilirsiniz. Hesap kolay ve gerçekçi olur. (İki ıslak el arası direnç.)

Son düzenleme:
10 metre uzunluğunda antenim var.
Yerden 9 metre yukarıda yüksüz çıkış 200 mv.
1K direnç yük bağlayınca direnç uçlarında 1 mv düşüyor.
Akım 1 mikro amper. :)

Ahh ayhan ahh.

Temel kanunlarla alay edercesine o kadar buyuk gaflar yapiyorsun ki. Belli belirsiz hissedilemeyecek akimlar ardindan 100kW buyuklukte bir gucten bahsediyorsun.

Rezonans, frekans, radyosyon kelimeleri uzmanlarin agzindan cikmayinca bu kelimelere tilsimli anlamlar yukleniyor. Sen de su anda bunu yapiyorsun ama farkinda degilsin.

Kulaktan duyma bilgilerle rezonansi agzina sakiz etmissin. Rezonansdan cok fazla seyler umuyorsun.

10 metre uzunluğunda antenim var.
Yerden 9 metre yukarıda yüksüz çıkış 200 mv.
1K direnç yük bağlayınca direnç uçlarında 1 mv düşüyor.
Akım 1 mikro amper. :)
Bu işin sırrı yalıtımlı bir anten levha ve paralel devreler. Bunu uygula eğer voltajı ve akımı devreyi doğru tasarladığın halde artıramıyorsan kendimi 10 metreden aşağıya atarım. 100 birim devre kullandığında en azından küçük bir ampülü yakabiliyor olacaksın.

Peki bu muhteşem devren havadaki elektriği kapıyorsa, bunu neden dışarıdan içeriye doğru düzgün sinyal girmeyen ve dışarıya pek sinyal çıkamayan ekranlı odada test etmiyorlar şüphe bırakmamak için? Yoksa o odaların havalandırma filtreleri bunu bozuyor mu?

Kendi hayal dünyanda sana başarılar. Git yap zengin ol sonra bu bilgiyi insanlığa öğret o kadar iyi biriysen. Bu bilgilerin yanlış olduğunu içten içe sende biliyorsun ama bir türlü dışından söyleyemiyorsun. Kendini özel hissetme ihtiyacın o kadar çok ki bu uğurda marjinal fikirler benimseyip insanlara farklı ve özelim demek için her ortamda şansını deniyorsun.

Bu işin sırrı yalıtımlı bir anten levha ve paralel devreler. Bunu uygula eğer voltajı ve akımı devreyi doğru tasarladığın halde artıramıyorsan kendimi 10 metreden aşağıya atarım.
Rezonansı hangi frekansa ayarlayacağız?
Ayrıca statik elektrik doğru akım olur.
rezonans devresi işe yaramaz. :)
Tesla bobini çalışınca yüksüz 70 volta çıkıyor. :)

Ben soyle anliyorum.

Statik elektrik nedeniyle bir kapasitordeki voltaj yukseliyor yukseliyor en nihayetinde atlama esigine ulasiyor ve rezonans devresi uzerine atliyor.
Bu esnada rezonans devresi salinarak AC sinyal uretiyor.

Bu klasik spark gapli cok yuksek frekansli AC sinyal ureteclerinin temel calisma prensibi zaten.

Tesla, Markoni, Ruhmkorff bu teknikle cok yuksek frekansda gerilimler elde ettiler. Statik elektrik yerine ya yuksek DC voltaj kullandilar ya da akimi acip kapayarak smps mantigiyla transformatorle yuksek voltaj elde ettiler.

Spark gap konusuna bir goz atin.

Forum istatistikleri

Konular
8,464
Üyeler
3,355
Son üye
geon

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back