Bitmiş pil ile batarya şarjı yapan devre

Ben de sana diyorum ki o devre semasi havadaki statik elektrigi kullanmiyorrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Havadaki radyo dalgalarini voltaja ceviriyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Sema okumayi bilseydin neden boyle yazdigimi anlayacaktin.

Dedim ya cin olmadan adam carpmaya calisiyorsun.

Bu islere merak ediyorsan temel elektrik kitaplarini okumalisin.,

teslanın orjinal panteti burada.

Güneş ışığı ile plaka elektrik yükleniyormuş.

Röntgen tüpüde kullanmış. Fazla detay yok.

Bunu denemem lazım. :)
Yukarıda bahsettiğim 96W'lık projede Tesla'nın bu versiyonun bir replikası zaten. Onu da yapabilirsin. Tesla'nın bir de Tesla bobinleri ile trafoyu rezonansa sokarak biraz osilasyonla yaptığı deşarj da var. İkisini karıştırma...

Neden statik elektrigi degil de radyo dalgasini elektrige ceviriyor diye sorarsan zevkle sebebini anlatirim.
Havanın elektrik yükünün küçük deşarjının bile 40 milyon mega watt olduğunu öğrendikten sonra bu gücü nasıl kullanabileceğini düşünmeden ve havadan elektrik projelerinin tamamının radyo sinyalleri olduğunu iddia ederek bir yere varamazsın. Oturup bu gücü nasıl elde edeceğini düşünmen gerek. Ben başarılı projelerin örneklerini verdim. Sen bunun sadece radyo sinyalleri olduğu yanılgısını yaşıyorsun evet böyle sanıyorlar ancak öyle değil. Paylaştığım İngilizce video da bu konuya açıklık getiriyor. Havada her Yard'da voltajın 100 Volt arttığı bir gerçek ve havada depolanan statik yük ile ilgilidir. Statik elektrik çeşitli yollarla sıcak elektriğe dönüştürülebiliyor. Bunu biliyor olman lazım, statik elektrik motorları yapılıyor ve bunlar endüstrileşmiş motorlar. Bu motorların nasıl çalıştığını sanıyorsun?

Sagdan soldan duydugun yalan yanlis bilgilerle tartismayip daldan dala da atlamasan nasil olur.
Statik elektrik motorlari hakkinda yeterince bilgim var merak etme de konumuzla ne alakasi var?

Konumuz havadaki statik elektrigi kullanmak. Verdigin semanin statik elektrikle alakasi olmadigini radyo dalgalari ile alakali oldugunu tekrarliyorum.
Inatla hayir diyorsun. Merakli bir adam olsan sebebini sorardin ama yok at bakisi ile inandiginin pesinden gidiyorsun.
Cahille munakasa etmemek gerekiyor ama ediyoruz iste.

Hep birilerinin yaptigi olctugu soylediklerini burda satmaya calisiyorsun. Yahu seni kandiriyorlar.

Yok su adam sunu yapmis sunu olcmus. Cagir o adam gelsin tartisssin. Ya da bana kendi deneyimlerinle gel.

Laftan da anlamiyorsun ki....

Fotoelektrik olaydan bahsediyor olsan anlarim. atmosferde oyle bir etki yok. Gunes isigi atmosferde dogrudan statik elektrik birikimine de neden olamaz.

Yanlis bilgilerle geliyorsun.

Gunesten gelen yuklu parcaciklarin cok az bir bir kismi dunyanin magnetik alanini asar ve kutup bolgelerinde havayi iyonize ederek aurora denen olaya neden olur. Bu da dogrudan elektrik uretimi degildir. Simsek vesaireye de neden olmaz. Neon isigi gibi isimaya neden olur sadece.

Sen havayi falan bosver. Sana statik elektrik jenaratoru yapmayi ogreteyim. Onunla ev ortaminda bir kapasitorde 10kV kadar potansiyel olusturacak kadar statik yuk biriktir sonra bununla bir iki ledi yakacak sistem gelistir ben de bu isleri birakayim.

Biri anten için üst katlarda bulunan dairelerdeki mutfak tüplerini kullanıyordu ve 2-3 devre ile led yakabiliyordu. Ne kadar çok devreyi paralel bağlarsanız o kadar çok akım elde ediyorsunuz. Onun videosu da var bulursan izle, acar kaptan diye arat.

Edit: buldum.
tek tüp çıkışını devreleri paralel bağlayınca akımı artırmaz.
sürekli 1amper çıkış için Tüpün yüzey alanı x 1000000 kadar olan plaka gerekiyor..
Çıkış çünkü miliamper bile değil mikroamper seviyesinde.
O kadar büyük plakayı havada toprağa değmeden nasıl tutacağız?
Almanların patlayan bir zeplini vardı o olur. :)
statik elektrikten patlamıştı o inişte.
Ama onun maliyetini karşılayamam. :)
Birde şarj olmasını bekleyeceğimiz için süper kapasitörlerden binlerce lazım.
Yıldırım düşmesine karşı korumada gerekiyor.

Son düzenleme:
Poulsen_tikker_radio_receiver_circuit.png
Tesla zamanında kristal diyotlar bilinmediği için diyot yerine bu tikker devresi kullanılıyordu. :)

Forum istatistikleri

Konular
8,452
Üyeler
3,344
Son üye
seyfi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back