Cep telefonunun kulaklik cikisini direncle yuklemem lazim

Mikro Step

Kıdemli Üye
10 Kasim toreninde Istiklal marsi ve saygi durusu esnasinda calinan borazan sesini seyyar amplifikatorlu hoparlor kabininden veren personel cihazda sorun oldugunu soyledi.

Neyse ana sorunu cozdum fakat soyle bir yan sorun var.

Cep telefonunun kulaklik cikisindan amplifikatore baglanti yaptigimda sesde hic sorun yok. Fakat uygulamadan ses/video durduruldugunda anladigim kadariyla kulaklik cikisi high empedans moduna geciyor ve amplifikator girisine bagli kablonun ucu acikta kaliyor. Bu da cok fazla gurultuye neden oluyor.
(Ses sinyali varken ses cok temiz fakat, ses sinyali uygulamadan durdurulur ya da kulaklik jaki telefondan cikartilirsa acaip gurultu var)

Cozum olarak sinyal tasiyan kabloyu 10 Ohm direncle surekli olarak yuiklemeyi dusunuyorum.

Siz ne dusunuyorsunuz?

Son düzenleme:
Benim düşündüğüm muhtemel sorun araya taktığın çevirici olması.
Araya 3.5mm to type C çevirici vb bir şey takıyor musun peki?

Bu arada dirençle bağlamak iyi bir çözüm değil bu giriş empedansını artırır.

Son düzenleme:
10 Kasim toreninde Istiklal marsi ve saygi durusu esnasinda calinan borazan sesini seyyar amplifikatorlu hoparlor kabininden veren personel cihazda sorun oldugunu soyledi.

Neyse ana sorunu cozdum fakat soyle bir yan sorun var.

Cep telefonunun kulaklik cikisindan amplifikatore baglanti yaptigimda sesde hic sorun yok. Fakat uygulamadan ses/video durduruldugunda anladigim kadariyla kulaklik cikis high empedans moduna geciyor ve amplifikator girisine bagli kablonun ucu acikta kaliyor. Bu da cok fazla gurultuye neden oluyor.
(Ses sinyali varken ses cok temiz fakat, ses sinyali uygulamadan durdurulur ya da kulaklik jaki telefondan cikartilirsa acaip gurultu var)

Cozum olarak sinyal tasiyan kabloyu 10 Ohm direncle surekli olarak yuiklemeyi dusunuyorum.

Siz ne dusunuyorsunuz?
Ben olsam kulaklık empedansının en az 10 katını seçerdim.
Kulaklık ile aynı olursa kayıp çok olur.

Ben de tam tersi olabildigince dusuk empedansla yukleyeyim ki gurultu etkisi azalsin.
Cep telefonlarinin kulakliklari kac ohm empdasa sahipse o kadar degerde direncle yukleyecegim.

Sonucta telefonun sesi kisilip acilabiliyor. Kayip dusunulecek en son sey. Cunku amplifikatorun line in girisi zaten buyuk sinyaller icin degildir.

Akilli bidik cep telefonlarinin cikis empedansi genellikle 32 Ohm diyor.
fc5f38126f54c5fc27a3f9ac6fe311f3.jpg

Tüplü amplilerinde giriş direnci yüksek oluyor.
Mp3 player girişine 100 ohm takmışlar bu devrede. :)
Potansiyometre olan girişte 500 k potansiyometre var.

Empedans gerçekçi bir çözüm değilki bu durumda neden empedans üzerinde durduğunuzu anlamadım biri açıklayabilir mi?

Daha guzel bir cozum getirdim. Sag kanali 22 Ohm ile sol kanali ise 100 Ohm ile yukledim.
Amplifikator mono oldugu icin 22 ohm ve 100 ohm yuklu kanallari sirayla deneyecegim. Hangisi iyiyse o kanali baglayacagim.

Empedans gerçekçi bir çözüm değilki bu durumda neden empedans üzerinde duruduğunuzu anlamadım biri açıklayabilir mi?

Cep telefonundaki uygulama kapatildiginda kulaklik cikisinin telefon devreleri ile irtibatini kesiyor.
Boyle olunca ampliikatorun girisine uzunca ve ucu bosta bir kablo baglanmis gibi oluyor haliyle ortamdaki elektriksel gurultulerin hepsini aliyor.

Amplifikator girisinde dusuk empedans olusturdugumuzda gurultunun enerjisi sondurulmus oluyor.

Son düzenleme:
Direnç mantığını yine tam anlamadım :)
Sanıyorum amfi asimetrik beslenen bir amfi, bu yüzden mi böyle bir çözüme başvurdunuz?

Aux girisine baglanan jacka 22 Ohm ve 100 Ohm direnc eklentisi cok iyi sonuc verdi. Ikisi arasindaki farki hissetmedim.
Kablo ucu bosta iken gurultu tamamen gitti.

Ote yandan goruntusu oldukca profesyonel ve agirlik olarak da dolgun mikrofonu avucladigimizda zzzzz sesi geliyordu.

Mikrofonun avuclanan kismini metal degil plastik yapmislar. Mikrofon jakinin mikrofona girdigi jacktan mikrofon ve susturma anahtarina kadar uzanan kabloyu iki tane siradan iletkenle cekmisler. Bu kablolari da sokup orgulu kabloya cevirince bu ses de tamamen yok oldu.

Bakildiginda cok profesyonel gorunen mikrofonun imalatcisi bu kadar basit hatalar yapabiliyor iste.

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,501
Üyeler
3,372
Son üye
murat1557

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back