En uçtaki kalorifer peteği iyi ısınmıyor, nedeni ne olabilir?

Tesisatta kaçak olmaması lazım. Ben petek havasını almak için biraz su aldığımda bile basınç düşüyor.

Tesisatta kaçak olmaması lazım. Ben petek havasını almak için biraz su aldığımda bile basınç düşüyor.

Peçetenin hafif ıslanması, hava alma sırasında çıkan sudan çok daha azdır. Yerde su birikmesi yok, sadece rakor birleşim yerlerlerinde duran bir damla var ve o da peçetede kendini belli ediyor.

Reglaj ayarı yapılarak bir gelişme oluyormu kontrol etmek lazım.
Bu ayarı gereksiz bulanlar olsa da ben faydasını gördüm gerçekten.
Kombiye en yakın petekten itibaren giriş vanaları biraz kısılacak en sondaki Peteğin vanası tam açık olacak.

Timur hocam, konuyu tümden okuma fırsatım olmadı, ara ara okudum.

Malum soğuklar gelince bu tür sorunlar artar.

Son radyatör/petek ısınmıyorsa reglaj ayarı yapmak gerekiyor. Sebebi, basınçlı sıcak su, üşengeçlikten;), kombiye en yakın petekten dönüş yapmak ister. Dolaysıyla diğer peteklere gidebilen sıcak su kademeli olarak azalır. Bu sebeple petek vanalarını, en son petek vanası tam açık olacak şekilde, en yakın vana da en kısık olacak şekilde ayarlanarak ortam ısıtmasına göre ayarlanır.

Herhalükarda son peteğin ısınmama sorunu devam ediyorsa, tesisatçıların, normalde sıcak su üstten, soğuk su alttan girişini yer değiştirerek, sıcak suyun geçişini kolaylaştırmak amacıyla, su giriş-çıkışını yer değiştirirler. Sıcak su girişini peteğin alt kısmına verirler. Dönüş suyu da üst taraftan.

Ayrıca bu duruma, termostatik vanalar da, vanayı kontrolünüz dışında kısarak sebep olabilirler!

Kombiyi yeni taktırdık, 2 sene oldu, Daha önceki kombiyi 15 sene kullanmıştık ...

Geçmiş olsun .

2 (İKİ) YIL SÜRE İLE GARANTİ kapsamındadır .

Garantisi bitmiş olmalı .

Tüm tesisat + kombi kontrol edilmelidir .
Genleşme tankı kılcal çatlak olabilir .

https://www.youtube.com/watch?v=LvUf04HS_Vo

https://www.youtube.com/shorts/_glMsz17bSI

Genleşme tankı basıncına her yıl bakmak lazım. Bizim kombide 4-5 yıl kadar bakılmamıştı patlamış, değişim yapıldı.

Servis 1.1 Bar hava basıyor. Genel önerilen değer 0.75-1 bar arası.

Petek filtresini söktüğünüzde basınçlı su gelmediyse genleşme tankını kontrol etmeniz gerek. (Doğrudan söktüyseniz)

Yeni kombi alınması bana çok mantıksız geldi. Eski kombi falansa belki ama.

Şuan genleşme tankı fiyatları 2000-3000 civarı. Kombiden daha ucuz.
12 yıl olmuştu alınalı. Tank fiyatı 15000 TL cikarildi.

Ek bilği olarak .
GİZLİ FİLİTRE var !!!

Vaillant kombi ecotec pro/plus ve cs serisi gizli filtre temizliği.

Vaillant ecotec pro vuw 286/3-3 28Kw

Tam kodu genleşme tankı üzerinde yazar .
Uygunsa .

Tam bilgiler olmadan ?

Dikdörtgen, yuvarlak tip .

Benzer sayılır dikdörtgen tip genleşme tankı .
Yoğuşmalı kombide .

Son düzenleme:
Tam kodu genleşme tankı üzerinde yazar .
Uygunsa .

Tam bilgiler olmadan ?

Dikdörtgen, yuvarlak tip .

Benzer sayılır dikdörtgen tip genleşme tankı .
Yoğuşmalı kombide .
Dikdörtgendi anımsadığim. Sonuçta parçayi kendimiz temin etsek de sorun bitmez hocam. Servis o parçaya garanti vermez. Başka sorunlar çıksa aldığın yer geri almaz.
Zaten 12 yıl olmuştu. Verimli kullanım ömrünü bitirmiş artık.
Yeni ürün aldım. Garanti uzatması da yaptım. Kafam rahat. Şimdilik !
Dipnot: Mesaj içinde ifade ikonlarını kullandığım halde (smiley) mesajimda yer almadığıni farkettim.

Son düzenleme:
Dikdörtgendi anımsadığim. Sonuçta parçayi kendimiz temin etsek de sorun bitmez hocam. Servis o parçaya garanti vermez. Başka sorunlar çıksa aldığın yer geri almaz.
Zaten 12 yıl olmuştu. Verimli kullanım ömrünü bitirmiş artık.
Yeni ürün aldım. Garanti uzatması da yaptım. Kafam rahat. Şimdilik !

Hayırlısı olsun . Kafa rahat .

Harici fiyat linkler servis fiyatı uçuk fiyat .
Ben 2 yıl öncesi değiştirdim kendim taktım 20 yılı geçmiş kombiye .
Çalışıyor.
Garantisi ben
Genleşme tankının içinden su çıkıyordu .
Bana göre değer parası çıktı sayılır .

Kolay Gelsin Sağlıcakla

Forum istatistikleri

Konular
8,544
Üyeler
3,395
Son üye
Hüseyin Binici

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back