Abi,
Kombideki su basıncın ekranda kaç bar?
kombi gücü hattaki su hacmi filan bilinmesi lazım. Hacim büyükse kolay ısınmaz. Saatlerce beklemek gerekebilir.
Toplamda kaç petek var Timur Bey?
Güncel tesisat petekler gruplanarak kolektöre geliyor.
3-5 petek bir vana ile kontrol ediliyor. Komblye yakın olan hattın kolektör vanası kısılmalıdır. Neredeyse kapalı gibi olmalı.
39471 eklentisine bak
Termostatik vana varsa arızalı veya kalibrasyon bozuk olabilir. Ayar kafasını çıkarabilirsiniz maksimum sıcaklık sağlar.
Kombi on off şeklinde bir süre suyu ısıtıp bir süre bekliyor olmalı. Bendeki kombide ekonomi modu var, bu moda aldığımda muhtemelen ara beklemeleri daha uzun tutuyor. Ekranda gördüğünüz 34°C sıcaklık da muhtemelen bu duruş anlarındaki sıcaklık değeri. İlk mesajımı yazarken peteğin yanında oturuyordum ve benim kombi de 50°C ye ayarlıydı ve petek ılıktı. Bir süre sonra tekrar yanmaya başladı ve hissedilir şekilde ısındı.7 tane petek var.
Kombi ısıtmıyor.
51 ayarlanmışsa duruma göre 55..60 gösterebilirdi. Bence ısıtmıyor.
Bendeki kombide ekonomi modu var,
Banyo kazanlarıda öyle 50 dereceye ayarlıyorsun. Ama kazanda suyun üstü 80 derece altı 15 derece oluyor.Bu şekilde bir dağıtım sistemi yok bunda. Doğrudan kombiden çıkıp sırayla peteklere gidiyor. Ama işin tuhaf tarafı kombiye en yakın iki petekte de olması gereken ısınma olmuyor. Hemen mutfaktaki peteğın termostatik vanası 5'te, ama ılık. Yatak odasındaki termostatik vana 4 te ve o da en azından 51 ℃ ye ayarlanmış bir kombinin yaratması gereken ısı değil diye düşünüyorum.
Belki de alt kat komşu çok kısık yakıyor. Üst kat zaten daire boş. Hava da oldukça soğuk.
Ama kombinin tam olarak nasıl çalıştığını merak ediyorum. 51 ℃ ayarlanmış bir kombide neden ekranda 34 ℃ yazar? Bu dönüş sıcaklığı mıdır?
Şimdi peteğin havasını almaya çalıştım, hava çıkmadı