En uçtaki kalorifer peteği iyi ısınmıyor, nedeni ne olabilir?

kombi gücü hattaki su hacmi filan bilinmesi lazım. Hacim büyükse kolay ısınmaz. Saatlerce beklemek gerekebilir.:)

Abi,

Kombideki su basıncın ekranda kaç bar?

Minimumun biraz üzerinde

1736107835370.jpeg

Timur abi,

Basıncı orta , ortanın biraz üzerine çıkart.

Sonra hava alma pürjöründen tekrar hava almayı dene.

Bu basınçta suyun gelmemesi normal değil. Sanki bir tıkanıklık var. Belki pürjörün arkası tıkalıdır ama tıkanıklık varsa içeride çamur veya pas olabilir.

Tesisatta pislik varsa su döngüsü en son hattan yavaşlar ( hat direncinin artması ) bu nedenle ısıtma verimi düşer.

@serkan_48 birkaç sene önce tesisatı komple yıkattım. Bir tıkanıklık yoktu ama tabi tıkanıklık gelişmiş olabilir.

Güncel tesisat petekler gruplanarak kolektöre geliyor.
3-5 petek bir vana ile kontrol ediliyor. Komblye yakın olan hattın kolektör vanası kısılmalıdır. Neredeyse kapalı gibi olmalı.

39471 eklentisine bak

Termostatik vana varsa arızalı veya kalibrasyon bozuk olabilir. Ayar kafasını çıkarabilirsiniz maksimum sıcaklık sağlar.

Bu şekilde bir dağıtım sistemi yok bunda. Doğrudan kombiden çıkıp sırayla peteklere gidiyor. Ama işin tuhaf tarafı kombiye en yakın iki petekte de olması gereken ısınma olmuyor. Hemen mutfaktaki peteğın termostatik vanası 5'te, ama ılık. Yatak odasındaki termostatik vana 4 te ve o da en azından 51 ℃ ye ayarlanmış bir kombinin yaratması gereken ısı değil diye düşünüyorum.

Belki de alt kat komşu çok kısık yakıyor. Üst kat zaten daire boş. Hava da oldukça soğuk.

Ama kombinin tam olarak nasıl çalıştığını merak ediyorum. 51 ℃ ayarlanmış bir kombide neden ekranda 34 ℃ yazar? Bu dönüş sıcaklığı mıdır?

Kombi on off şeklinde bir süre suyu ısıtıp bir süre bekliyor olmalı. Bendeki kombide ekonomi modu var, bu moda aldığımda muhtemelen ara beklemeleri daha uzun tutuyor. Ekranda gördüğünüz 34°C sıcaklık da muhtemelen bu duruş anlarındaki sıcaklık değeri. İlk mesajımı yazarken peteğin yanında oturuyordum ve benim kombi de 50°C ye ayarlıydı ve petek ılıktı. Bir süre sonra tekrar yanmaya başladı ve hissedilir şekilde ısındı.

7 petek varsa bir de kombiye yakın olanları kapatıp diğerlerinin durumunu takip edin. Hatta kombiyi bir süre kapatıp soğumasını sağlayıp sonra çalıştırın ve ayarladığınız sıcaklık değerindeki su peteklere gidiyor mu takip edin termal kamerayla Timur Bey.

Kombi ısıtmıyor.
51 ayarlanmışsa duruma göre 55..60 gösterebilirdi. Bence ısıtmıyor.

Bendeki kombide ekonomi modu var,

Evet sanki öyle bir durum var. Kısa süre çalışıp suyun sıcaklığını ayarlanan değere çıkarıyor, sonra da bir süre sirküle ediyor olabilir. Umarım bu ayarları değiştirmek için sadece teknisyenlerin girebildiği gizli bir menu yoktur ve halka açıktır ...

Merhaba Timur bey;
*sizin kombinizde eco/confort konumu yok.
* Bilhassa vaillant grubu kombilerin çalışma mantığı yanlış hatırlamıyorsam - 10° ya da 10dk hangisini önce tamamlarsa diğer algoritmayı bekler. Yani içindeki su sıcaklığı önce ayarlanan ısının -10° altına inerse dk yı doldurmayı bekler ya da tam tersi önce bekleme dk sını doldurursa bu seferde derece farkını bekleyecektir.
* Ekranda gördüğünüz derece kalorifer dervresinin gidiş sensörünün derecesidir.
* Radyatörlerde ki termostatik vanaların görevi ayarladığınız dereceye göre ortam ısısını stabil tutmak. (Mutfaktaki vana 5i gösteriyor ve soğuksa ortam ısısı 29° veya üzeri olduğu için vana kendini kapatmış bu durum normaldir)
Hatta size şöyle bir örnek vereyim; merkezi ısıtma olan bir yerde kazanlardan çıkan su sıcaklığı 80° dir ama hiç bir zaman daire radyatörlerinde bu dereceyi göremezsiniz. Termostatik vanalar istenilen ısı derecesine ulaşıldığında kapanır ve radyatörler ılık ya da soğuğa yakınken odanın derecesi stabildir.
Ayarlanan ısı derecesini radyatörlerlerde görmek isterseniz ayarı 5 yapmanız gerekli ya da termostatik vanayı sökmeniz.
* Isınmayan radyatör vanasını 5e ayarladığınızda da aynı şekilde ısınmama problemi olursa ve cihaz yandığında ekrandaki derece hızlı hatta 2şer 2şer çıkıyorsa kombinizin bakım zamanı gelmiş demektir.
Tesisat filtresi su sirkülasyonunu yavaşlatacak oranda kirlendiyse ya da tıkandıysa cihaz içindeki su çabuk ısınacağı için tesisatın sonundaki radyatörler tam ısınamaz ve bekleme zamanında eklenince tesisat suyu ve radyatörler iyice soğur.

Bu şekilde bir dağıtım sistemi yok bunda. Doğrudan kombiden çıkıp sırayla peteklere gidiyor. Ama işin tuhaf tarafı kombiye en yakın iki petekte de olması gereken ısınma olmuyor. Hemen mutfaktaki peteğın termostatik vanası 5'te, ama ılık. Yatak odasındaki termostatik vana 4 te ve o da en azından 51 ℃ ye ayarlanmış bir kombinin yaratması gereken ısı değil diye düşünüyorum.

Belki de alt kat komşu çok kısık yakıyor. Üst kat zaten daire boş. Hava da oldukça soğuk.

Ama kombinin tam olarak nasıl çalıştığını merak ediyorum. 51 ℃ ayarlanmış bir kombide neden ekranda 34 ℃ yazar? Bu dönüş sıcaklığı mıdır?
Banyo kazanlarıda öyle 50 dereceye ayarlıyorsun. Ama kazanda suyun üstü 80 derece altı 15 derece oluyor. :)
termostatın konumu yukarıda ise yüksek ölçüyor.

tesisatçıların akışkanlar mekaniğini iyi bilmemesinden oluyor :) kombiye yakın peteklerin vanalarını kısın (azıcık değil, yarı yarıya kısın) uzaktakiler tam açık olsun. buna rağmen düzelmiyorsa tesisat yapılırken özen gösterilmeyip boruda yabancı cisim tıkanma olabilir. bir de tesisat suyunu kesinlikle boşaltmayın, her sene boşaltanların petekleri içten paslanıp ya delinir ya da akışın yavaş olduğu uzak petekleri çamur gibi tıkar.

benim kombinin pompasının üzerinde 3 kademe hız ayarı vardı, orjinal hali 3 de idi. denemek için 1 e aldım aynı sorunu yaşadım. belki sizin pompa da öyledir.

Timur üstad;
En yakın peteğin üst vanasını sadece çeyrek veya yarım tur ( fazla açmayın) alt vana tam açık.
En uzaktaki petek alt/üst vanalar tam açık olsun. Petekler ısınacak
Bunu deneyin. 2 forum sayfası öneri yazılmış hala çözüm yok.
Yazdığımı deneyin.
Sorun çözülecek.

@posta en yakın petekler de ılık zaten sonuna kadar açık olmasına rağmen. Kısarsam buz gibi olacak. işe yarasa bile nihai çözüm değil.

En Yakındaki ılıksa uzaktakinin soğuk olması normal.
En Yakındaki sıcak olunca petek vanasını çeyrek tur açık yapıp en uzaktakinin ısınmasını gözlemleyeceksiniz

Bizim evde de aynı sorun vardı, bazı petekler hiç ısınmıyordu. Sebebi tesisatın içinde oluşan kirlilikti.
Banyoda bulunan kombi suyu tahliye vanasından sistemdeki suyu temizledim.
Geçen senede aynı şekilde temizlik yaptığım için ısınma probleminin sebebinin bu olacağını düşünmemiştim.
Vanadan normal renkte su gelinceye kadar epey bir miktar su boşalttım ve problem çözüldü.
Ayrıca kombinin su girişinde bulunan boruda da bir adet filtre bulunuyor bunu da temizlemek faydalı olabilir.

Petek temizliği servisler tarafından tavsiye edilmiyor. Farketmeden ısıtma sisteminin ömrünü kısaltmış olabilirsiniz.

Kirlilik dediğiniz peteklerin içindeki yağdır muhtemelen.

Şimdi peteğin havasını almaya çalıştım, hava çıkmadı :kizgin1:

Abi burada bir sorun var. Su yoksa ısıtma da yok.

Voltaj olmayan devreden akım akması gibi birşey. Herkes bir şey söylüyor ama sorunun temeli Su yok.

Belki cihaz Su olmadığı için sıkıntı yaşıyor. 35 °C İn üstüne çıkmıyor?

Dikkat çekmek istedim ama.

Forum istatistikleri

Konular
7,174
Üyeler
2,901
Son üye
ahmet045

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back