En uçtaki kalorifer peteği iyi ısınmıyor, nedeni ne olabilir?

Evet bence de kombi yeterince ısı üretimiyor. Kombi mutfakta, hemen 1 m yanında kocaman petek var, termostatik vana 5 te, ama petek ılık.

Eğer kombinin kapasitesi bu ev için yeterli ise, kombinin çıkışındaki sıcak suyun bütün peteklere ulaşması lazım. Sadece borularda oluşacak minimal ısı kaybının en uç taki peteğe yansıması lazım. Ama benim durumda kombinin dibindeki petek de ılık, en uçtaki petek de ılık. İkisinin de termostatik vanası 5'te.

Eğer kombinin kapasitesi bu ev için yeterli ise, kombinin çıkışındaki sıcak suyun bütün peteklere ulaşması lazım.

Su yoksa ulaşmaz. Nasıl gidecek abi ? Ortada elektriği iletecek kablo yok. Gerilim yok. Akım nasılsın akacak?

Suyun varlığını tespit ettiysen sorunu başka yerde arayabiliriz. Pürjörden Su geliyormu şu an.

Su yoksa ulaşmaz. Nasıl gidecek abi ?

Suyun:varlığını tespit ettiysen sorunu başka yerde arayabiliriz.

Basıncı arttırdım. Şu anda dediğin gibi ortanın biraz üzerinde. Siboptan hava çıkmayıp su çıktığına göre su da var diyebiliriz herhalde.

Basıncı arttırdım. Şu anda dediğin gibi ortanın biraz üzerinde. Siboptan hava çıkmayıp su çıktığına göre su da var diyebiliriz herhalde.

Şimdi Su var. Ok.

Gelelim servisin yapacağı ikinci kontrol.

Cihazın altında 4 adet Su bağlantısı var.

Bunlardan iki kalın olan boru radyatör tesisatı. Bunlardan biri radyatör dönüş suyu. Diğeri ısınan ve radyatörelere giden sıcak su.

Bir termometreyi bu sıcak su gidiş borusuna bağlayıp kombi çalışırken maksimum kaç dereceye çıktığını ölçebilir misin?

Burada amacımız cihazın ölçüm yaptığı ekranda gördüğümüz sıcaklık sensörü gerçek değeri ölçüyor mu göreceğiz. Çıkış sıcaklığı da ekrandaki ile aynı ise sorun başka bir yerde olduğu ortaya çıkacak.

Cihaza yöneleceğiz. Sensör hatalı ölçüyor ise sensör değişecek. Sensör doğru ise mesela cihaz içindeki sirkülasyon pompası çalışıyormu bakacağız.

Birde yapmanı isteyeceğim konu cihaz boruxbağlantılarının girişinde 2 adet pislik tutucu filtre olacak bu iki filtreyi temizlemeni tavsiye ederim. Kirli ise su döngüsü yavaşlayacak buda radyatörlerin tam ısınmamasına neden olacaktır.

Adım adım ilerlemek lazım.

Evet bence de kombi yeterince ısı üretimiyor. Kombi mutfakta, hemen 1 m yanında kocaman petek var, termostatik vana 5 te, ama petek ılık.

Eğer kombinin kapasitesi bu ev için yeterli ise, kombinin çıkışındaki sıcak suyun bütün peteklere ulaşması lazım. Sadece borularda oluşacak minimal ısı kaybının en uç taki peteğe yansıması lazım. Ama benim durumda kombinin dibindeki petek de ılık, en uçtaki petek de ılık. İkisinin de termostatik vanası 5'te.
Banyo yada mutfak bataryasını açtığınızda sıcak su normal şekilde akıyorsa kombi çalışıyordur diye düşünüyorum.

Sadece peteklerde ısınma sorunu varsa tesisatta dolaşım sorunu var gibi. Kombinin altındaki filtreden tesisattaki tıkanıklıklara kadar birçok sorun olabilir.

Bugün kombinin başında bekledim. Kombi ayarı 51 ℃, devreye girince ekranda gösterilen sıcaklık 55 ℃ lere çıktı. Ama kombi çıkışındaki PPRC nin sıcaklığı 34 ℃ lerde kalıyor.

1736244656942.jpeg

1736244665081.jpeg

Bir de bana tuhaf geldi, iki tane tahliye hortumu var (sağdaki siyah hortumlar). İkincisi nedir anlamadım. Daha önceki kombide bir tane vardı.

Bugün kombinin başında bekledim. Kombi ayarı 51 ℃, devreye girince ekranda gösterilen sıcaklık 55 ℃ lere çıktı. Ama kombi çıkışındaki PPRC nin sıcaklığı 34 ℃ lerde kalıyor.

39542 eklentisine bak

39543 eklentisine bak
Hocam bu şekilde pprc'den 34 derece ölçüyorsanız içerideki suyun 50 derece civarında olduğunu söyleyebiliriz. Prob ortam sıcaklığına daha fazla maruz kalıyor ve pprc'nin termal iletkenliği de düşük. Probu ve ölçüm noktasının çevresi genişiçe bir şekilde kışlık atkıyla sardıktan sonra 5 dk sonunda gerçek sıcaklığa çok daha yakın ölçüm alınır.

Geçen yıllarda da hep aynı derecede mi çalıştırıyordunuz, bakımları yapılıyor mu bilmiyorum ama 51 derece yüksek bir ayar. Bir problem var gibi.

Ben 40 derecede çalıştırıyorum, yeterli oluyor.

Ama birkaç dakika bekledikten sonra sıcaklıkların çok yakın olması gerekmiyor mu? Isıl iletkenlik iyi olmasa da zamanla sıcaklık dengesinin oluşması lazım diye düşünüyorum.

Geçen yıllarda da hep aynı derecede mi çalıştırıyordunuz, bakımları yapılıyor mu bilmiyorum ama 51 derece yüksek bir ayar. Bir problem var gibi.

Ben 40 derecede çalıştırıyorum, yeterli oluyor.

Geçmiş yıllarda ortalama 48 ℃ de tutuyordum ayarı. Ama bizim mutfakta camın üzerinde menfez var, sürekli içeri soğuk hava akıyor ve banyodaki menfezlerden de dışarı atılıyor. Bir de bu yıl üst kat boş (ısıtılmıyor) alt kat komşu da çok kısık çalıştırıyor (tüm odaları kullanmıyor ve tasarruflu davranıyor). O yüzden evin daha zor ısınması normal. Ama 55 ℃ de kombiden dışarı akan suyun, petek girişine 28 ℃ de ulaşması mantıklı değil bence. İlk başta ısı farkı olabilir, ama bir süre sonra dengelenmesi lazım ve çok daha yakın olmasını bekliyorum. Soğuk havanın içeri aktığı mutfakta da 5 ayarında olan peteğin fırın gibi olması lazım diye bekliyorum.

Hortumları biri emniyet ventili çıkışı. Diğeri yoğuşma gideri. Yoğuşmadan Su gelmesi lazım. Diğeri kuru olmalı.

Boru yüzeyinden okunacak sıcaklık düşük olacaktır.

Peki bu durumda radyatör girişi metal yüzeyde sıcaklık kac derece? Orada da 35°C civarı ise bir ısı transferi sorunu vardır.

Peki şu an hala ekranda 35 °C larda mı duruyor yoksa 55 i bulup o değerlerde mi kalıyor?

En son kombi çıkışındaki PPRC sıcaklığı 34 ℃ idi. Termometreyi şimdi en uçtaki peteğin içine dürttüm. Sıcaklık 30 ℃.

kombi çıkışı 50 derece petekler ılık, bunun tek açıklaması sıcak su sirkülasyonu yavaşlamış. tıkanma veya sirkülasyon pompası kaynaklı olabilir. çıkışın 50 derece olması iyi çalıştığını göstermez, alev boyunu kısarak yavaş dolaşan suyu 50 dereceye ısıtıyor olabilir.

Forum istatistikleri

Konular
7,178
Üyeler
2,905
Son üye
maydın

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back