@deleted konuyla alakasını anlamamakla birlikte, köprü diyot çıkışında bir topraklama yok. Varsa neresi olduğunu işaretlerseniz konuşalım.
1 numara PE ye yani sizin toprak dediğinize bağlı değil ki? O yüzden smps primerine osiloskop probu takmayın diyoruz. 1 numaradaki seçim köprü diyotun çıkış polaritesine göre yapılmış sembolik bir seçim.
PE ye direk bağlı değil diyotlar ve nötür hattı üzerinden bağlı.@deleted evet TT system görseli atıyorsunuz, ama ben hala 1 numara nasıl PE ye bağlı göremedim. Ayrıca konu ile alakası da belirsiz bir durum. İsterseniz özel mesaj atın oradan konuşalım ya da konu ile alakasını açıklayın.
Kaçak akımdan sonra uzun bir iletim hattı ile başka bir noktaya enerji verildiyse olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam @fide hoca binanın alt katına bir atölye kurmuştu. Eğer bu atölyenin enerjisini evden sağlıyorsa ve bu hatta uzun bir güzergah izliyorsa yada kaçak akım koruma rölesinden sonra kaçak endüktans oluşturabilecek bir yük varsa röle hatalı açma yapabilir.Başka ne akım farkına yol açıp kaçak akım rölesini düşürebilir?