Elektrik kesilirken kaçak akım sigortasının atması.

STEVAL_ISA018V1_Schematic.JPG

Benim anlamadığım birşey var.
Faz ile nötür giriş yapıyor. Nötür şebeke trafosunda toprağa bağlı.
Böyle yalıtım trafosu kullanmadan çalıştırılırsa Köprü diyot çıkışındaki topraklama neden kısa devre yaptırmıyor? :)

@deleted konuyla alakasını anlamamakla birlikte, köprü diyot çıkışında bir topraklama yok. Varsa neresi olduğunu işaretlerseniz konuşalım.
Opera Anlık görüntü_2026-03-13_124949_mekatronik.org.png

2 numaralı toprakta kırmızı ile bağlantı kurdum.çünkü nötür hattı saatin orada toprağa bağlı.
Elektrik saatinin oradan toprağa bağlı olmasa bile şebeke trafosunun oradan bağlı.
1 ile 2 aynı oluyor. Arada sadece diyotlar var.

1 numara PE ye yani sizin toprak dediğinize bağlı değil ki? O yüzden smps primerine osiloskop probu takmayın diyoruz. 1 numaradaki seçim köprü diyotun çıkış polaritesine göre yapılmış sembolik bir seçim.

1 numara PE ye yani sizin toprak dediğinize bağlı değil ki? O yüzden smps primerine osiloskop probu takmayın diyoruz. 1 numaradaki seçim köprü diyotun çıkış polaritesine göre yapılmış sembolik bir seçim.
iu

bu resimde nötürü panelde bağlamamışlar. Önemli değil. arada sadece toprak hattı direnci var.
prizde toprak hattı var.

@deleted evet TT system görseli atıyorsunuz, ama ben hala 1 numara nasıl PE ye bağlı göremedim. Ayrıca konu ile alakası da belirsiz bir durum. İsterseniz özel mesaj atın oradan konuşalım ya da konu ile alakasını açıklayın.

@deleted evet TT system görseli atıyorsunuz, ama ben hala 1 numara nasıl PE ye bağlı göremedim. Ayrıca konu ile alakası da belirsiz bir durum. İsterseniz özel mesaj atın oradan konuşalım ya da konu ile alakasını açıklayın.
PE ye direk bağlı değil diyotlar ve nötür hattı üzerinden bağlı.
Nötür hattı ise Kaçak akım rölesi öncesinde toprağa bağlı.
Enerji kesilip gelmesinde köprü diyot kondansatörünün akım farkına yol açıp Kaçak akım rölesini tetikleyeceğini zannetmiştim. Yanılmışım.

Başka ne akım farkına yol açıp kaçak akım rölesini düşürebilir?

Son düzenleme:
Başka ne akım farkına yol açıp kaçak akım rölesini düşürebilir?
Kaçak akımdan sonra uzun bir iletim hattı ile başka bir noktaya enerji verildiyse olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam @fide hoca binanın alt katına bir atölye kurmuştu. Eğer bu atölyenin enerjisini evden sağlıyorsa ve bu hatta uzun bir güzergah izliyorsa yada kaçak akım koruma rölesinden sonra kaçak endüktans oluşturabilecek bir yük varsa röle hatalı açma yapabilir.

Forum istatistikleri

Konular
8,993
Üyeler
3,629
Son üye
okanbahadirsoygur

Son kaynaklar

Back