Projem için ADS1256 tedariği nasıl yaparım?

bir güncelleme daha: yazılımı kesinleştirdikten sonra birzcık oynayarak biraz daha okunaklı ayara getirdim. şimdi böyle gözüküyor.
1779021259757.png

Evet son bilgilendirmem. Proje aslında büyük çoğunlukla bitti. Arduınodaki kod çalıştıktan sonra işi uygulamaya dönüştürmek için phyton tabanlı uygulama geliştirdim. Uygulama kusursuz çalışıyor.
1779293126440.png
,
Aslında şimdilik projeme bitti diyorum sadece 3d printer ile bir 12x12x5 lik bir kutu basıp kutu içine yerleştiricem. Sizce bms ve pili işin içine alayım mı yoksa kardeşim bence bilgisayardan kablo ile kullanın mı dersiniz merak ediyorum.

Böyle bir proje-teklifi karşıma gelmiş olsaydı, elimin tersiyle, masanın üzerine düşmüş sigara külünü temizlermiş gibi, geri çevirirdim.
IEC 60601 norm olsun, PCB tasarımda gürültüyü kontrol altında tutmak olsun, v.s. v.s
Beni aşan veya çok zorlayacak konular.
Ve sağdan soldan topladığı kartlara aküyü nasıl bağlıyacağını bilmiyen bir kişi 2 hafta sonra projeyi bitiriyor.

(Edit: sonradan gereksiz bir iktibası sildim)

Son düzenleme:
Çok alakasız sayılabilecek bir yerden yaklaşacağım ama LM2596'yı hiç sevmiyorum. Piyasadaki hazır modüller çok çok kalitesiz. Geçen gün elimdeki bir tanesi 1A akımda çökme yaşadı. (Sorsan 3A) Velhasıl çok güvenilir değil.

Evet son bilgilendirmem. Proje aslında büyük çoğunlukla bitti. Arduınodaki kod çalıştıktan sonra işi uygulamaya dönüştürmek için phyton tabanlı uygulama geliştirdim. Uygulama kusursuz çalışıyor. ,
Aslında şimdilik projeme bitti diyorum sadece 3d printer ile bir 12x12x5 lik bir kutu basıp kutu içine yerleştiricem. Sizce bms ve pili işin içine alayım mı yoksa kardeşim bence bilgisayardan kablo ile kullanın mı dersiniz merak ediyorum.
Bence şu görüntüyü almadan, en azından QRSyi net olarak görmeden bitti dememek lazım. Bir de grafiklerde yatay eksenin sample sayısı yerine zaman olması daha iyi olur.

1779361359972.png

Çok alakasız sayılabilecek bir yerden yaklaşacağım ama LM2596'yı hiç sevmiyorum. Piyasadaki hazır modüller çok çok kalitesiz. Geçen gün elimdeki bir tanesi 1A akımda çökme yaşadı. (Sorsan 3A) Velhasıl çok güvenilir değil.
takılı olan lm2596'lar 10 centlik taklit de o yüzden. orjinal lm2596 sorun çıkarmıyor.

Böyle bir proje-teklifi karşıma gelmiş olsaydı, elimin tersiyle, masanın üzerine düşmüş sigara külünü temizlermiş gibi, geri çevirirdim.
IEC 60601 norm olsun, PCB tasarımda gürültüyü kontrol altında tutmak olsun, v.s. v.s
Beni aşan veya çok zorlayacak konular.
Ve sağdan soldan topladığı kartlara aküyü nasıl bağlıyacağını bilmiyen bir kişi 2 hafta sonra projeyi bitiriyor.

(Edit: sonradan gereksiz bir iktibası sildim)
proje bitti dediysem komple bitti demedim hocam yanlış anlaşılmayayım. Bu dönem için elimden gelecek şey buydu. Bayramdan sonra finallerim var onlarla ilgilenmem gerekiyor. Ayrıca projemin asıl amacı eeg yada eog sensörü üzerine kurulu olacaktı. Malesef ben bu sensörleri şuanda bulamadığım için sadece ekg üzerine veri alıyorum. Bir sonraki döneme eğer ki yurdışından ürün getirme yasağımız kalkarsa ancak o zaman eeg yada eog yi projeye dahil edebilirim. ancak şuan ki koşulları göz önüne alırsam yapabilecek bir şeyim yok.

Bence şu görüntüyü almadan, en azından QRSyi net olarak görmeden bitti dememek lazım. Bir de grafiklerde yatay eksenin sample sayısı yerine zaman olması daha iyi olur.

47941 eklentisine bak
yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Müsait bir zamanımda Filtrelemeyi gözden geçireceğim. Filtre haricinde bazen elektrottan kaynaklı olarakta qrst sinyallerini net alamayabiliyorum. Diğer üyelerde bunun bilinciyle birlikte yorum yaparsa sevinirim.

Bu projede en buyuk sorunlardan birisi base line drift.

Oncelikle boyle bir sorun varsa (EKG kiti almadiysan kesin vardir) onu cozmen gerekir.

Elektrodlardan gelen sinyali yukselttim, ADC den gecirdim MCU ile verileri aldim grafigini cizdim seklinde basit degil bu is.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
9,173
Üyeler
3,730
Son üye
Erdinç GÜRSES

Son kaynaklar

Back