Elektronik devre tasarımı yapan ve KiCad çıktısı üreten bir yapay zeka hizmeti

taydin

Timur Aydın
Staff member
Elektronik devre tasarımı yapan ve KiCad çıktısı üreten bir yapay zeka hizmeti.

Birisi video çekmiş ve beğenmiş. Ben denemedim, ama komple sistem tasarımında kullanmam. Sistemin alt bölümlerin tasarımında işe yarayabilir.

burda sadece şemayı tasarlamış benim 3 hafta önce ki claude denememde hem şema tasarımı yapıp üzerine pcb tasarımınıda yapmıştı ve ben bunu forumdada paylaşmıştım, tasarlanmış tüm dosyalarla birlikte. bu videoda ücretsiz bir yapay zeka kullanılmış sanırım bu ayrım önemli olabilir.

Anlamdığım bir konu var:
  • yapay zekaya kod yazdırıyorsunuz
  • yapay zekaya şema ve pcb üretiriyorsunuz
Ne zaman kendi başınıza, ter dökerek, geceleri yatakta bir türlü uyku tutmadan bir projeyi bitiriyorsunuz ve sonra ayna önüne geçip, sağ elinizle sol omzunuzu pohpohlıyarak "vay be, ben neymişim?" diyorsunuz?

Anlamdığım bir konu var:
Ne zaman kendi başınıza, ter dökerek, geceleri yatakta bir türlü uyku tutmadan bir projeyi bitiriyorsunuz ve sonra ayna önüne geçip, sağ elinizle sol omzunuzu pohpohlıyarak "vay be, ben neymişim?" diyorsunuz?
Böyle konularda hep anlattığım bir hikayem var. Yaşadığım memlekette internet daha yeni yeni popüler oluyordu. Babam sağ olsun e-kolay paketleri alırdı. Bir gün hoca ödev verdi onu da internetten yaptım (3. sınıftaydım). Başladı bana internetten ödev mi yapılır, ödev dediğiniz kitapla olur, kütüphaneye gitmeniz lazım vs. vs. velhasıl demek istediğim şu. Evet yapay zeka şu an elimin altında. Ona kod yazdıracağım, ona yaptırabildiğim her şeyi yaptıracağım. Solidworks kullanmaktan, KiCad kullanmaktan, İnternet'e girmekten hiçbir farkı yok artık.

altyapısı sende olduktan sonra yapay zeka kullanmak sorun değil. kullanmazsan rekabet gücün zayıflar. önemli olan yapay zekaya tam bağımlı olmamak.

Anlamdığım bir konu var:
ortalama bir badanacı, bu forumdaki çoğu kişiden daha fazla ortalama gelir elde ediyor. yaptığı iş ise kalitesiz, sağa sola boya sıçratıyor yamuk boyuyor.
tasarımcı niye kendini paralasın ki ?

Forum istatistikleri

Konular
9,333
Üyeler
3,860
Son üye
selimkd

Son kaynaklar

Back