Recent content by kocamanusta

  1. kocamanusta

    Trafo sağlamlık kontrolü.

    konuyu kesintiye uğratmak istemiyorum; son olarak yük karakteri rezistif kabul ediliyor değil mi?
  2. kocamanusta

    Trafo sağlamlık kontrolü.

    elektronik yükler hakkında bi bilgim yok. ekrandaki 4000 ohm değerinden ne anlamalıyım?
  3. kocamanusta

    Yanmis motor sargilarinin yakilarak sokulmesi ardindan yeniden sarilmasinin motor parametrelerine etkisi

    farklı sargı söküm teknikleri uygulayan bobinajcılar da var. pres, özel makine veya vinç gibi... ayrıca deneyin sonucunda varılan yer gömün gitsin, pardon, yakın gitsin değil mi?
  4. kocamanusta

    Analog multimetre tavsiyesi

    bunlarda benim hiçbir zorbaya pabuç bırakmayan, canlarının istediği yerde halay çeken çöplerim:
  5. kocamanusta

    Analog multimetre tavsiyesi

    fluke'un kararlarına bel bağlamak istemeyenler başka markaların edilgeni olabilir. ayrıca, ironiyi anlamayanlar mantığının ya da gönlünün istediği yere çekebilir :cool:
  6. kocamanusta

    Analog multimetre tavsiyesi

    sahadaki adam der ki: analog multimetreler bi ihtiyaç olsaydı fluke üretirdi. o halde üretilenlerin alayı çöptür:alkis1:
  7. kocamanusta

    Geri zekalılar ve şark kurnazlarının içinde yaşamaktan fena halde sıkıldım.

    daha oturmayı kalkmayı, sıra yapmayı, iletişim kurmayı falan bilmiyoruz. tam bi çürümüşlük içindeyiz. bi halta yaramayan meslek odaları var. mevzuatları neleri kapsıyor bilmiyorum ama eğitim, denetleme, çalışma lisansını süreli veya süresiz iptal etme gibi yetkileri olsa öyle astığım astık...
  8. kocamanusta

    jeneratörü - şebeke bağlantısı

    çizimdeki senaryoda devre ister yüklü ister yüksüz olsun faz-toprak hatası meydana geldiğinde fark akımı oluşur mu, yani pensampermetrelerde sıfırdan büyük bi akım okunabilir mi?
  9. kocamanusta

    jeneratörü - şebeke bağlantısı

    video linkini verdiğim arkadaşa bi forum ortamında keşke aynı testleri yükte de yapasaydın diye serzenişte bulunmuştum. elektronik KAKR derken iki, üç basit elektronik elemanın kullanıldığı basit bi tasarımdan değil daha kapsamlı bi devreden bahsediyorum. testleri farklı markalara ait...
  10. kocamanusta

    jeneratörü - şebeke bağlantısı

    teşekkürler, bunlar üzerinde konuşulabilir veriler. yükte iken kutuplardan herhangi biri şöntlenirse açma yapar diyoruz ama muhtemelen kutupların -akım- açma eşikleri farklı. mesela, şöntlendiğinde açma yapmayan kutubun 1500-2000W bi yükte nasıl davranacağını merak ettim. zaman bulabilirsem...
  11. kocamanusta

    jeneratörü - şebeke bağlantısı

    doğru bağlanmış bi KAKR'nin yüksüz bi devrede faz kutbu kısa devre edilirse açma yapmaz. (fark akımı oluşmaz) doğru bağlanmış bi KAKR'nin yüksüz bi devrede nötr kutbu kısa devre edilirse açma yapmaz. (fark akımı oluşmaz) doğru bağlanmış bi KAKR'nin yüklü bi devrede faz kutbu kısa devre...
  12. kocamanusta

    jeneratörü - şebeke bağlantısı

    akımların vektorel toplamı sıfır değilse ve 25-30 mA'i aşmışsa nüve üzerindeki manyetik akı role bobini enerjilendirir ve açma gerçekleşir. yaptığınız deneyin videosunu yayınlayabilirsaniz belki sıkıntıyı daha rahat yakalarız.
  13. kocamanusta

    jeneratörü - şebeke bağlantısı

    çizimimdeki 2 nolu şönt bi arıza durumudur. böyle bi arızanın olmayacağını varsayarsak KAKR işlevini görür. akımın tamamının ya da bi kısmının ölçüm alanı dışına çıkması için toprağa ulaşması gerekir. çizimdeki senaryoda akımın firar edebileci bi alan kalmadığından 1 ve 2. tartlılarda vektorel...
  14. kocamanusta

    jeneratörü - şebeke bağlantısı

    sayaçlardaki akım trafosu skaler büyüklük ölçerken KAKR'lerdeki toroidal akım trafosu vektörel büyüklük ölçmektedir. bu bağlamda alttaki videonun konuyu kavramaya yardımcı olacağını tahmin ediyorum.
  15. kocamanusta

    jeneratörü - şebeke bağlantısı

    çizimimde 2 nolu şönt ile KAKR'nin nötr kutbunun by pass edildiğini ve akımın kaçabileceği yani ölçüm alanı dışına çıkabileceği bi yer kalmadığını onaylarsanız bi link vereceğim?

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,881
Mesajlar
100,285
Üyeler
2,491
Son üye
djkop

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top