Bende tam bunu önerecektim.Eğer hesap kitap ile uğraşmak istemiyorsan ama gene de düşük bir ölçüm hatası istiyorsan, LEM nin sensörlerine bakabilirsin. %0.2 ölçüm hatası.
45077 eklentisine bak
Lem tam olarak HAL Effect sens tabanlı olduğundan artı ve eksi (AC) ile beraber DC akımlarıda gösterir.Reisler LEM 100 amperlik akım trafosunu aldık.4 çıkışlı kalibre ettik .Oldu gibi.
Önümüzdeki haftalarda ben farklı bir devre deneyeceğim.Onunla lemi karşılaştırırız.
Hangi model ve 4 çıkışlıdan kastınız nedir?Reisler LEM 100 amperlik akım trafosunu aldık.4 çıkışlı kalibre ettik .Oldu gibi.
Önümüzdeki haftalarda ben farklı bir devre deneyeceğim.Onunla lemi karşılaştırırız.
Sadece +5V Gnd girip Ref(I/O) Out çıkışı olan 4 pinliler war. Hass Serisi. Ofset yaparak 2.5V üzerinden artı ve eksi çıkış yapabiliyor. 2.5V + ±625mV (Tam Kapasite Akımda) çıkış veriyorHangi model ve 4 çıkışlıdan kastınız nedir?
Ben de 200a lem bakıyorum incelediklerim hep +-15V +1çıkış 3 pinli
Kullanım kolaylığı açısından güzel olmuş ama akım döngüsü yerine gerilim çıkışı gürültüye karşı daha hassas olmuyor mu ?Sadece +5V Gnd girip Ref(I/O) Out çıkışı olan 4 pinliler war. Hass Serisi. Ofset yaparak 2.5V üzerinden artı ve eksi çıkış yapabiliyor. 2.5V + ±625mV (Tam Kapasite Akımda) çıkış veriyor
Ben bunları tercih ediyorum. İşlemci tarafından okunabilir hale geliyor böylece.
45351 eklentisine bak45350 eklentisine bak
Bizde üstelik çok yüksek manyetik alan war.Kullanım kolaylığı açısından güzel olmuş ama akım döngüsü yerine gerilim çıkışı gürültüye karşı daha hassas olmuyor mu ?
Ben de mümkün olan heryerde akım döngüsü kullanmaya çalışıyorum hatta yeni bir sensoru 0-10v yerine 4-20 ma çıkışlı olacak sekile sipariş verdim ve mikrodenetleyici ile okuyacağımdan bana ekstra yük olacak. Siz dehşet güçlerde indüksyon ocakları ile çalışırken bile iyi bir ekranlama ile sorun olmuyor ise çok da zorlamamak lazım aslında.Bizde üstelik çok yüksek manyetik alan war.
Kiloampelerle dönen akımlardan bahsediyoruz.
İyi bir kablolama ekranlama ile problem olmuyor.
Devreler topraktan izole ama kablo ekranlaması toprak (Makina gövdesinde.Ben de mümkün olan heryerde akım döngüsü kullanmaya çalışıyorum hatta yeni bir sensoru 0-10v yerine 4-20 ma çıkışlı olacak sekile sipariş verdim ve mikrodenetleyici ile okuyacağımdan bana ekstra yük olacak. Siz dehşet güçlerde indüksyon ocakları ile çalışırken bile iyi bir ekranlama ile sorun olmuyor ise çok da zorlamamak lazım aslında.
Ekranlama yı nasıl yapıyorsunuz ben daha once ekranlama folyosunu bir uçtan topraklama bağlamışım ve sonuçlarım güzel çıkmıştı ancak çok da gürültülü bir ortam değildi.
3x0.75 LIHCH kablo kullanmayı düşünüyorum hem twisted pair hem de ekranlı diye anladımDevreler topraktan izole ama kablo ekranlaması toprak (Makina gövdesinde.
Kablo geçişleri olabildiğince makinanın manyetik alandan uzak noktalarında.
2 li yada çoklu kablo twist.
Zaten sensorun kendisi manyetiğin göbeğinde.