Özdisan Web Sitesi Sonunda Yenilenmiş

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Biraz önce siteye girdiğimde özdisan'ın web sitesini yenilemiş olduğunu gördüm.
Görüntü aynı ama günümüz standartlarında css uygulanmış gibi duruyor. Çok detaylı test etmediğim için başka yorum yapamayacağım.
Sırf site yenilediler diye stokları doldurduklarını sanmıyorum. Muhtemelen yine binlerce ürün olacak ama büyük çoğunluğu stok dışı olacak.
Umarım üye giriş çıkışı, eski siparişlere erişim filan gibi konularda site hızlanmıştır.

Dakka 1 gol 1
3014 LED leri listelemeye çalışıyorum. white, SMT, 3014 gibi kriterleri seçtikten sonra "stoklu ürünler" seçeneğini işaretliyorum. Sonra yandaki "uygula" butonuna bastığımda beni direk tek bir led sayfasına atıyor.

İyimi oldu kötümü oldu şimdi. Favori listeme eklediğim bütün ürünler silinmiş. Ama sepet içerikleri duruyor. Sanki kaş yapılırken göz çıkarıldı.

bu arada boardoza ne kadar kötü bir isim seçimidir. hiç kimse yok mu şirkette. arkadaşlar böyle isim mi olur iki dakka düşünelim dememiş.

Dakka 1 gol 1
3014 LED leri listelemeye çalışıyorum. white, SMT, 3014 gibi kriterleri seçtikten sonra "stoklu ürünler" seçeneğini işaretliyorum. Sonra yandaki "uygula" butonuna bastığımda beni direk tek bir led sayfasına atıyor.
gene iyi ürün aratabilmişsin. ben hiç login olamıyorum. giriş yapa tıklıyorum hiçbirşey olmuyor.

Pencere açılıyorsa sol üstte Bireysel için B2C, sağ ütte kurumsal için B2B ye tıklaman lazım.

açılıyor bireysel seçili. kullanıcı adı şifre de doğru logine tıkladığımda ne hata veriyor ne de login oluyor. sanki fonksiyonsuz bir butona tıklamışım gibi.

İyimi oldu kötümü oldu şimdi. Favori listeme eklediğim bütün ürünler silinmiş. Ama sepet içerikleri duruyor. Sanki kaş yapılırken göz çıkarıldı.
İki sağa sola tıkladım benim profilden çıkış yaptı. Şuan tekrar giriş yapamam gerekiyor. Yok aga olmamış bu. Eski arayüzü kalsaydı da arka planda hızlandırma, sitenin düzgün çalışması gibi işlerle uğraşıp çözüm bulsalardı daha iyiydi.

Aynı site, farklı tema gibime geldi. Daha önceki sıralama sorunu aynen devam ediyor. 0 Ohm, 1 miliohm, 1 Megaohm, 1 Ohm, 1.02 Megaohm :D

1754168707501.png

Yeni server, yeni program devrede olacak demişti Meriç bey cuma günü. Problemin program kaynaklı olduğunu wurgulamıştı.
Yanıma geldiğinde "abi bu ne rezalet yaw açılmıyor sayfalarınız." dediğimde "wallaa bizde açmakta sorun yaşıyoruz demişti" :)

Aynı site, farklı tema gibime geldi. Daha önceki sıralama sorunu aynen devam ediyor. 0 Ohm, 1 miliohm, 1 Megaohm, 1 Ohm, 1.02 Megaohm :D

43071 eklentisine bak
Benim en çok uğraştığım kısım burasıydı açıkçası, bu sıralamaları güncellerlerse iyi olur. Ben de denemelik birkaç şey sipariş verdim bakalım nasıl olacak Umarım siparişin peşinde koşmayız.

Isin basina ehil adamlar getirilmezse boyle olur.

Isbankasina ugradigimda iscepten islem yapmak icin kayitli oldugum numarayi yurt disinda kullanmam pratik degil yurtddisi numarami tanimlayabilirmiyiz dedim. Tabiki dediler ve bu buyuk sorundan kurtuldum. Tek sim karti alan telefonumla isbankasinda islem yapmak icin once sim karti degistirmem gerekiyordu.

Neyse bu sorun duzelince hesabim olan bir diger bankaya gittim. Ayni talepte bulundum.

Malesef yapamiyoruz dediler.

Iyi ama simdi Isbankasindan geliyorum orda yaptilar dedim.

Kizcagiz hafif bir tonla sessizce ama o isbankasi dedi.

Yurt disindaki bankalarin geneli bizim en uyduruk bankamizdan daha da geri. Keza telefon operatorleri de.

Biz gercekten bankacilikta ve mobil hizmetlerde cok iyiyiz.

iyi adamlari doldurursan iyi seyler yapilir.

Iyi adam derken sadece konusunda iyilerden bahsetmiyorum. Eger yaptiklari ise sanat katamiyorlarsa onlardan da bir bok cikmaz.

Çalışanların motivasyonu, memnuniyeti ölçülmeli. Aksi halde müşteri kaybı, iş kaybı kaçınılmaz. Mutsuz çalışan, bomba gibidir. İşi batırabilir.

Motivasyon onemli tabiki de bizim merkezde bi dunya yazilimci var. Haril haril kod yaziyorlar.

Ama kod yaziyorlar. Kullanisli ise yarar insani sinir etmeyen bir sey cikartamiyorlar. Cunku ruhsuzlar. Mesai bitsin de eve kacayim derdindeler.

Hatta eve de degil. Mesai bitiminde asansorde inerken kulak misafiri olmustum. 4 yazilimci aralarinda konusuyor, internet kafaye gidip galiba counter strike oynamanin planlarini yapiyorlardi.

Özdisan'ın bağlı olduğu DMY grup çalışanlarına ne kadar maaş veriyor acaba merak ediyorum. Nedeni biraz bundan olabilir. Bir arkadaş yukarıda demiş. Mutsuz işçi işvereni bastırabilir diye. Bence saçma sapan ucuza deneyimsiz insanlar çalıştırmaktansa bir tane adam akıllı deneyimli adama o maaşı vermeli...

Her fuarda standda götürürüm, sahibi Mustafa Beyle çok konuşma fırsatım oldu. Fakat hala 0R 1miliOhm gibi sıralama düzelemez mi bilemedim. Bir de bir ürünü seçiyoruz üç gün sonra ürün stok dışı kalıyor ama aynı urun _R1 ile geri dönmüş oluyor halbuki.

Ürün siparişinde kare koda geçmişler, eksiksiz geldi şu ana dek. Ama ürün açıklamalarında sıkıntı var. Ürün 1206 ama açıklamada 0603 yazabiliyor örneğin.

Ülkede bir iki şirket kaldı doğru düzgün ürün alabildiğimiz. Özdisan ile hiç problem yaşamadım. Umarım bir an önce düzeltirler durumu.

konunun para ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. bence işleri yaptıracakları ekipleri seçmeyi bilmiyorlar. biz kabul etmek istemesek de özdisan bir mühensilik şirketi değil. bir satış organizasyonu. işler yürüdüğü-tekerlek döndüğü sürece ufak detaylar önemsiz onlar için. satışlarının çok büyük kısmı toptan. sizin-bizim aldığımız 100 tane smd direnç belki sadece online satış ekibinin masrafını çıkarıyordur. para bile kazandırmıyor olabilir.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,087
Üyeler
3,224
Son üye
ozi_

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back