Amper Ölçümü

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Resimlerde görünen ölçüler 1.9mA mi yoksa 190mA mi?

20250816_100711.jpg
20250816_100440.jpg

Yani bunların 15 tanesi 28.5mA çekiyor öyle mi? Enteresan. Acaba içini açıp direnç değiştirebilir miyim :dusun1:

20250816_102617.jpg
20250816_102623.jpg

Ekranda gösterilen değerde nokta var, onu yok sayıyorsun herhalde. Noktalı bir şekilde yazarsan, kademeyi de sonuna eklersen doğru değeri almış olursun.

Bu ışığı kaç volt ile besliyorsun? Muhtemelen voltaj yüksek akım düşük.

İçinde lamba mı var led mi?

Ekranda gösterilen değerde nokta var, onu yok sayıyorsun herhalde. Noktalı bir şekilde yazarsan, kademeyi de sonuna eklersen doğru değeri almış olursun.
Sadece inanmak istemedim sanırım. Gözüme çok düşük geldi değer.

Bu ışığı kaç volt ile besliyorsun? Muhtemelen voltaj yüksek akım düşük.

İçinde lamba mı var led mi?
0-24V Beslenebilir diyor satıcı. İçinde LED var. Ben 12V ile besliyorum.

Led teknolojisi cok ilerledi. 80'li yillarda dolgun bir isik elde etmek icin ledlerden 10..20mA akim akitmak gerekiyordu.
2000'i yillarda sadece LED satan bir dukkanda cok degisik ledler gordum. Mantar LED diyorlardi onlardan aldim.
1mA akim akittigimda goz aliyordu.

Voltaj geri dönmesin diye bir diyot koyacağım. Onun için amperi netleştirmeye çalışıyorum. En iyisi 1N400x koyayım geçeyim.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,138
Üyeler
3,241
Son üye
eec

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back