Esasen her model çalışıyor. Öndeki tüneri bypass edip, RTL2832 entegresine direkt anten bağlandığında yazılımda da "direct sampling" seçerseniz aşağı frekansları dinlerseniz. V3 ve V4 'de ise bunu yazılımla çözmüşler. Extra iş yapmanıza gerek kalmıyor.nereden aldın?
28 mhz altında çalışıyormu? Bazı modellerde sorun oluyordu.
Birde isterseniz:BNC to SMA adaptörü alayım en iyisi.
PC Kasası biraz uzakta, her seferinde uzun USB kablo uzatamam.
Şu MiniPC yi de alayım diyorum, tezgahımda bir monitör zaten var ona takar kullanırım.
GMKtec Mini PC Oyun, M7 AMD Ryzen 7 PRO 6850H (8C/16T 4.70Ghz) Dual NIC LAN 2.5G Bilgisayar Bilgisayar Windows 11 Pro, 16 DDR5 RAM + 512 GB Sabit Disk PCle SSD, Çift USB 4, HDMI 2.1, USB-C : Amazon.com.tr: Bilgisayar
GMKtec Mini PC Oyun, M7 AMD Ryzen 7 PRO 6850H (8C/16T 4.70Ghz) Dual NIC LAN 2.5G Bilgisayar Bilgisayar Windows 11 Pro, 16 DDR5 RAM + 512 GB Sabit Disk PCle SSD, Çift USB 4, HDMI 2.1, USB-C : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
44833 eklentisine bak
GMKtec Mini PC Oyun, M7 AMD Ryzen 7 PRO 6850H (8C/16T 4.70Ghz) Dual NIC LAN 2.5G Bilgisayar Bilgisayar Windows 11 Pro, 16 DDR5 RAM + 512 GB Sabit Disk PCle SSD, Çift USB 4, HDMI 2.1, USB-C
normal spectrumlar için sorun değil ama 0dBm rtl sdr için çok yüksek kalır. bu alet bir radyo alıcısı. bu yüzden maksimum giriş seviyesi -20, -30dBm civarında. daha yüksek sinyal girilirse cihaz bozulmaz ama giriş katı sature olmaya başlar ve intermodulasyon distorsiyonları oluşur.
Sinyal jeneratörü ile deneme yapmadan veya uzun hf anteni bağlamadan önce anten girişine voltaj sınırlayıcı konulması gerekiyor.Sinyal jeneratörü ile RTL-SDR yi bağlamak için nasıl bir adaptör almak gerekir?
Devre elemanlarını değerleri yok mu, nasıl belirlenecek?Sinyal jeneratörü ile deneme yapmadan veya uzun hf anteni bağlamadan önce anten girişine voltaj sınırlayıcı konulması gerekiyor.
Ben girişine koymamıştım bozulmuştu.
![]()
Kondansatörler doğru akımın geçmesini engelliyor.Devre elemanlarını değerleri yok mu, nasıl belirlenecek?
Disklerine pek güvenmeyin markasız çıkıyor denilmiş bir kaç yerde, siz diski değiştirdiniz mi?Gmktec Ryzen9 M7 Pro modelini 1 yıldır kullanıyorum. Çin malı ama kaliteli bir ürün.
Memnunum.
Teknobiyotik ve Hepsiburada ya bakın, bazen uygun oluyor
Üstte bahsettiğin koruma devresini aşağıdaki bağlantı elemanının içine mi koymuşlar ?Kondansatörler doğru akımın geçmesini engelliyor.
Görevi diyotlar yapıyor.
Kondansatörler ile bobin alıcının en düşük frekansına göre belirleniyor.
Kondansatör değeri en düşük frekansda (sdr giriş empedansı/10 )olarak seçiliyor.
Bobin değeride en düşük frekansda (sdr giriş empedansı x 10 ) olarak seçiliyor.
giriş empedansı 50 ohm olduğuna göre
Xc=50/10=5ohm
XL=50*10=500ohm
f=frekans Hertz
C=farad
L =henri
Xc=1/2*pi*f*C
C=1/pi*f*Xc
XL=2*pi*f*L
L=XL/2*pi*f
Türkiye amazonda var ama hepsi çin malı. Birde soket uyumlu değil dönüştürücü lazım.
Sdr alıcsında sma ama koruyucuda olanın adını bilmiyorum.
Yapay zeka böyle cevap verdi.
- PL-259 Soketi: Genellikle VHF/UHF frekansları için kullanılan ve sık tercih edilen bir erkek sokettir. Dönüş bandı kayıplarını en aza indiren bir yapıya sahiptir.
- SO-239 Soketi: PL-259 ile uyumlu olan bir dişi sokettir. Genellikle tüm telsiz cihazlarında bulunur.
- TNC Soketi: BNC’ye benzer, ancak vidalı bir bağlantıya sahiptir. Daha iyi bir bağlantı ve dayanıklılık sunar.
Üsttekini ve bir tane BNC - SMA adaptörünü alayım hemen, RTL-SDR mi korusun"20 dB RF Zayıflatıcı" diye aratabilirsin. Sinyal seviyesini 10 da birine düşürür. Kalitelileri pahalıdır.
Mesela şu ürün var. Tabi bunu kullanmak için bir de BNC - SMA adaptör alman lazım.
44857 eklentisine bak![]()
CGA-1040-20-SMA-02 Cinch - RF/IF ve RFID - e-komponent.com
CGA-1040-20-SMA-02 Cinch Connectivity Solutions Midwest Microwave - RF/IF ve RFID - RF Attenuators 20dB 0 Hz ~ 4 GHz 50 Ohms 2W SMA In-Line Modulewww.e-komponent.com
e-komponentte istediğim gibi bir ürün göremedim.Eğer e-komponent'ten alacaksan, zaten yurt dışından gelecek. Komple BNC giriş, SMA çıkış olanından almaya çalış. SMA tarafının cinsiyetini de RTL-SDR ye göre seç.