Mekatronik mühendisliğine giriş için kanal önerisi

erci

Yeni Üye
Merhabalar Mekatronik mühendisi 1. Sınıf öğrencisiyim Mekatronik mühendisliğine girişde elektrik devreleri falan görüyorum ders çalışmak için nasıl bi yöntem izleyip nerden tekrar edebilirim

Önceden endişe etmeye gerek yok. Dersler uygun sırayla size sunulacaktır. Mevcut dersleri aksatmayınız. "işini özünü" öğrenmek amacıyla dersten kalmak, okulu uzatmak gibi şeyler maharet değil, avuntudur En azından bir kaç dönem dersleri başarıyla geçtikten sonra bu işlere başlayabilirsiniz.

Merhabalar Mekatronik mühendisi 1. Sınıf öğrencisiyim Mekatronik mühendisliğine girişde elektrik devreleri falan görüyorum ders çalışmak için nasıl bi yöntem izleyip nerden tekrar edebilirim
Derslere eksiksiz devam etmek, bakarak değil yazarak çalışmak, hesap makinesini hiçbir zaman yanından ayırmamak, derste not tutmak....

Bu konuda çok farklı şeyler duyacaksın. Herkes kendi yöntemini ya da kendine göre doğru olanı söyleyecek. Ancak yapman gereken senin için doğru olan yöntemi bulmak, bu tek seferde yapıp çok başarılı olabilecegin bir şey değil. İşin içinde biraz kendini tanıma biraz deneme yanıma biraz da zorlama var.
Ben kendi adıma uygulamaya dönmeyen kısımları biraz daha sıkıcı bulduğumu söyleyebilirim. Kesinlikle tavsiye değil ancak benim bakış açımdan bunları deneyebileceğim ortamlar yaratıp deneyimlemek test etmek sınırlarını zorlamak anlatılan şeyleri anlamaya çalışmak isterdim. Üniversitenin laboratuvar imkanları varsa bu harika olur ama genelde çok kapsamlı olmuyor. Yani belki milyonluk bir spectrum analizörü bulunuyor ama bazı basit işlemleri deneyebileceğim şeyler bulunmayabiliyor. Neyse ki bu eğitim sırasında görebileceğin bir çok şeyi deneyimlebileceğin malzemeler Türkiye'de online olarak bulunabiliyor. Yine aklıma gelen bir örnek okul boyunca yapmayı hayal edebilecegin bir proje için gereklilikleri belirleyip yavaş yavaş onları edinmek iyi bir fikir olabilir. Projede yaratıcılık yenilik önemli olmasa karşın temelde bazı süreçleri deneyimlebileceğin bir ortam yaratmak aslında amaç. Bu anlamda kendini hedef bir proje seçip örnek veriyorum 7axis bir kol yapacağım gibi; bunun için temelde edinmem gereken hem malzeme hem süreç hem de bilgileri edinmeye başlamak örneğin bunları yapmak için bir tasarım yazılıma ihtiyacın var okulda öğreneceğim programı alıp şimdiden öğrenmeye başlamak iyi bir fikir olabilir. Diyelim ki bu süreçte üretim yapman gerekecek bu durumda üretimle ilgili bilgi sahibi olman gerekiyor örneğin robotun bir kısmına plastik malzemeden yapabileceksem bunu nasıl üretebilirim ya da metalden yapabileceksem bunu nasıl işleyebilirim gibi. Bu anlamda torna , freze , dik işlem , punch , abkant , EDM , döküm ya da eklemeli imalat ile ilgili genel fikir sabihi olmak sonrasında tasarım aşamasında da bunun nasıl üretilebileceğini düşünerek tasarlamaya yardımcı oluyor.
Son olarakta üniversite içinde ya da dışında katılabileceğin gerekirse çay getirip götüreceğim ama bir sürecin içinde olabileceğim bir ortama girmeye çalışmak bu üniversitenin yarışmalara katılan güneş enerjili arabası projesi de olabilir, bir İHA projesi de, ya da bir startup'ın geliştirmekte olduğu bir donanım ürünü de. Böyle bir sürecin içinde olmak tahminen yukarıdakilerin hepsinden çok daha fazla öğretici olacak.
Başlangıçta da belirttiğim gibi bunlar benim fikirlerim en azından bana uyan kısımları bunlar. Bu arada hepsinden önemlisi keyif almayı da unutma.

Elektronik devre simulatörlerini kullanmayı öğrenmeni tavsiye ederim. Devre analizi derslerindeki problemleri çözerken, çözümünün doğru olup olmadığını kontrol etmeni sağlar, devrede değişiklik yapıp hızlıca tepkinin nasıl değiştiğini öğrenmeni sağlar.

Forum istatistikleri

Konular
8,610
Üyeler
3,426
Son üye
Fatih Kemal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back