TO247 arkasından hava soğutma ile 30W yukarısını atmaz. Deneyimle sabittir, başa bela alırsınız. 20W geçilmemeli.
Abi kesinlikle 1 paralel transistör daha istiyor devre bu değerlerde kullanmak için.
Deşarj direncini 100k 1/2 wat yaparsanız o direnç soba olmaz diye düşünüyorum.
Köprüyü 1n5408 yerine 6a10 gibi bir diyotla kurarsanız köprü tarafındaki ısıda epey düşecektir.
Bunlar benim sadece düşüncelerim
öyle oluyor zaten. benim testlerime göre 50w üzerine çıkıldığında bağlı olduğu dev soğutucun önemi kalmıyor (2n3055 için). anında yanıyor. halbuki Total dissipation 100w. 2 paralel tansistörü bile yaktı. kaç defa denedim TO−204 - TO−247 falan dinlemiyor. bendekilerin alayı patates sanmıştım orjinalleride mi öyle yani?TO247 arkasından hava soğutma ile 30W yukarısını atmaz. Deneyimle sabittir, başa bela alırsınız. 20W geçilmemeli.
2w 2.2K olan direnç mi abi?Görevi, devreye gelen güç kesildiğinde filtre kondansatörünü boşaltmak olan direnç adeta kaynıyor. Bu sıcaklık değeri hiç sağlıklı değil. Bu direncin ya değerinin yükseltilmesi yada gücünün artırılması gerekir.
2w 2.2K olan direnç mi abi?
Eğer öyleyse özdisandan sipariş verirken onunda yüksek watt'lısını alayım. Hatta değeri değişmesi gerekiyorsa ona göre alayım.
Ben o zaman yanlışlıkla 2w alıp takmışımO direnç orijinal devrede 1 W. Eğer 2 W olsaydı gücü uygun olurdu.
Ben o zaman yanlışlıkla 2w alıp takmışım
Eve gidince bir daha bakayım. İkilemde kaldım şimdi.
Ben 2 Transistör ile 5A planlıyorum, Sen 2 transistörle 3A almana rağmen ön tarafınada soğutucu koyayım diyorsun.Şimdiye kadar yaptığımız iyileştirmelerle artık bu güç kaynağı devresinden 30 V alabiliyor. Ayrıca şebeke voltajındaki pozitif değişimlerde de büyük bir güvenlik marjımız var.
Ama 3 A akım çekme konusu hala sıkıntılı. Kısa süreli olarak 3 A in de üzerinde akım çekebiliyorken, özellikle düşük çıkış voltajında sürekli olarak 3 A akım çekmek eninde sonunda pass transistörünün termal çöküşüne sebep olacaktır. O yüzden bundan sonraki iyileştirme, iki tane pass transistörünü paralel bağlamak. Onun dışında, transistörün monte edildiği soğutucu, sürekli olarak 3 A çekildiği durumda gereken miktarda ısıyı uzaklaştırmayabilir. Bunu çözmek için, transistöron ön yüzüne basan daha küçük boyutlu bir soğutucu daha yerleştirmeyi deneyeceğim. Yeterli bir hava akışı ile beraber bunun artık her voltajda 3 A alabilmemizi sağlaması lazım.