1 yıllık elektor üyeliği 1 euro

Amplifikatörler, güç kaynakları PCB, gerber, analog, dijital devreler neler, neler devasa arşiv
Şimdi nasıl bilemem. Ama eski günlerde birkaç ay beklemede fayda vardı çünkü ekseri "eyvah eyvah" dedirten hatalar ortaya çıkıyordu ve sonraki dergilerde bunun ile ilgili düzeltmeler yayınlanıyordu.
Demek istediğim: kolları sıvamadan birkaç sonraki yayınlara göz atınız.

Veya o devreyi hemen kuracaksın, çıkacak olası problemi sen göreceksin ve çözümünü de sen bulacaksın :tamam2:

Bu dergilerin fiziki olarak toplu satıldığı bir yer var mı peki? Kitaplığımda güzel bir yer kaplardı doğrusu.

20'li yaşlarımda bilgisayar merakım çoktu. PC Magazin ve Chip dergisi aboneliklerim vardı. Her ay fiziki olarak dergiler gelirdi elime. Gençliğin verdiği cahillikle sahip çıkamadım. Şimdi bir tanesi bile yok elimde. :(

Son bir kaç yıldır kendime kütüphane oluşturuyorum. Aklıma estikçe kitap alıyorum.

20251231_215132.jpg

Veya o devreyi hemen kuracaksın
O zaman bu tür işler bugün ki gibi kolay değildi. Cebindeki harçlık ile kaliteli PCB ve komponentleri temin etmek çok zor idi. Harçlık yetmediği için 741 Op-Amp transistörlerle kendim yapmaya çalıştığımı hatırlıyorum. (kısık ses ile: çalışmadı tabii)
Bu nedenle "devreyi hemen kuracaksın" delikanlığı bana göre değildi :)

O zaman bu tür işler bugün ki gibi kolay değildi. Cebindeki harçlık ile kaliteli PCB ve komponentleri temin etmek çok zor idi. Harçlık yetmediği için 741 Op-Amp transistörlerle kendim yapmaya çalıştığımı hatırlıyorum. (kısık ses ile: çalışmadı tabii)
Bu nedenle "devreyi hemen kuracaksın" delikanlığı bana göre değildi :)
Benim bulunduğum ilde( o zamanlar ilçe) birden fazla elektronik yedek parça satıcısı vardı. Şimdi sıfır.
Bence eskiden daha kolaydı.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,739
Üyeler
3,499
Son üye
ta4so

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back