Sercan
--
Şu an en mantıklısı trafo sardırmak gibi duruyor. Fiyat alayım bakalım ne diyecekler.Ben EKA trafo'ya epey sayıda trafo yaptırdım, hiç sorun yaşamadım
Şu an en mantıklısı trafo sardırmak gibi duruyor. Fiyat alayım bakalım ne diyecekler.Ben EKA trafo'ya epey sayıda trafo yaptırdım, hiç sorun yaşamadım
1- kopru diyot
2- 310 volt dc voltaji anahtarlayan , smps trafosunu anahtarlayan eleman bu genelde ya mosfet oluyor yada mj13007 gibi transistor oluyor.
3- 4 adet gorunen yariiletkenler smps sekonder voltajini dogrultan diyotlar.
Üzerinde UTC3945E 8 pin entegresi olan bir PCB var. Sarı trafo ile hava kanalları arasında kalıyor. Entegre YouWang (http://www.youwang.com.cn/) üretimi ve ne olduğunu bulamadım. PCB'nin giriş pinlerleri CS GATE GND VCC ve FB olarak işaretlenmiş...Hmm o zaman PFC olayı nasıl oluyor bunda anlamadım ... Bunun için asıl konverterden önce bir boost konverter olması lazım
Başka entegre olmadığı gibi saymadığımız başka bileşen de kalmadıO PWM kontrol entegresi. Başka da entegre yoksa o zaman bu güç kaynağında PFC yok diye düşünmeye başladım ...
cata şerit led trafosunda pfc aramak öküz altında buzağı aramak gibi birşey. bunların gerilimi feedback devresine müdahale edilerek bir miktar yükseltilebiliyor ama 12v dan 30v a hatta 20v a bile olmaz. trafoyu baştan sarmak ancak kurtarır. çıkış kapasitörleri de 16v luktur sanırım, onların da değişmeai lazım. girişteki trafomsu bobin in pfc değil emi filtre parçası olduğunu düşünüyorum.
Giristeki bobin pasif pfc. Burada aktif pfc yok. Voltaj yukseltilmiyor.