Tüh ya, ileride kampa falan gidersek HY300Pro projeksiyon cihazım var onu çalıştıracaktım 50-60watt falan çekiyor. Hiçte 1000 lira para vermek istemiyorum inverterlara.Bu trafonun gücü çok düşük.
Yapılır ama anca 5 - 10 watt gece lambası çalıştırır.
Gücü yazmıyor. 60 wattan yuksek ise yapılabilir.Şöyle eski ev amfisinden söktüğüm değişik trafo var bundan da olmaz sanırım çıkış voltajları.
36142 eklentisine bak
Şöyle eski ev amfisinden söktüğüm değişik trafo var bundan da olmaz sanırım çıkış voltajları.
36142 eklentisine bak
Ya da 2 tane 12v aküyü seri bağlayıp 24v yapıp kullanmak.Bu transformatör ile olur ama bu trafo ya yeniden sarılmalı yada 24 volt akü kullanılmalı. Çünkü ana sargıları 2 x 23 volt.
Hocam şuanda bu büyük trafoyu yavaş yavaş ölçüm yaparak sargısını söküyorum. 24 volttan 21 volta kadar geriledi.Bu transformatör ile olur ama bu trafo ya yeniden sarılmalı yada 24 volt akü kullanılmalı. Çünkü ana sargıları 2 x 23 volt.
Yanlış bir şeyler var galiba. Çıkıştan 12v verince bobinler çok ısınıyor
Evet. sarımını azalttığım çıkış ucuna + ortak uca - veriyorum kablo aşırı ısınıyor şase yapıyor.Bobinlere sabit DC 12V mu veriyorsunuz?
250v DC veren bir xenon ampul beyni var ama bozabilir projeksiyonu. en iyisi a101de satılan inverteri alayım.Amac HY300Pro'yu calistirmak ise bu kadar eziyete gerek kalmayabilir. Fakat bu cihazi yakindan tanimak gerekir.
Gunumuzdeki cogu elektronik cihaz AC sebekeden calisacak sekilde tasarlanmis olsalar da aslinda sebekeyi dogrultup kendi iclerindeki SMPSlerini DC gerilimle beslerler.
Dolayisi ile bu cihazlari 220V AC yerine 250..300V DC ile de besleyebilirsiniz. (Dedigim gibi calistirilacak cihazi yakindan tanimak sart)
Eger elinizdeki cihaz da bu sekilde DC gerilim ile calisabilirse boyle devasa transformatorlerle vs ugrasmaniza gerek yok. Basit ve hafif bir DC/DC konverterle isinizin gorulme ihtimali var.
Aynen öyle. Ben bir ara niyetlendim içini açıp trafonun verdiği voltajlara bakmaya ama internetten demontaj videosunu izlediğimde aşırı karmaşık görünüyordu. Led yanlış hatırlamıyorsam 24volt falandıAslında bu projeksiyon 220 volt ile besleniyor ancak led projeksiyon muhtemelen 5 volt veya 12 volt ile çalışıyordur.
220 yerine telefon şarj aleti gibi bir port yapsalarmış iyi olurmuş.