16X2 LCD YERİNE 0,96" OLED KULLANMA

efeksk

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba.
İnternette yer alan hazır bir proje var. Proje tam ihtiyacım olan sistem ama projede 16x2 lcd ekran kullanmışlar. Ekran büyük olduğu için kuracağım yere sığmıyor. Bu ekran yerine 0,96" 4 pinli oled ekran kullanmak istiyorum ama kıt arduino bilgim ile bir türlü oled ekrana çevirmeyi başaramadım.

Acaba yardımcı olacak biri var mı?

Ekler

yapabildiğiniz yere kadar kod ekle kısmına ekleyip atın kalanına yardımcı olmayı deneriz

16x2 LCD I2C ile tanımlanmış.
Öncelikle iki ekranın da çalışma şekline hakim olman lazım.
16x2 olanın kodları zaten kod içinde var. "lcd." ile başlayan tüm kodlar 16x2 ekrana ait. Örneğin lcd.setCursor(0,1);
Bu kodların hepsini tek tek değiştirip 0,96 olan ekranın kodlarını eklemen gerek. Bence youtube dan bu ekranın çalışma mantığı ile ilgili biraz video izleyip bilgi edin. Sonrasında ne yapacağın daha kolay şekillenir kafanda.

yapabildiğiniz yere kadar kod ekle kısmına ekleyip atın kalanına yardımcı olmayı deneriz
Merhaba. Proje zaten aktifte çalışıyor. Fakat lcd ekran çok büyük olduğundan oled ekran kullanmak zorundayım. Ama tekrar nasıl revize edeceğimi bilmiyorum.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,216
Üyeler
3,264
Son üye
talh

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back