18650 pil paketi

İzci55

Üye
12 Adet 3,7 Volt -2000 Amper 18650 pil paketim var toplamda 44.4 Volt 24000 Amp ediyor

1-Nasıl bir şarj yöntemi izlemeliyim
2-Batarya Doluluk oranının nasıl görebilirim

Piyasada çok farlı şeyler mevcut ancak bu biraz kafamı karıştırdı. Yardım ederseniz sevinirim

Son düzenleme:
12 Adet 3,7 Volt -2000 Amper 18650 pil paketim var toplamda 44.4 Volt 24000 Amp ediyor

1-Nasıl bir şarj yöntemi izlemeliyim
2-Batarya Doluluk oranının nasıl görebilirim

Piyasada çok farlı şeyler mevcut ancak bu biraz kafamı karıştırdı. Yardım ederseniz sevinirim

Batarya kapasiteniz piller paralel bağlı olmadığı için 24000mAh olmaz.

Pillerin heri 2000mAh yani 2Ah (amper-saat) olduğuna göre 44.4V nominal voltajlı 2Ah (2000mAh) 12S bataryanız var. 50.4V maksimum voltaja sahip. Almanız gereken şarj devresi 50.4V 1 - 2 Amper civarında olmalı. (1 Amper ideal)

Daha yüksek akımlarla yapılan şarj işlemi pil ömrünü kısaltacaktır.

Elektronikten anlıyorsanız bu şarj cihazını da deneyebilirsiniz. (Sensör pini varsa doğrudan çalışmayabilir)

Batarya doluluk için pil voltajı ölçmeniz lazım. Pil voltajı kesin kapasiteyi göstermez. Kullandığınız pilin akım-voltaj grafiğine bakmanız lazım. Kabaca ölçmek isterseniz herhangi bir devre kullanılabilir.

Batarya kapasiteniz piller paralel bağlı olmadığı için 24000mAh olmaz.

Pillerin heri 2000mAh yani 2Ah (amper-saat) olduğuna göre 44.4V nominal voltajlı 2Ah (2000mAh) 12S bataryanız var. 50.4V maksimum voltaja sahip. Almanız gereken şarj devresi 50.4V 1 - 2 Amper civarında olmalı. (1 Amper ideal)

Daha yüksek akımlarla yapılan şarj işlemi pil ömrünü kısaltacaktır.

Elektronikten anlıyorsanız bu şarj cihazını da deneyebilirsiniz. (Sensör pini varsa doğrudan çalışmayabilir)

Batarya doluluk için pil voltajı ölçmeniz lazım. Pil voltajı kesin kapasiteyi göstermez. Kullandığınız pilin akım-voltaj grafiğine bakmanız lazım. Kabaca ölçmek isterseniz herhangi bir devre kullanılabilir.

pekala paralel bağlarsam sonuç ne olur

bluetoothlu bms kullanın. hem balans işini halledersiniz hemde doluluk oranını telefondan izlersiniz. yada normal bir bms kullanıp harici batarya göstergesi kullanacaksınız.
örnek bluetooth olarak jk bms kullanabilirsiniz.

bms kullanmazsanız batarya şarj esnasında kesinlikle patlar.

18650 pillerin bire bir paralel bağlanması tehlikeli değil mi aslında. Paralel pillerden biri kısadevreye düşerse bms buna nasıl müdahale eder ki. Aşağıdaki bağlantı kısadevre için daha güvenli gibi
1748929663213.png

Forum istatistikleri

Konular
7,811
Üyeler
3,146
Son üye
Alper Zenbilci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back