lm2596 ile boşverip baştan anlayarak buck converter yapma vaktim geldi.Sorunun yükselme/düşme süreleri olduğunu anlamış oldun.
deneyeyim abi bakalım becerebilecek miyimBuck converter öğreneceksen, bunu yapmanın en etkili yolu PSIM simulatörünün demosunu indirmek. Veya diğer simulatörler de olabilir. Ama PSIM en iyisi, çünkü ideal komponentlerle çalışabiliyorsun. Önce ideal komponentlerle işin teorisini anlamak lazım. Bunu iyice anladıktan sonra, ideal olmayan komponentler nasıl bir fark yaratıyor onu anlaman lazım. Buck'ı PSIM ile çalıştırdıktan sonra gerçek devresini kurarsın ve ölçümlerle simulasyonun farklarını öğrenirsin.
habire hatalar veriyp duruyor banaGerçek hayat daha karmaşık Ahmet Bunda işi öğrenmek hem daha ucuz hem daha hızlı.
Error: The gate node of the switch Q2 is connected to a power circuit node. It should be connected to an On-Off Controller output. Please insert an On-Off Controller.
Refer to the Help page on how to control the switch.
açıp anakartın güç girişini incelemem gerek adaptörü yük azken 20v voltaj veriyor yükte biraz düşüyor 19.75 civarına anakartı inceleyip direkt pil başlayabilirim.aradaki kayıplardan kurtulmak için buck converter olmadan bağlasak sorun olur mu aletin girişi 25 volta dayanamaz mı. aradaki kayıplardan kurtulmak için
Cihazın bana maliyeti yok denecek paraya olduğu için yapmak istedim.Laptop'un pil unitesini tamir etmek daha iyi olmaz mi powerbank yerine? Sonucta her cevrim guce kayip yaratacak. 3.000 mA'lik 18650 bataryalarla degistirirsen mis gibi 3-4 saat calistirir laptobu.
Bobin boyutundan'da anladığımız gibi kesinlikle 2A sağlayabilecek bir devre buBen biraz tembelim galiba. Su 10 TL'ye satilan 2A'lik boost konvertoru dayayip gecerdim pillere.
SX1308 DC 2A Voltaj Yükseltici Boost Modül Voltaj Yükseltici Motorobit - Motorobit.com
SX1308 DC 2A Voltaj Yükseltici Boost Modül Voltaj Yükseltici SX1308 DC 2A Voltaj Yükseltici Boost Modül Sx1308, DC-DC 2A bir voltaj yükseltici devre kartıdır. 2-24v arası giriş voltajını, 2-28v arası bir çıkış voltajına yükseltebilmektedir. Üzerinde yer alan trimpot ile voltaj ayarı yapılabilmektediwww.motorobit.com