Crowdsupply'da 12 bit 2 GHz bant genişliğine sahip, tamamen açık kaynak osiloskop duyuruldu! Biz Türkiye'dekiler destekleyip satın alamayız, ama kaynaklardan yararlanıp belki sıfırdan yapabiliriz.
Up to 40k samples per trigger diyor bu seviyede örnekleme hızı olan bir skop için bence çok çok düşük. bu alet modern dijital skoplardan çok sanki sampling scopeların yerini alabilir gibi geldi.
Muhtemelen sadece FPGA nın dahili belleğini kullandığı içindir. Harici SRAM kullanacak hale getirilirse bellek limitasyonu kalkar. Tabi o layout'un tasarımını yapmak ayrı bir baş belası olacak. İşte tam da bu noktada PCB kazıma ile anında PCB elde edebilmek çok önemli olacak. Yoksa her revizyon için bir ay beklersen, PCB bittiğinde artık osiloskoba gerek kalmaz ...
ADC nin digikey fiyat 580 dolar. O yüzden bunu yapmak isteyen olursa, 2 GHz bant genişliği yerine 500 MHz bant genişliği ile yapmak daha mantıklı olur. Hem ADC çok daha uygun fiyata iner, hem de 2 kanal yerine 4 kanal çalıştırma imkanı olur.
genelde öyle çok kompleks pcblerde bgalerin altında blind vialar, 0.25 delikler ve en az 4-6 kat oluyor. yani kazımayla da çok zor yapılır. hatta bence sağlıklı yapılamaz. doğru ekosistemde çin/amerika vs. 4-6 kat pcb 3-4 günde basılıyor ve geliyor. biz yanlış yerde olduğumuz için aklımız hep alternatif çözümlere bakınıyor.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.