esp32'de uzman değilim, fikrimce, şuralardan çözülebilir.1) ESP32 brownout dedektörünün değerini değiştirmek demek dediğiniz gibi sürekli loopta dönmesi ve boot etmeye çalışması demek, ayrıca aplikasyon seviyesinde yazılım hataları olamaz çünkü loopun içindeki fonksiyonun yaptığı ilk iş voltaja bakmak, voltaj eşikten düşükse deep sleepe aldığı zaman rtc_gpio'yu higha çekerek uyandırabiliyorum, yani usb takıldığında uyandırmak basit olucak.
Belki reset cause'a brownout ayarlarından önce bakılırsa, loop'un önüne geçmek için bazı şeyler düşünülebilir tahmin etmiştim:
Daha önce önerdiğim çip 100 tanelik siparişlerde 1.5$ bir tık üstünde. İçinde usb charger ile güç paylaşım/yönlendirme de var - charger ve kaynak seçimini yapabiliyor aynı zamanda. Yani 2$'a karşı rekabet edebilecek çözüm.2) 2$ civarıdır - benim fiyattan çok amacım alan. kart zaten 30mmx28mm, içinde esp32 var bir kere kendisi kartın %50'sini kaplıyor, o yüzden kullandığım her şeyi sot23 paketinde kullanmaya ve capacitor-free ldo kullanmaya özen gösteriyorum.
Eğer işe yarıyorsa alternatif olarak incelenebilir.