25v 3 amper yeni akım ve gerilim ayarlı güç kaynağı (proje aşamasında)

yaptığım araştırmada standart hatta pahalı power supply lerin çıkışındaki gürültünün peak değeri 2-3mv diye gördüm doğrumudur.

Benim orta ayar Rigol DP832A da çıkış gürültüsü 350 [CHAR]micro[/CHAR]Vrms, 2 mVpp. Daha üst seviye güç kaynaklarında daha iyidir.

Senin gözlemlediğin 400 [CHAR]micro[/CHAR]V gürültü RMS mi peak to peak mi? Bir de simulasyon ortamında mı gözlemledin yoksa gerçek devrede mi? Gerçek devrede 400 [CHAR]micro[/CHAR]Vpp gürültü olağanüstü bir performans, hatta fazla iyi. Böyle bir sonucu ben alsam açıkçası yaptığım ölçümden şüphelenirim. Çok aşırı fazla iyi.

400 [CHAR]micro[/CHAR]Vrms ise, bu çok iyi bir sonuç. %100 lineer bir laboratuvar güç kaynağı ile aynı sonucu almış oluyorsun.
 
Bir de gürültü ölçümü yaparken esas aldığın bant genişliği nedir? Bu konuda de fakto standart 20 MHz dir. Eğer çok dar bir bantta bakarsan çok iyimser bir sonuç çıkar.
 
400 uv peak to peak. grafiktende zaten görülüyor.
bu kadar düşük çıkmasının sebebi. smps çıkışının (buck-out) filtrelenmiş olması ve lt1086 nın drop voltajın 1.8 volt olması. 30 volta kadar çalışacak bir regulatörü 2v drop ile beslenince hem gürültü azalıyor hem üzerindeki güç harcaması 2vx5 amper= 10 watt altında kalıyor.
ısınma düük olduğu için kademeli trafoya gerek de kalmıyor.
aynı ölçümler benzer şekilde akım kaynağı olarak kullanıldığında da sağlanıyor.
mouser den 1000 euro üzerinde satılan bir güç kanağının pdf sini inceledim. çıkış gürlüsü 2-3mv tepeden tepeye yazıyordu.
ölçtüğüm kadarıyla gürültün frekansı 200khz civarı.
1620997183198.png
 
Son düzenleme:
@taydin kendi kullandığın similatörde aynı devreyi denermisin..
 
son durum.
 

Forum istatistikleri

Konular
8,502
Mesajlar
139,427
Üyeler
3,372
Son üye
murat1557

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back
Top