2TL + KDV 'ye Mikrokontrolcü :)

volta

Kıdemli Üye
Katılım
31 Mart 2021
Mesajlar
1,910
RAM ve EEPOM'u byte'lar seviyesinde 4MHz 8-bit mikrodenetleyici. Belki çok basit şeylerde işe yarayabilir.

 

Ekler

Elan.
Bir ara programlayısını aldım çalışmadı iade ettik zaten stokta 8 adet görünüyor. Bir süre sonra satışını tamamen bırakırlar.
 
programlama ortamı ve aracı bulunursa güzel usb/uart dönüştürücü yapılabilir bundan
 
bunlardan (em78p153s) yüzbinlerce kullandık, dolaylı yoldan milyon adede ulaşmıştır. aslında çin fiyatı 7 cent civarı (0.07 usd) şimdi padauk çıktı ve çok daha ucuz. ikisi konusunda da bilgim var ve elimde geliştirme setleri - emulator - programlayıcıları var. chipler çok basit olduğu için debug özelliği yok bu yüzden ice (in circuit emulator) üzerinden yazılım geliştiriliyor. elanların iç yapısı ilk nesil pic12 serisi ile çok benzerdir.
C ve asm derleyici var.

padauk ise daha farklı ffpa denilen ve işlemciden clock cycle çalarak peripheral emule eden bir sistemi var. kendi C derleyicisi var ama tam olarak C denemez birçok özelliği eksik. pointerlar yok, fonksiyonlar parametre alamaz ve döndüremezler vs. gene de assembler ile yazılım gelişrmekten çok daha iyi.

bunların programlayıcılarında ilginç bir özellik var. chipe program atarken çalışacağı voltajı vs seçiyorsun programlama aşamasında rc osilatörü kalibre ediyor.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,436
Mesajlar
138,383
Üyeler
3,340
Son üye
hcetky

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back
Top