3-4 saniye tetik ile çalışan devre

TunahanC

SbX
Daha önce bu başlıkta bir takım denemeler yaptığımdan bahsetmiştim. Devreyi tamamladım. Tamamen standart entegrelerle yapılmış tetikleyici bir devreye dönüştü.

Devre kabaca 12V bir sistem için MCU'dan bağımsız 3 saniyelik anahtarlama yapmama olanak sağlıyor. Niye böyle bir şey yaptım bir fikrim yok ama yaptım.

NOT: videoda ölçüm yok ama çıkışım (yani tek olan mavi led) 12V hattından besleniyor.
NOT2: Devrede LM2596 ile 12V 5V dönüşümü yaptım 30mA civarında bir enerji harcanıyor bu yüksüz hali ile.

Ekran görüntüsü 2026-02-12 125314.png

... Niye böyle bir şey yaptım bir fikrim yok ama yaptım.
Keşke yapmasaydınız. Amacı belirsiz devre tasarlamak? Bunlar sakıncalı şeyler.

Bu amaçsız tasarımda bir kriter veya sınır olmadığı için, "az parça kullanılmış" diye eleştiri yapılabilir.

Devrenin ne olduğuna bakma gereği duymadan yazdım. Zaten niçin yapıldığını bilmeden yapılan devreyi ciddiye alıp daha fazla anlam yüklemek beyin israfı olur

Keşke yapmasaydınız. Amacı belirsiz devre tasarlamak? Bunlar sakıncalı şeyler.

Bu amaçsız tasarımda bir kriter veya sınır olmadığı için, "az parça kullanılmış" diye eleştiri yapılabilir.

Devrenin ne olduğuna bakma gereği duymadan yazdım. Zaten niçin yapıldığını bilmeden yapılan devreyi ciddiye alıp daha fazla anlam yüklemek beyin israfı olur
Arada bir eğleniyoruz işte elimde malzeme vardı yaptım. Belki ileride bir şeyleri anahtarlamak için kullanırım.

Forum istatistikleri

Konular
8,903
Üyeler
3,581
Son üye
Sarslan

Son kaynaklar

Back