semih_s
Hobici
- Katılım
- 16 Aralık 2020
- Mesajlar
- 1,994
Vallahi 5 dakikadır gözümde canlandırıp canlandırıp gülüyorum.O çalışırken sen ona bir tasma tak. Titremeye başlarsa var gücünle çek![]()

Vallahi 5 dakikadır gözümde canlandırıp canlandırıp gülüyorum.O çalışırken sen ona bir tasma tak. Titremeye başlarsa var gücünle çek![]()
hiçbir yerde bulamazsan seks shop'tan al.
Patrona yeni bahane, bunu alamayız karım kredi kartı ekstresini görürse yanlış anlar.Bunun satın alma fişini patrona gösterdiğini düşün, ve patronun da bayan olduğunu![]()
Geçmiş olsun öncelikle, elektrik tesisatlarında çalışırken süngü kısmı izoleli elektrikçi el aletleri kullanmak gerekir. Sadece kendi güvenliğiniz için değil açık takımların elinizden düşüp biryerleri kısa devre edip patlatma riski de var, baraların yada NH sigortaların olduğu yerlerde çok daha riskli. Kullandığınız 1/4" bits tutucunun da izoleli olanı var ancak ben çok parçalı ürünleri kullanmayı (elektrik tesisatlarında) tercih etmiyorum. Tornavida olarak İzeltaş ve Wera kullanıyorum, her ikisinden de memnunum.Bir iyi bir kötü haberim var.
İyi haber sabah panoda çalışırken sağlam bir şekilde çarpıldım ama şükür bir şey olmadı.
Kötü haber. Panonun çalıştığım kısmında KAR olmadığı için bu konuya destek olamadım.
Olayıda açıklayayım da benim yaptığım hatayı yapmayın. İki kere düşünün bir kere müdahale edin.
Panoda bir tane şartelin değişmesi gerekiyordu. Fazın tarafının vidasını kontrol kalemi ile açmak istedim ama sıkan vatandaş sanırım şarjlı tornavida ile çok sağlam sıkmış. Gücüm yetmeyince kalın saplı yıldız tornavidamı aldım elime.
Bir yandaki ana sigortanın olduğu panoya yaslanarak kuvvet aldım. Avm içi sıcak olduğundan kısa kollu tişört var üstümde. Kollar çıplak. Sol kolum tamamen çıplak şekilde panoya yaslandım. Artık toprak bağlantısı çok sağlam şekilde tamam.
Sonra asıldım fazdaki vidaya. Adam öyle bir sıkmışki dönmüyor. İyice asılayım filan derken parmağım resimdeki gibi yıldız tornavidanın demir kısmına deyiverdi. Artık faz bağlantısıda tamamlanmış oldu.
O sıradaki şartellerde KAR da yok.
Başladım yıldızları saymaya. Panoda mıknatıs etkisimi yaptı nedir, yapıştı bana bırakmıyor. Ne hikmetse 2-3 saniye içinde fırlattı attı beni.
Arada gülüyorum filan ama siz ciddiye alın. Hala titriyorum mesaj yazarken.
Ben genelde 230v ta parmağım filan değdiğinde daha fazla çarpılma hissi yaşıyordum. Bu sefer çok hissetmedim çarpıldığını. Titreme katsayım çok azdı. Ya panoda yeteri kadar enerji yoktu, yada vücudumun daha büyük bir kısmı ile temas ettiğim için enerji yayılıp çarpma etkisi azaldı. Tabi bunlar hep benim uydurduğum tahminler.
29004 eklentisine bak
Bu arada bir şey dikkatimi çekti.
Tam bilincim kapanacakken kurtuldum çarpılmadan. Anlık bir olay. Gözüm karardı, çarpılmadan kurtuldum, hemen tekrar gözüm açıldı. Bu da aklıma şu soruyu getirdi. Acaba işletim sistemi bilinci kapattığı anda vücut üzerinden geçen akım da kesiliyor mu?
Daha önce böyle bir bilimsel araştırma, deney filan yapılmış mı?
Mesela bir kadavraya, yada yeni ölmüş birine, veyahutda baygın (bilinci kapalı) haldeki birine elektrik verilip üzerinden akım geçiyor mu diye test filan yapılmış mı acaba? Şuan bu sorunun cevabını çok merak ediyorum. Çünkü bilinç kapalıyken vücut akım iletmiyorsa bu gerçekten insan yaradılışıda başka bir kusursuz mekanizma olduğuna işaret ediyor.
yemn ederim tdk gibisin abi, ilerde çok önemli anlaşma falan yaparsak ilk sana okutmak lazımYapay anlamına gelen tek n ile yazılıyor hocam suni olarak. Zaten bu kelime şakasını o yüzden yaptım. Sunni sünni gibi olmuş.
Sana bir enversör panosu tavsiye ederim abi.Valla bu işler biraz da kader kısmet. Ne kadar dikkatli olursan ol, başına gelecekse geliyor. Ben de atölyede kaç kere aynı şekilde çarpıldım.
Sütun matkap ve şerit testereyi aynı kablodan besliyorum, kablo üzerinde enversörlü trifaze fiş var
29011 eklentisine bak
Sütun matkaba takınca faz sırasını değiştiriyorum, şeride takınca tekrar eski haline getiriyorum. resimde görülen iki tane pini döndürmek gerekiyor. Ve tabiki bunu yaparken orada 400 V olmaması da istenir. Ama ben ortalama 10 kerede bir orada 400 V varken pinleri çevirmeye çalışıyorum. Aynı terminatör filminde olduğu gibi elim birkaç dakikalığına shutdown ediyor, sonra resetliyor kendini ve tekrar elimi kullanabiliyorum.
Sonunda çarpılmaktan bıktım ve iki makinayı da aynı faz sırasına getirdim![]()
Bu kelimenin yasaklı listesinde olması lazım. Akşam buna bakayım bir.Vallahi 5 dakikadır gözümde canlandırıp canlandırıp gülüyorum.yeni bir standart güvenlik donanımı: deri tasma, hiçbir yerde bulamazsan seks shop'tan al.
30 mA kaçak akım röleleri 15 mA' den itibaren (%50) her an açma yapabilir. Ama açma sınırını 30 mA olarak kabul etmek doğru olur düşüncesindeyim. Belirttiğiniz 20 mA sınırının altında kalsın isterseniz 10 mA kaçak akım röleleri var. Ben bunu (10 mA) seyyar olarak arıza aramada kullanmak için uzatma kablosu şeklinde yapmıştım.Bunun için ayrı bir konu açayım dedim. Şimdi ben 30 mA lik bir KAR alsam, şebekeye bağlasam, sonra da 230V / 20mA = 11.5 kΩ bir direnci faz ile toprak arasına bağlarsam bu KAR atmaz. Ama aynı noktaya bir insan dokunursa farklı bir durum olur mu? Mesela kapasitif etkilerden dolayı ilk anda çok kısa süreliğine 30 mA üstü bir akım geçer ve KAR ın da atması için bu yeterli olur mu?
Direnç testini yapmak kolay da, insan testini nasıl yapacağız? Var mı bir gönüllü?![]()
29018 eklentisine bak
Minik bir tavsiye ama dediğim pano zemini de izole olmalı panoya gelen topraklama kablosuda uygun kontaktörden geçerek panoya bağlanmalı, Servis zamanı toprak bağlantısı kesilerek işlem yapılacak, işler bittiğinde tekrar toprak panoya bağlanacak.
Doğru olan nötr dahil enerjiyi kesmektir ama mecburiyet ://
Bi ara bunu deneyeceğim aklıma geldi de çizdim deneyimlemişliğim yok.topraklama iletkenini kesintiye uğratma güvenlik zaafiyeti oluşturur. ana toprak kablosu iptal edilse dahi devredeki alıcalara ait koruma iletkenleri panoya geldiği için bi empedans oluşur. benzer bi faz-pano temasında çarpılma gerçekleşir.