3d baskı ile su kabı?

Endorfin35+

Kayıtsız Üye
Malum benim 3d yazıcı var ama vakitsizlikten köşede yatıyor. Aklımda bir proje var. 3d printer ile 200ml gibi bir su bölmesi basmak istiyorum. Bu pla denen malzeme su sızdırırmı?

Basınçlı suyu sızdırıyor

Akış miktarını, filament sıcaklığını ve fan soğutmasını ayarlayıp denemeler yapman lazım. Ayrıca muhtemelen %100 dolgu ile baskı yapman gerekir. Uygun parametre seçimiyle su sızdırmaz hale gelir.

Veya standart bildiğin baskıyı yapıp epoksi dökebilirsin.

Akvaryum için dış filtre kabı yapmayı düşünüyorum. Öyle çok bir basınç yoktur bu sistemde. Sanırım deneme yanılma yapmam gerekecek. Birşeyler dökmekler uğraşmak istemiyorum. Baskı ile halledebilirsem süper olur. Vernik te denenebilir. Ama su ile zamanla atarmı bilemedim

0.12 ile bas. Baby step den kafayı bir tık aşağı indir sıkı bassın. Bu şekilde su sızdırmaz ama pla organik madde olduğu için zamanla su aşındırabilir. Belki ABS kullanmak daha mantıklıdır.

Tam dolulukta basıp birleşim noktalarına oring kanallı sistem yapılırsa sızdırma sorunu olacağını düşünmüyorum.

pla veya abs sonuçta kimyasal bileşenlerle üretiliyor. gıda sınıfı bir pla değilse yavaş yavaş zehirli maddeler salarak akvaryumdaki balıklarını öldürebilir. ayrıca zamanında dış ortam bir projede pla-abs denedik zaman içinde içine nem ala ala az da olsa geçirgen hale geliyor.

Tum sartlari sagliyor, malzeme ne acaba?

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,985
Üyeler
2,835
Son üye
alpermete

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back