Endorfin35+
Kayıtsız Üye
Bende niyetleniyorum bazen almaya ama bu kadar ayar vs gozum korkuyor. Bu kadar ayarlama ile ugrasmak yerine yeniden makine yapmak daha mantikli geliyor.
CNC 5 saat çalışacak boşa diye.
Makineyi sıfırda alsan, yeniden de yapsan ayar konusu hep olacak. Öyle ki küçük parça bastığında farklı ayar, büyük parça bastığında farklı ayar gerekiyor. Bence bu durumun stabil hale gelmesi enaz 5 sene sürer.Bende niyetleniyorum bazen almaya ama bu kadar ayar vs gozum korkuyor. Bu kadar ayarlama ile ugrasmak yerine yeniden makine yapmak daha mantikli geliyor.
Ayarsız bir makine olduğuna inanmıyorum şuan.Eğer hiç ayar istemiyorsan ve kesin iyi sonuç lazımsa, Prusa i3 MK3S alabilirsin. Ama herşeyin bir bedeli var
Original Prusa 3D printers directly from Josef Prusa
Eshop by Prusa Research a.s., company founded by Josef Prusa, one of the RepRap core developers. We're selling Original Prusa 3D printers (incl. Prusa MK4, Prusa XL), filaments (especially our in-house made Prusament), resins, and other accessories for 3D printing.shop.prusa3d.com
Ayarsız bir makine olduğuna inanmıyorum şuan.
Ayarsız bir makine olduğuna inanmıyorum şuan.
Sadece extuder yeterlimi. Bildiğim kadar bir de ısıtıcı tabla ve aksesuarları var.CNC ile yapılan 3d printer gayet kaliteli olur, çünkü herşey son derece rijit olacak. Tek ihtiyacın olan şey ekstruzyon kafası diye düşünüyorum.
Kullanmdım. Zortax videolarını izledim. Krom milleriin arasındaki taşıma plastiklerini mili esneterek çıkartabiliyorlar. Zortax diğerlerine göre en iyi makina gibi duruyor. Fakat şase pazarlama resmen. Güzel kutulama, güzel şase...
Ayar işi yine olacak elbet ama bence gökhan'ın bahsettiği örnekteki gibi tablada bile tasarrufa gitmişler. Normalde o ısıtıcı tablada 4 tane ıstıcı kullanıp yayabilirler veya yerden ısıtma sistemleri gibi dolaşan rezistans teli gibi bir şey yapmaktansa ortaya bir ısıtıcı koyup geçmişler. Belki hazır 3d printer'a o kadar uğraşacağıma, bu tablada düzlük ve ısıyı yaymaya efor harcasam daha mantıklı olabilir.
Ben, benim tablada yol filan göremedim. Tabla ortasında yaklaşık 5x5cm bir ısıtıcı yapıştırmışlar o kadar. Hadi diyelim ki tablanın kendisi direk yol olarak imal edilmiş. O zaman da kusura bakmasınlar hiç başarılı bir çalışma değil. Isıyı 80-90 dereceye getirip tablanın ortasına parmağını bastırınca, parmağın yanıyor çekiyorsun ama aynı durum kenarlarda yok. Hatta bırak kenarı orta ile kenar arasında kalan 1/2 lik kısımda bile yok. Gerçekten rezistans teli mantığı ile yapmış olsalardı tablanın her tarafı eşit ısıya sahip olurdu. Yada en azından biz farkı hissedemeyecek kadar küçük değişimler olurdu. Böyle bariz ısı değişimi olmazdı.Gördüğüm bütün yazıcılarda ısıtıcı tabla rezistans teli gibi bütün tablayı dolaşıyor.(Ender 3 dahil.) Isıtıcı tabla dediğimiz aslında büyük bir pcb. Isıtıcı yollar içeriyi komple dolaşıyor. Tek noktadan ısıtma yok.
Ben, benim tablada yol filan göremedim. Tabla ortasında yaklaşık 5x5cm bir ısıtıcı yapıştırmışlar o kadar. Hadi diyelim ki tablanın kendisi direk yol olarak imal edilmiş. O zaman da kusura bakmasınlar hiç başarılı bir çalışma değil. Isıyı 80-90 dereceye getirip tablanın ortasına parmağını bastırınca, parmağın yanıyor çekiyorsun ama aynı durum kenarlarda yok. Hatta bırak kenarı orta ile kenar arasında kalan 1/2 lik kısımda bile yok. Gerçekten rezistans teli mantığı ile yapmış olsalardı tablanın her tarafı eşit ısıya sahip olurdu. Yada en azından biz farkı hissedemeyecek kadar küçük değişimler olurdu. Böyle bariz ısı değişimi olmazdı.
Valla bilmiyorum. Benim gördüğüm kadarıyla tabla ortadan kenarlara doğru kademe kademe soğuyor. Bu da ortadan ısıtıldığını ve sıcaklığın kenarlara doğru ilerlediğini gösteriyor. Zaten zor topladım, tablayı söktürme bana şimdiSizin orta kısımda sarı bant ile gördüğünüz yerde ntc olması lazım Gökhan hocam. Ben yay çeliği kullandığım için o sıcaklık farkını anlayamıyor olabilirim ama düz mantık bakınca tel her yerde dolandığı için eşit bir sıcaklık vermesi gerek. En kötü senaryo şu olur tablada yol vardır ama kenar yollar rezistans değildir. Öyle bir şey yaparlar mı bilmem.
Valla bilmiyorum. Benim gördüğüm kadarıyla tabla ortadan kenarlara doğru kademe kademe soğuyor. Bu da ortadan ısıtıldığını ve sıcaklığın kenarlara doğru ilerlediğini gösteriyor. Zaten zor topladım, tablayı söktürme bana şimdi
Gördüğüm bütün yazıcılarda ısıtıcı tabla rezistans teli gibi bütün tablayı dolaşıyor.(Ender 3 dahil.) Isıtıcı tabla dediğimiz aslında büyük bir pcb. Isıtıcı yollar içeriyi komple dolaşıyor. Tek noktadan ısıtma yok.
Aynen @batubay Ender 3 Pro'nun tablası söylediğin gibi tek parça rezistans. Aşağıdaki resimde de açıkça görülüyor zaten.
8113 eklentisine bak